Премиерът спусна: Плажовете – чисти. Всички тук за Великден!

Призова бранша да се запита защо в Гърция и Турция е по-евтино
Обновена: 1 апр 2015 14:04 | 1 апр 2015 13:34,
182
Премиерът спусна: Плажовете – чисти. Всички тук за Великден!
Снимка: архив, Булфото

Премиерът Бойко Борисов призова всички българи, включително министрите и депутатите, да останат в България за празниците. Той обаче отправи призив към туристическия бранш да отговори с цени и качество, които да върнат хилядите българи от граничните пунктове по време на почивните дни.

Повод за призива на премиера стана искането на депутатката от Патриотичния фронт Полина Карастоянова кабинетът да предприеме действия за запазване на руските туристи в страната. Тя настоя кабинетът да финансира ценова реклама, насочена специално към туристите от Русия, Украйна и да облекчи процедурата за издаване на многократни визи за руснаци.

Борисов обаче отвърна, че не това е проблемът на българския туризъм. Той беше категоричен, че страната ни не прави нищо срещу Русия.

"Ако направите една анкета с хората, които ползват туристическите услуги, ще ви кажат, че в Турция и Гърция е по-евтино и обслужването по-качествено. Не е ли това първото условие за привличане на туристи? Пък тогава да жалим за руските туристи", каза Борисов.

Той призова туристическия бранш да седне и да си отговори на въпроса дава ли се фалшив алкохол по курортите, плащат ли се осигуровките на готвачи и сервитьори. "Чистят ли се плажовете, какви са цените на шезлонгите и чадърите, конкурентни ли са на тези в Гърция и Турция?", попита Борисов.

"Туристическият бранш няма ли интерес да направи цени, обслужване, качество на всичко, което касае туристическия бранш – чадъри, фотьойли и каквото и да е, за да върне тези 50 – 60 хиляди автомобили от ГКПП-та по празниците?", запита още министър-председателят.

Въпреки забележката му към бранша обаче Карастоянова настоя той да призова българите да останат в България за Великден и Гергьовден.

Борисов не се поколеба и го направи. Освен обикновените граждани обаче, той призова и министрите и депутатите да останат по празниците в страната.

"Ако си направите една справка, може да се окаже, че голяма част от депутатите не са почивали в България. Така че призивът ми е и към вас и към министрите, и към всички нас. Освен това призовавам туристическия бранш да отговори с обслужване цени и качество", заключи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


182
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
1
 
! Отговори
Кокалчо преди 9 години
Президентът спусна самолета
123
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Премиерът може само спусне водата от тоалетното казанче, докога ще трае този гаден слугинаж?
122
6
 
9
 
! Отговори
Браво! преди 9 години
Както винаги, много точно изказване! Всичко си е точно така!
121
0
 
12
 
! Отговори
МРАВКА преди 9 години
ДОБРИ ПОЖЕЛАНИЯ ,НО НЯМА КАК ДА СТАНЕ.20 ГОДИШНАТА *** КОЯТО СЕ ВНИСА В БЪЛГАРИЯ ОТВСЯКЪДЕ НЕ СТАВА ЗА ЯДЕНЕ И ТУРИСТИТЕ ГО ЗНАЯТ,БЪЛГАРИТЕ СЪЩО.ХРАНИТЕ НАВСЯКУДЕ ОСЕН В БЪЛГАРИЯ СА НА НИВО.ОТДЕЛНО ОТ ХРАНИТЕ ХОТЕЛИЕРИТЕ СКУБЯТ ЗА ЧАДЪР И ШЕЗЛОНГ КОИТО СА БЕЗПЛАТНИ В ТУРЦИЯ И ГЪРЗИЯ.ПАРКИНГИТЕ СА СЪЩО ОХРАНЯЕМИ И БЕЗПЛАТНИ.
120
0
 
16
 
! Отговори
до 163 преди 9 години
Добре ще ни стане в държавата, когато могат да ни задържат да си пръскаме парите тука. Дали на морето или на Банско 90% от хората са селяци, с голямо самочувствие и никакво възпитание. Като се научат как да ме глезат ще си давам парите тука до тогава да фалирГат. Ама Ганъо и да фалира няма се научи ами ще има световна конспирация срещу него, но никога няма сам да си е виновен.
119
11
 
0
 
! Отговори
..... преди 9 години
Нали искаме да ни е добре в нашата държава еми ходете си пръскайте парите в другите държави .......
118
13
 
15
 
! Отговори
смеееех преди 9 години
Бойко,как да не прави нищо държавата срещу Русия бе тъпо банкянско таранкоулу?България подкрепя ли санкциите срещу Русия?Подкрепя ги!Няква друга простотия ще изръсищ ли днес?
117
4
 
