Лукарски с надежда бензинът да поевтинее още

Не виждам причина това да не се случи, рече той
37
Лукарски с надежда бензинът да поевтинее още
Божидар Лукарски. Снимка: БТА, архив

Икономическият министър Божидар Лукарски очаква горивата да поевтинеят.

"Надявам се цените на горивата да намалеят още, вече има лек спад и не виждам причина това да не се случи", коментира той пред журналисти в Пловдив, където присъства на бизнес форум.

Още по темата

Той каза обаче, че не може цените на горивата в целия свят да са еднакви и на този етап не вижда какво може да се направи повече.

На въпрос за монополите Лукарски отговори, че това е работа на Комисията за защита на конкуренцията, а не на Министерството на икономиката, предаде БТА.

В приветствието си пред форума министърът каза, че през последните години в Пловдив са реализирани 10 инвестиционни проекта и са привлечени над 800 милиона лева инвестиции, а разкритите работни места са над 2000.

Според него Пловдив се очертава като основна дестинация за IT бизнес и аутсорсинг. Лукарски отбеляза още, че напоследък намаляват младите кадри с техническо образование и в тази връзка призова висшите учебни заведения в града да работят съвместно с бизнеса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колко ли такива като този са гушили от горемият марж, колко стотици милиона са прибрали правителствата на Гея, Царчето, Тикваров и сие? Всичко за сметка на "матриала" когото са брулили като стар орех, докато му изпият кръвчицата. И не са спрели за секунда и до днес.А още 2010 е имало доклади за проблема но Тикваров си е трайкал, Трайчо също за да оправдае името си и тогавашният финансов министър. През цялото време им е заделяно.Защо плебеите да карат на нормални цени като може на високи? Гадове
24
0
 
6
 
! Отговори
Стоименов преди 8 години
Този "божи дар" е куха тиква, както всички останали "министри"! ОСТАВКА!
23
0
 
8
 
! Отговори
Лукав преди 8 години
Този няма ли надежда да отрием петрол и да започнем добив?????
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И това недоразумение е икономичиски министър?!??????
21
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Махни митническите скласове на търговците на горива, като резултат либерализирайте вноса и цената ще падне, Лукова главооооо!Сега се опитваш да ни убедиш, че с проверки, монополът и картела ще свали цените?Няна да стане!Само конкуренцията сваля цените! Другото е залъгалки за баламурняци!
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не само министрите и депутатите трябва да се сменят, а цялата система и да се върне преди 1989 г. с държавни предприятия. Бензина сега може да поевтинее но като липсват държавни органи частните ще сипват повече вода и олио.
19
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За какво ни е този красавец да е министер като се надявал?!? И аз се надявам да ми пристане Клаудия Шифър но не губя надежда. За този и цялото измислено правителство има един начин, излизане на улицата е здрави протести. Да се загради този и останалата *** начело с Владетелят на Вселената, да напълняг гащите и тогава може да се направи нещичко за хората. Иначе ще имгледаме мазните физиономии все едно управляват на Луната.
18
1
 
12
 
! Отговори
Соц преди 8 години
Аз съм с надежда след изборите за местна власт да има ПРЕДСРОЧНИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ !!!!!
17
3
 
6
 
! Отговори
аа преди 8 години
До АнонименИ като си подаде оставката кой ще дойде и какво ще се промени , трябва да има единен план за България за следващите 100 години , а пък кой е на власт да няма значение.И още нещо нали водите и полезните изкопаемии са на България , защо тогава не направят тока безплатен нали затова се произвежда този ток за самите нас .От къде на къде ще плащаме на чужди компании за съоръжения които са построени от нашите майки и бащи?
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Министрите и тиквата може да понамалят командировките или да използват БДЖ.
15
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не виждам причина този да е министър на икономиката !ОСТАВКА !
14
1
 
13
 
! Отговори
Асеновец преди 8 години
За да поевтинее бензинът правителството трябва да подаде оставка... И то незабавно
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поевтиняването е временно заради купуването на кметските избори на Фандъкова и другите от ГЕРП и СДС, но НАП ще вдигне акциза след изборите а САЩ ще качат долара на 2 лева,
12
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лукар глупав не купувай като ти е скъпо и чакай по-евтинко.
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Например цената на билета и картата за градски и междуградски транспорт не спада въпреки поевтиняването на горивата, но никой не гледа картела на частните фирми и Фандъкова.
10
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво всички си миете ръцете с КЗК бе, явно искате да ги сменяте там!Монополите се развиват там, където има добра почва за това - корумпирани законотворци с лобстки закони, подкупни правителства и чиновници, които всички са впрегнати да работят в интерес на монополите.С енергетиката е същото.КЗК да беше проблем, с мед да ни намажеш!То отвсякъде прогнила ***!
9
0
 
24
 
! Отговори
Parcuc преди 8 години
Вчера един шофьор беше качил касова бележка за зареждане на дизел в Македония на цена от 1.57лв от литър, а този е пълен *** и некадърник.
8
0
 
19
 
! Отговори
Момо преди 8 години
Според мен проблемът с картелите трябва да е работа на прокуратурата и ДАНС, а не на КЗК.КЗК работи само с документи. Пита те дали си направил нещо, ти казваш "Не" и за тях проблема е приключен.Трябва си разследване със СРС, подставени лица и т.н. И после конфискуване на имущество, затвор, национализация и прочие.Може ли да стане така? Може! Ама няма кой да го направи. Няма, няма...
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лукарски не ни баламосваи!Кажи за викосите такси и акцизните складове 80%собственост на Лукойл
6
0
 
17
 
! Отговори
лукова глава преди 8 години
*** !!!!"Провери" коректността на работа и качеството на горивото на почти 10000 бензиностанции за има няма 3-4 дни и установи че всичко е тип-топ ( съгрешили 84 малки , незнайни и незначителни ).Във Франция и Германия подобни проверки продължават 4-5 години , като преди това не оповестяват по новините кого , кога и за какво ще го проверяват.