Експерт: Действията на Радев оправдават доверието!

Ивайло Трифонов е приятно изненадан от състава на служебния кабинет
Обновена: 27 яну 2017 11:32 | 27 яну 2017 11:20, Анисия Иванова
12
Експерт: Действията на Радев оправдават доверието!
Снимка: Bulgaria On Air

"Приятно съм изненадан от състава на този служебен кабинет", заяви в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR Ивайло Трифонов, началник на канцеларията на президента Желю Желев и служебен вицепремиер в правителството на Ренета Инджова.

"Първите действия на президента Радев действително оправдават това доверие към него. Първото му посещение в Брюксел също е доказателство, че основната линия на нашата политика към нашите евроатлантически партньори ще остане без промяна и напротив ще се задълбочава", коментира Трифонов.

По думите му в служебния кабинет са избрани достойни хора, които ще изпълнят функцията на служебното правителство, а именно - да предпазят държавата от трусове и да организират едни честни избори.

Но като цяло политическата картина у нас не отговаря на целите и визията, които са имали държавниците след 89-та година, продължи Трифонов.

"Недостигат авторитетни личности като лидери на водещите политически формации. Няма го този всепризнат лидер като д-р Желю Желев, който в началото на демократичните промени имаше голямата отговорност да тласка към Европейския съюз, да тласка към демократична Европа развитието на политическия процес в България", припомни той.

В анализ за свършеното през годините Трифонов посочи, че от 89-та година досега беше извършен успешен политически преход от една тоталитарна система към демократично устроена с няколко политически сили, но в областта на икономиката преходът не е завършен.

"Именно заради това изостанахме от Вишеградската четворка", посочи гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Далия преди 7 години
Освен за патрона му от шуменското село,ми е мъчно и за кадъра му Нейчо Неев /пак от Шуменско/.Събирал му книгите,за да ги четат - кой ще ги чете,смятате,че младите ще си губят времето в четене на глупости. Та ние,родителите не разказваме на децата си за реалната картина на миналото след 1944-та,за което сме много виновни.Земеделието оцеляваше благодарение на комсомолски бригади,армията...И продължават да говорят какви земеделски стопанства имало,това е наглост.Стига с тази къса памет.
9
0
 
3
 
! Отговори
SHARK преди 7 години
много ми е мъчно за патрона му/от шуменското село/!А такива,като него,дето разсипаха България-голяма част от нас ще са още по-приятно изненадани да ги видят един ден осъдени!Спомнете си само как се дереше навремето с други умници-измислени демократи държавници да се премахнат държ. ни граници.Щото трябвало да се отворим за Европа и Света.Хубаво се отворихме така,че сега който не е поискал,само той нелегално не е влязъл.Тръмп ще строи граница с Мексико.Що сега мълчат -нали това не е демократично!
8
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Стига сте канили тези пенсии.Първите му думи бяха да плюе по тези които не са от неговите хора.Стига с тези надъхани политикани,преиначаващи събитията,по техния си интерес.Нали трябва да се помиряваме,а не от телевизиите да надъхват омраза разни бивши " набедени демократи".Вчера по Евроком гледах проф.Марков -възмутен човека какви уж "документални" филми се правят,нямащи нищо общо с действителността,че и награди им дават и в Брюксел ги показвали.Защо го правим и кой има интерес да го правим?
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пак ли ДС "експерти"!
6
4
 
14
 
! Отговори
ГРАЖДАНИН преди 7 години
Без окончателната лустрация енедопустимо да се справи което и да е правителство където 27 год я нищят тази прословута лустрация и все се продължават да изпълзяват прнадлежащите към ДС .
5
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всички доносници от ДС изпълзяха от дупките си за да прославят действията на Радев
4
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Експерт ... по какво?!
3
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
АЛО ЕКСПЕРТА. ТОЗИ ПРЕХОД В ИКОНОМИКАТА НЕ Е ПРОМЕНЯН ОТ СОЦА. 1. ВИЖ СОЦИАЛИСТИЧЕСКОТО ПРЕДПРИЯТИЕ ТОПЛОФИКАЦИЯ - САМО СЕ КРЪСТИЛО ФИРМА АД.ТАКИВА КАТО ТОВА АД ХИЛЯДИ.2.РАЗНИ КОЛХОЗКИЦИ КРЪСТИЛИ СЕ АРЕНДАТОРИ. СОБСТВЕНИЦИТЕ НА ЗЕМЕДЕЛСКИ ИМОТИ СА СМАЗАНИ.3.РАЗНИ РАБОТОДАТЕЛИ ПАРВЕНЮТА ОТ ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ НЕСМЕНЯЕМИ ОТ СОЦА.
2
0
 
35
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
едни скачаха по площадите и станаха сьветници и посланици други сиостанаха само сьс скачането
1
3
 
24
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Преходът не бил завършен. Напротив, прехода завърши още през 1991 година с приемането на новата Конституция, която финализира преди това направения преход. Това, че прехода не бил завършил е манипулация, за да очакваме светлото капиталистическо бъдеще, когато прехода щял да свърши след 100, 200 или след 1000 години.