8
 
! Отговори
ss преди 9 години
Dokato BB RP pluha po Rusia za da se haresat na sorosite zad okeana....Turcia mahna vizite za pusnacite..napravi im paketi na dobri ceni...i sega ni prizovava BB pochivaite u nas..Da ama ne..BB gospodarite ti odvan okeana ne sa dovolni ot teb a ti ne mogech da zapovadach na naroda da moge da mu zamzaravach dohodite..no nicho drugo
116
0
 
32
 
! Отговори
Даола преди 9 години
Гърция има 250 обитаеми острова и много по-топъл климат. Сега на Крит и Родос могат да се къпят И двата острова са прекрасни и с уникални археологически разкопки, а централното ядро на град Родос е с уникална антична планировка и напълно запазена рицарска крепост. До Крит отвеждат луксозните фериботи на Миноанлайнс - има скъпи каюти и доста по-евтини места в голям общ салон с бани и тоалетни и кинопрожекции. Такситата в Гърция са по-евтини. Въобще....никакво сравнение не може да става.
115
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БГ иам природа за туризъм ,но няма туризъм ,защото мутри туризъм не могат да развиват,за това трябва много повече от инвестиции в скъпарски хотел.Поне можеха да платят на знаещи и можещи хора ,които да им развиват бизнеса ,но не -бай *** Мутрафонски не ще да плаща заплати ,щото ще фалира.Та с едни ''планини и едно черно море'' високо развит ,ефективен туризъм ,привличащ много туристи не се прави.Чули че в туризма падат пари ,и хайде ''ще развиваме туризъм''.После -''къде са туристите ,беее''
114
4
 
8
 
! Отговори
do Sid преди 9 години
Samo da ne pochne da vnasa amerikanci..
113
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Zacho BB trabva vsaka vecher da izliza i da kazva po edna izcepka.snochi beche za papata dnes povelata na partiata e vsichki na more v Balgaria.kakto e tragnalo che ni se dade linia na povedenie za da uvelichim ragdaemostta u nas.Nama li koi da mu kage che ako spre da govori prostotii i da se pokazva ima chans i nakoi da go haresa.da mu kagat che naroda e drug i che i da ni rasat prahcheta i da ni oblachvat nie naroda mislim i vigdame
112
2
 
21
 
! Отговори
СИД преди 9 години
"Проектът за 7-ми блок на АЕЦ Козлодуй с участието на Уестингхаус е прекратен на този етап. US компанията не е потвърдила финансирането."Писах навремето, ама не слушахте! Няма горива за АЕЦ-а, никой няма да иска изразходваното гориво, т.е. няма къде да се складират ядрените отпадъци, Русия спира газа. Лукойл спира нафта и бензин и Боко носи туби от САЩ! Ха-ха-ха. Да ни е честито!
111
2
 
14
 
! Отговори
СИД преди 9 години
Тоя е ял гъби!
110
0
 
15
 
! Отговори
ицо преди 9 години
До обективенПропусна нещо колега.....Те канализация и вода нямат за толкова хора,пък какво остава за паркоместа.....Къпете се вика преди 5,ке иначе водуто намалева......Туризъм викаш....
109
1
 
21
 
! Отговори
ицо преди 9 години
И тоя Край ми твърди че сме имали развит туризъм.....да за едно е прав имали сме.....Абе *** кво ми го обясняваш това Банско,оня ден ти казах в един друг коментар какво е Банско.....диви селяни говорещи на някакъв странен език и кана айран 8 лв.....айде моля ти се и тия са туристически фактор в страната,смятай какъв туризъм развиваме......бабите с табелите -квартири под наем,ако ще гледате телевизия по още 3 лв....Скрий се някъде бе брато.
108
1
 
25
 
! Отговори
обективен преди 9 години
До КрайТози бетон от хотели,които ще останат непродадени и празни и които стигнаха до планината не трябваше да се строят.Това е толкова грозно.Тези огромни чудовища ги няма по Алпите.То в Банско няма място нито за пешеходци нито за коли.Няма паркинги нито подземни нито надземни.Всичко е търговска площ за повече печалба.Ако бяха строили нормален брой хотели нямаше да е тази лудница.Нямаше и да искат да осакатят допълнително планината.Затова Европа иска да махне Пирин от Юнеско. Тъжна работа!
107
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До КрайСамо като прочетем как си написал "исипани" милиарди левчета и ни става ясно,колко ти е багажа....пък било то за почивка на Банско,пък било то и за нещо друго.
106
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Почивка във Велинград - 7 нощувки 2* и пътни от Бургас 1000лв. Мармарис- Турция 4* 650лв.
105
29
 
3
 
! Отговори
Край преди 9 години
Обаче българите сме олимпииски шампиони по оплюване. Банско било ужас. Деца там са исипани милиарди български левчета. Добре -зле станал е огромен курорт с добри нови хотели. Държавата трябва да направи всичко за да го пълни с туристи. Писти нови трябват, събития трябва да се организират ежедневно. Естетсвено всеки които напише глупост за курорта трябва да му се избива по един зъб.