Десетки на адрес предизборно, Манолова внася поправки

Депутатката вади нови данни за "Костинбродската афера"
Обновена: 14 май 2015 14:08 | 14 май 2015 10:36, Веселина Йорданова
29
Десетки на адрес предизборно, Манолова внася поправки
Мая Манолова. Снимка: БулФото, архив

Мая Манолова от левицата внася законопроект за проверка на адресните регистрации през последните месеци.

Репортаж на Нова телевизия показа масово "преселение" в Северозападна България. На един адрес, където къщата е необитаема, се записват десетки, вероятно за да гласуват за определена партия на местните избори.

Манолова се обяви за това в тримесечен срок да бъде направена служебна проверка за последните адресни регистрации, считано от 1 януари до 30 април и многобройни регистрации на един и същи адрес да бъдат служебно заличавани. По думите й в закона се забранява записването на друг адрес преди изборите, но явно тези правила са нарушени.

Още по темата

"Ясно е, че тези новозаписани избиратели ще променят драстично резултатите от вота. Има малки общини, в които дори 100 гласа са в състояние да променят целия резултат за общината", каза депутатката и допълни, че в малките населени места 20-30 гласа също го променят.

Според нея при нарушения трябва да има солени глоби от 1000 до 5000 лева за всеки отделен случай. По гласуването за този законопроект ще познаем кои са "за" да се премахне тази манипулация на изборите, коментира тя.

Според "острието" на левицата всички партии и техните кметове са участвали в това безобразие.

Манолова заяви, че това дали прокуратурата е повдигнала обвинения за т.нар. Костинбродска афера е проблем на прокуратурата. Депутатката обаче продължава да е категорична, че това е бил опит за "грандиозна манипулация".

"Разполагам с допълнителна информация, която в момента проучвам – допълнителни доказателстав, че е имало бюлетини, които са потеглили по предназначение, преди да бъдат "арестувани" тези 500 хил. бюлетини в Костинброд", каза Манолова.

Тя заподозря, че преди местния вот управляващите ще се опитат да върнат режима бюлетини да се печатат във всякакакви печатници, а не само в тази на БНБ.

Последните събития около БСП след пленума й, Манолова коментира така: "Това наистина изглежда като едно самоизяждане в БСП, на което очаквам ръководството да сложи точка, да не участва в този процес, защото това означава да тръгнем по пътя на СДС и да се превърнем в брошка на ревера на сакото на Бойко Борисов".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
31
 
! Отговори
оцеляваща преди 8 години
До АсеновецЯВНО НЕ ЗНАЕШ,ЧЕ БЪЛГАРСКИТЕ ТУРЦИ,ЖИВЕЕЩИ В ТУРЦИЯ,ОСВЕН ЧЕ ИМАТ ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО,ИМАТ И ИМОТИ В БЪЛГАРИЯ.
17
0
 
32
 
! Отговори
Анили преди 8 години
Ами нека въведем задължително гласуване- така ще се ограничи корпоративният вот, ще се намали търговията с гласове, ще се ограничи влиянието на малцинствените групи
16
1
 
36
 
! Отговори
жоро с. преди 8 години
до номер 2. недей да гласуваш, ти си велик/а да те занимават с нещо толкова нищожно като управняването на конституционното ти право. *** за гъби или в някой мол на промоцийка. после обаче да няма кой ти се е изходил електорално в шалварите. шматка, заслепена от собственото си величие. иначе маноловица с недоплетената кошница подема поредната недоносена законодателна инициатива, която трудно ще се приложи, но за сметка на това успешно имитира дейност.
15
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Манолова е права трябжа да се спрат безобразията на бьлгароубииците и техните избиратели от малцинствата. Българите не гласужат за тях, настаняжат се с измама
14
0
 
