Брюксел видя Борисовите слова: Имате воля!

"Виждаме, че системата за борба с корупцията се задвижва"
116
Брюксел видя Борисовите слова: Имате воля!
Снимка: архив БТА

Премиерът Бойко Борисов обяви, че България има воля за борба с корупцията и това вече се вижда.

Министър-председателят увери това в разговор с първия заместник-председател на Европейската комисия Франс Тимерманс. Двамата, в присъствието на вътрешния и правосъдния министър, обсъдиха съдебната реформа у нас на среща във Варна.

Още по темата

"Имаме политическа воля за борба с корупцията и резултатите от нея са видими - предприетите от началото на годината мерки срещу сивия сектор и повишеното доверие от страна на европейските партньори, доведоха до 2,125 млрд. лв. повече в държавния бюджет", казал Борисов, цитиран от правителствения пресцентър.

Той отбелязал и положителните  резултати постигнати от правителството при усвояването на евросредствата.

"В Брюксел се вижда, че имате политическа воля, вижда се вече, че задвижвате системата. Вървите в правилната посока, правите правилните стъпки за постигане на стабилност, с правилния екип и сте правилното правителство", е била оценката  на първия заместник-председател на ЕК Тимерманс.

"Съзнаваме  колко е труден балансът в това да запазите независимостта на съдебната система и в същото време да изкорените корупцията в  нея", е казал още той.

Премиерът Борисов е отбелязал и приетата от кабинета нова антикорупционна стратегия, както и определянето на вицепремиер за национален координатор по антикорупционни  политики. Той е добавил, че е създаден Национален съвет за разработването и изпълнението на политики в областта на  превенцията и противодействието на корупцията, към който ще  действа и Граждански съвет за контрол с членове от  неправителствени организации, бизнеса и независими експерти с  доказан опит в областта на превенцията и противодействието на корупцията.

Борисов е изтъкнал, че желанието за промяна в съдебната система е видимо и сред представителите на съдебната власт и правителството работи в координация с тях по  специализираното законодателство.
 


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
0
 
12
 
! Отговори
SA преди 5 години
Брюксел видя,ама ние не!
60
0
 
10
 
! Отговори
шш преди 5 години
Този на снимката ли ще се бори с корупцията? Блажени са вярващите.
59
0
 
12
 
! Отговори
без прошка преди 5 години
Брюксел видя Борисовите слова: Имате воля и криминална енергия!
58
8
 
2
 
! Отговори
художника преди 5 години
Добро утро на всички!
Ама много рано са станали тия "***" бре. Боко е на власт и тия сън не ги лови.
Ха ха ха ха ха ...... Я да видим колко ще са ми минусите ?
57
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези *** на днешната власт,като си свършат слугинажа ще бъдат забравени и изтрити от делниците на властимащите,защото няма вече да им са нужни.Техните деца може и за слуги да не стават на бъдещия елит.Така,че трябва да се мисли,какво искаме ,като народ и най-вече кой да ни управлява? От това зависи благоденствието на един цял народ,а не на шепа алчни олигарси.
56
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За това никога няма да се оправим.Всеки осран до ушите и се пази и мълчи да не излезе някой компромат за него.Да, ама това е илюзия.Плодовете ще ги берем по-късно и това ще са нашите български деца.Боковци,Куневци и всекакви си изнесоха децата по Европата ,а те останаха да ни клатят безплатно и да правят пари на наш гръб за техните деца.И след години техните наследници ще се върнат,като Сакса и ще имат претенцията,че са забогатели от тежък труд на Запад.Щото видите ли там ги оценили за ума и заб
55
0
 
