Облекчават пътуванията на българи до Канада

Решението ще е в сила от догодина
40
Облекчават пътуванията на българи до Канада
Снимка: архив, Ройтерс

Българските граждани ще могат да ползват значителни облекчения при пътуванията си до Канада от следващата година. За това съобщи в писмо до министър-председателя Бойко Борисов канадският му колега Стивън Харпър, информират от правителствената пресслужба.

Според приетото от канадските власти решение, от 2016 г. българските граждани, които са имали виза от Канада в последните 10 години, както и притежателите на неимигрантски визи за САЩ, са освободени от кандидатстване за разрешение за пътуване до Канада.

За тях ще е необходима само регистрация по Електронната система за разрешение за пътуване (eTA) на Канада.

„Това решение ще улесни пътуванията на много български граждани. Надявам се, че нововъведените облекчения ще доведат до разширяване и задълбочаване на вече добрите взаимоотношения между нашите два народа и на силните икономически връзки между страните ни”, се казва в писмото на премиера Стивън Харпър.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Бойко Борисовканада
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
*AZ преди 9 години
Berlin, application-a se podava elektronno, dokumentite ti se razglejdat i otgovoryt otnovo e po elektronen pyt, a vizata ne se poluchava v Sofia. Prashtash pasporta si v Bucharest, Romania, slagat ti vizata i sled tova si poluchavash pasporta obratno. Taka che ne triabva izobshto da hodish v nikakva Sofia.
23
0
 
0
 
! Отговори
аа преди 9 години
До дойчландкои све ние, кои сте вие ? и на баба си от село ли говориш на вие ?
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 30:Много си далече от истината. Даже да отидеш с туристическа виза в Канада нищо няма да постигнеш. Канада отдавна е достъпна за богатите имигранти, които идват с милиони, за студенти правещи магистратура или докторат на огромни цени. И какво ще стане като отидеш като турист - едно голямо нищо.
21
1
 
0
 
! Отговори
rustam преди 9 години
Да ама не в момента отказват визи и на роднини на българи живеещи в канада с паспорти и доказани доходи и хора които не са просрочвали шесте месеца пребиваване така че не се надявайте много а и четете сайта на imigration.ca там е описано но решение за виза или отказ е на служителя в посолството в румъния в софия мисля че има някъкъв офис най добре по интернет но трябва да се попълни от кан. Гражданин и да описва доходи и тн.т а за екскурзии без покана забравете
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Човека е човек когато е напът...
19
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
БГ "олекна" с още 200-300 хил човека...
18
2
 
1
 
! Отговори
до 26 преди 9 години
Абе ти много на знаещ/а се правиш, акъл лееш, примери даваш ама ако беше померисвал/а американското посолство щеше да знаеш, че поне от 3 години се издават 10 годишни визи и един път взета, можеш да си пътуваш доста по-свободно от преди и няма нужда да ходиш и да презаверяваш... та спри с фантасмагориите...
17
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глупости на търкалета.... Франция и Унгари запашиха Канада, че ако продължават да прилагат двоен аршин за гражданите на ЕС, ще има ответни мерки за търговските отношения това е от 4 години история и накрая и ния намазахме. Същото е все едно хората от всеки щат на САЩ да имат различен визов режим за дадена страна, нещо не е правилно, но пък никой не смее да го повдигне ребром на въпрос :)
16
1
 
3
 
! Отговори
1chovek преди 9 години
До я ..... (16)Нищо такова не пише в статията, тъкмо обратното. Изброените от теб и досега са си пътували без ограничения. Падат ограниченията за хора, които в последните 10 години са пътували до Канада легално, т.е. изкарали са си поне веднъж посетителска виза (неимигрантска и не зелена карта). Тези хора вече няма да им се налага всеки път отново да си вадят визи (както е за САЩ). Четете грамотно, за да можете и да коментирате грамотно и в контекста на това, което наистина пише в материала.
15
1
 
0
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
April 30, 2012 Effective April 30, 2012, the Visa and Immigration Sections at the Canadian Embassies in Germany (Berlin) and Japan (Tokyo) and the Canadian High Commissions in Malaysia (Kuala Lumpur) and Bangladesh (Dhaka) are closed to the public. Anyone previously serviced by the visa office in Berlin should now submit their application to the visa office in Vienna.
14
4
 
4
 
! Отговори
до 2 преди 9 години
"за едни може, за други не"Може за всички, които нямат над определен % нарушения.Ние не сме сред тях - сърди се нашите разбойници.
13
1
 
0
 
! Отговори
Berlin до Йй преди 9 години
Посолство има, никога не съм твърдял противното. Само че в посолството не се издават визи. Консулството го затвориха преди няколко години.
12
4
 
17
 
! Отговори
баба тонка преди 9 години
Че то какво облекчение е това значи визите си остават в общия случай. Сега ако нашите управляващи, срещу това велико решение на Харпър показващо, че не ни има за хора, подпишат търговското споразумение на ЕУ с канада ще са най-големите балъци в историята на дипломацията, ама най-големите. Имат възможност колкото си искат да извиват ръцете и на канада и на сащ които изобщо им е през оная дали ще ходим до там без визи и могат да паднат визите на момента.
11
3
 
3
 
! Отговори
Йй преди 9 години
до BerlinБъркаш, мой човек. В Берлин има Канадско посолство. Не се прави на "умен" ;)
10
1
 
5
 
! Отговори
Ястреб Велики преди 9 години
От един път познайте от кои може да си купите крадена електроника за една трета цена в района на ДжиТиЕй, Онтарио?!
9
5
 
11
 
! Отговори
дойчланд преди 9 години
ДО 2. ЗА ХОРАТА В ЕС МОЖЕ БЕЗ ВИЗИ ЗАЩОТО ТАМ НЯМАТ МУТРИ И ЖИВЕЯТ ХОРА. ДОКАТО ПРИ ВАС В ТИКВОЛАНДИЯ ИМАТЕ МУТРИ КОИТО ОБИРАТ БАНКОМАТИТЕ НА ХОРАТА В ЧУЖДИТЕ ДЪРЖАВИ. НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ И МИНИСТЪРЧЕ МУТРА СИ ИМАТЕ. СЕГА РАЗБРАЛИ ЗАЩО БЕЗ ВИЗИ В КАНАДА НЯМА ДА ВИ ПУСНАТ?
8
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
айде ... населението българско намалява с още един милион
7
7
 
1
 
! Отговори
Берлин преди 9 години
Как така по електронен път? Визата не е ли стикер в паспорта?
6
2
 
3
 
! Отговори
*AZ преди 9 години
Do No. 10, Berlin - Ne razbiram zashto triabva da hodish do Sofia i da podavash molbi kogato vsichko stava po elektronen pyt - dosta byrzo i udobno.
5
8
 
4
 
! Отговори
Berlin преди 9 години
Това е изключително удобно за мен. Искам да посетя близък приятел в Канада, а в Берлин няма канадско консулство. Алтернативите бяха да ходя до София, да подавам молба за виза, да пиша пълномощни и т.н., или пък да подам документи за немски паспорт, което би се влачило над половин година, а и струва пари. :)))