40
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
До 18. Имам предвид, че трябва по някакъв начин да се ограничи поръчковото, корпоративно, туристическо и т.н. гласуване. Да- не всички хора имащи право на глас имат собственост- но щом плащаш данъци значи имаш такава. Без значение дали е движима, недвижима, дали си осигурен някъде като работещ.
13
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Асеновецаз нямам никаква собственост, т.е нямам право да имам постоянен адрес или нямам право да гласувам, въпреки че плащам данъци ?
12
11
 
46
 
! Отговори
социолог преди 8 години
Мали..и..и..и другарите бесепари вият на умряло . На тези избори БСП няма да има нито един кмет на град , а на село да си ги делят с ДПС . А на следващите парламентарни избори БСП са вън от парламента. Тогава вече България ще стане средно европейска богата държава .
11
5
 
48
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
За да се реши този проблем трябва да се въведе ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ГЛАСУВАНЕ ПО ПОСТОЯНЕН АДРЕС. Постоянен адрес трябва да се придобива само и единствено с документ за собственост. Това е начина да се спре изборния туризъм и да не се подменя вота на избирателя
10
7
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Именно на един адрес се записват стотици даже хиляди избиратели и адвокати като Манолова прибират тлъсти хонорари, а регистрираните не плащат никакви данъци и такси за сгради, смет например.
9
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма процедура кмет или депутат да може да бъде уволнен дисциплинарно и съден в народен или военен съд и те естествено крадат след като бъдат избрани с 5-10% от гласовете.
8
1
 
45
 
! Отговори
Ким Чен Кардшян преди 8 години
Да идват танковете! Друго няма да оправи тая държава.
7
0
 
40
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
Голяма работа е с тия законови промени. И сега има добри закони просто никой не ги спазва (най-вече тия които ги правят) когато започнат накзания за престъпления от тоя характер няма да има и повече нарушения. Иначе си е проветряване на устата (поне спазва хигиена :) ).
6
2
 
41
 
! Отговори
Предизборно студио преди 8 години
*** пак ще ПРАВЯТ ИЗБОРИ съответно пак ще става голям сеир.
5
17
 
41
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
До Млък- Кое е клевета: че герберите регистрират хора във видинско, че намерените бюлетини в Костинброд, както и микробусите с двойни дъна тогава не съществуват? Това е пореден опит за манипулиране на изборния резултат от страна на ГЕРБ. Те така са свикнали. Регистрират хора на адреси в населени места, в които никога не са печелили. Те за това и отнеха депутатски места в МИР-овете, където нямат влияние и традиционно губят
4
17
 
52
 
! Отговори
Млък! преди 8 години
Тая докога ще "вади" данни?! Трябва да я съдят за клевета и нарушаване на изборния закон!
3
3
 
40
 
! Отговори
Ред арми преди 8 години
Нормално да има по 50- 60 , че и повече регистрирани. Нали така се променя статуквото и се запазва властта....
2
8
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Острието" много тъпо, бе!
1
2
 
43
 
! Отговори
НЕГЛАСУВАЩ преди 8 години
АКО ИЗБОРИТЕ МОЖЕХА ДА ПРОМЕНЯТ НЕЩО В ТАЗ ДЪРЖАВА ОНИЯ ЩЯХА ДА ГИ ЗАБРАВЯТ СЪС ЗАКОН.А РАЗНИ УЖ СПОРОВЕ И АЛАБАЛИЗМИ СА СИ ПРОСТО ТЕАТЪР!ВСИЧКИТЕ СА ОТ ЕДНА И СЪЩА МАФИЯ ЦЕЛЯЩА САМО ДА ПАРАЗИТУВА НА ГЪРБА НА МИЗЕРСТВАЩИТЕ РОБИ!ЗА ТОВА ПО ИЗБОРИ НЕ ХОДЯ НЯМА И ДА ОТИДА ДОКАТО ЗА БЪЛГАРИТЕ СА БЕЗПЛАТНИ А ЗА ИНДУСТАНЦИТЕ СА ПЛАТЕНИ!