8
 
! Отговори
БУЛ ТРАС преди 5 години
Воля имаме,желание нямаме.Олигарсите държат политиците в скута си и ако някой е непослушник прояви инициатива веднага излиза компромат.Снимка на яхта ли ще е ,фалшиви бюлетини или снимка в Гърция е без значение.В Румъния ги осъждат тук,режем опашката на крокодила.
54
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При Боко проблема е,че той на всички отвръща със това ,което искат да чуят.Обикновено простия човек се държи така.Това му дава положителни оценки в очите на слепите.Той не оспорва стачка или право на избор,но неговата философия е "Ами стачкувайте,борете се,мен това не ме засяга,ще стачкуваш,ще се бориш и ще омалееш!!Той никога няма да се замисли над нечия съдба или да се замисли,че политиката е място за идеи и развитие.Той кара по инерция и това устройва неговите събратя.
53
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
BB da obasni dokoga samoletite che letat nisko i che praskat chemstresarite..da obasni dokoga che ni oblachvat s niskochestotnite izlachvateli .da obasni kato e neuoravlaem kakto se pachi zacho Dogan mu darpa koncite Da obasni zacho si zamita sledite i ot faliralata ***.I da ne zabrava..Bog gleda dva pati go predupredi
52
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Na naroda kato mu pisne a to malko ostana ot Bruksel che si zachitat li nedonoscheto da si go vzemat ili che ni go ostavat na nas
51
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А осъденият на две инстанции, ефективно на 4 години затвор Цветанов, докога ще е на свобода. Кой възпрепятства вкарването му в затвора, където му е мястото ?
50
0
 
11
 
! Отговори
СРС преди 5 години
Б.Б.: (към Найденов) Ти нали имаш само едно повдигнато?
М.Н.: Имам по едно дело три обвинения. Първото е, че съм му предложил подкуп, второто е, че съм го принудил да си промени показанията и третото е, че съм съдействал на някаква фирма да спечели поръчка, но тя не е спечелила.
М.Н.: Теб като прокурор те питам - при условие, че този си е променил показанията, те не могат ли да го прекратат.
Н.К.: Могат.
М.Н.: Е що не го прекратяват. Нали такава беше уговорката? Отиваш разпитват те и край.
+++
49
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най добре даже ток да не продават ама всеки месец да пращат сметки по 10 бона.- Те го правят, с шашмата" разполагаема мощност". Произвел, не произвел - бите, бецален аламинутен.има частни Вец-ове, които работят един месец, а получават пари цяла година.
48
0
 
23
 
! Отговори
титко преди 5 години
най-страшното е, че боко тъпото е удобен на всички - психопат, който най-вече се вълнува от четкане на болното си его, в замяна - изпълнява на кой де го свари и изюрка (най-вече след като му кажат, че знаят всичко за амфетите, рекета, убийствата). боко дебила е най-големият национален предател за цялата история на страната. и не е вярно, че българите го подкрепят, всичко е фалшиво и нагласено..
47
0
 
17
 
! Отговори
До 60 преди 5 години
НЯМА ПО-ГОЛЯМА КОРУПЦИЯ И РЕКЕТ ОТ СЕГАШНОТО ПРАВИТЕЛСТВО!!!
Има, следващото правителство.
46
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато се приемаше бюджет 2015 и рехавата опозиция и останали без покана за софрата икономисти настояваха, че приходната част на бюджета е силно подценена , но корифеите гербероподи ронеха ред сълзи ред сополи за съсипаната от Орешарски икономика. Джаба магистралеца разчита, че публиката и наша и чужда не помни и си измисля някакви чутовен подвизи довели до добър резултат за хазната. Всички коментираха мераците на шефа от Банкя да се представя за ***, за да минава за интелигентен, но прескачаме мафиотския Му манталитет " Тоя на кой е човек?".
45
0
 
14
 
! Отговори
bg преди 5 години
Като гледам любовта на народа каква е голяма,се чудя как тези печелят избори след избори.Тези статии и лайкове са истинска социологична извадка за мен,а другото ще да малко пипнато от някой.
44
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Буда победи корупцията още в първия си мандат. Едва ли има корумпиран, който да не се отчита на Бащицата.
43
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мишо бирата кво мисли по въпроса?
42
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вари го ... печи го ... Боцко си е Боцко Воля на думи у вас ... бол .. то не бе воля, не бе чудо. Боце, ефективността на борбата с корупцията не се отчита с ... усвояване не еврофондове ... а с ефективни присъди на корумпираните и с отнемане от тях в полза на държавата на придобитото по незаконен начин Чакам дали ще има ефективни присъди на митничари... или пак ще ви е виновен съда