Йотова за Турция: Съюзник срещу кризата с бежанците и терора

Вицепрезидентът настоя за по-сериозни промени в Дъблинския регламент
3 фев 2017 15:57,
44
Йотова за Турция: Съюзник срещу кризата с бежанците и терора
Снимка: архив "Булфото"

Турция може да бъде сериозен съюзник в борбата с бежанската криза и тероризма. Това обяви вицепрезидентът Илияна Йотова на среща с френския посланик у нас Ерик Льобедел. На разговорите присъства и депутатката от в Националното събрание на Френската република Даниел Ороа.

По време на срещата бяха обсъдени политиките на Европа в различни направления, кризата с бежанците и мястото на България в съвременните политически процеси.

"Отношенията с Турция са от изключително значение, както за България, така и за Европа. Позицията трябва да бъде общоевропейска и би следвало да се изпълнят всички критерии, за да се либерализира визовият режим", е казала Йотова, цитирана от президентския прессекретариат.

В разговорите Йотова е застъпила тезата, че Дъблинският регламент трябва да претърпи дълбока реформа, а не козметичните промени, които се предлагат.

"Предложените от ЕК промени в Дъблин не облекчават страните - външни граници на Европа, напротив - техните отговорности стават още по-големи, най-вече в частта, която предвижда бежанците и мигрантите да подават молби за убежище в първата страна от ЕС, в която влязат, и да бъдат връщани в нея, ако се преместят в друга държава", е казала вицепрезидентът ни.

Тя е допълнила, че в Европа нямаме общи критерии за убежище, в момента всяка една страна има свои собствени правила".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
2
 
6
 
! Отговори
Еничер боец преди 7 години
По злобен и страхлив народ от българите няма
24
4
 
12
 
! Отговори
Eni4er преди 7 години
По-злобен и страхлив народ от българите няма
23
3
 
3
 
! Отговори
до 16-ти преди 7 години
Е,така е но в Турция такива много се харесват!Ердоганя е оплакнал очите 100%.
22
2
 
5
 
! Отговори
vvv преди 7 години
Солташаците на джуджето стават наши солташаци. Накрая ще останат само ташаците.
21
2
 
7
 
! Отговори
преди 7 години
Торба с лиина
20
4
 
11
 
! Отговори
МНОГО МИ Е КЕФ... преди 7 години
ЧЕРВЕНИТЕ ОБЪРНАХА РЕЗБАТА .....СКОРО И ЩЕ СЕ ОБРЕЗВАТ!!!ДА ЖИВ И ЗДРАВ , СУЛТАН ЕРДОГАН!!!!!МАЙ , ЗАТОВА И ЗНАМЕТО МУ Е ЧЕРВЕНО ...ХА,ХА,ХАААААААААААА...БРАВО НА ДЕБЕЛЯНА ЙОТОВА..ще стане много популярна у Турция.Турците много обичат дебелите жени!
19
2
 
2
 
! Отговори
MAKEDON преди 7 години
Abe.... nemojte da na napagate Jotova be... da e ziva i zdrava i da dava poveke Pasporti na MK za inaet na EU birokratite..
18
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Турция използва тарамбуките - да изнудва Европа!"ИЗНУДВА? Турция, ОЩЕ КАТО беше почнала тази война каза на ЕВРОПА, ДА НАПРАВИМ СИГУРНА И БЕЗОПАСНА ЗОНА ЗА ЦИВИЛНИТЕ!!! КОЙ Е ВИНОВЕН? ТУРЦИЯ?:-):-) МНОГО *** ИДЕЯ БЕШЕ, А?И аз не ги харесвам, особено "МЪЖЕТЕ", които са ИЗБЯГАЛИ, ВМЕСТО ДА СЕ БОРЯТ ЗА ДЪРЖАВАТА СИ! Да бяха направили, кото тюркменците! Те оставиха жените и децата си на турската граница и се върнаха да се борят! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НА НЯКОИ САМО ПОЛА ИМ Е МЪЖКИ!
17
2
 
10
 
! Отговори
melinda.faella преди 7 години
йотова трябва да отслабнеш...... подпунхала си като ... не ти отива на поста вече спешно е... състоянието ти
16
15
 
15
 
! Отговори
999 преди 7 години
НЯМАТЕ ПРАВО ДА Я КРИТИКУВАТЕ ! НЕ ЗАВИСИМО ДАЛИ СТЕ ГЕРБАДЖИИ ИЛИ ЧЕРВЕНИ - СЛОЖЕТЕ РЪКА НА СЪРЦЕ И СИ ПРИЗНАЙТЕ !НЕ ПЛЕТЕНАТА ОГРАДА , КОЯТО БОРИСОВ ВИ ПОСТРОИ - ПАЗИ ВАШИТЕ ГРАНИЦИ,ДРАГИ БЪЛГАРИНО , НЕБЛАГОДАРНА ОРОСПУЮО -ЕРДОГАН Е ТОЗИ КОЙТО ПАЗИ ВАШАТА ГРАНИЦА, КОЙТО НЕЗНАЙНО ЗАЩО ВЪЗПИРА ЕМИГРАНТИТЕ !В ТУРЦИЯ СЕ ПРИЕ ЗАКОН,ОБРАЗОВАНИ,КВАЛИФИЦИРАНИ,АКАДЕМИСТИ В РАМКИТЕ НА МЕСЕЦИ - ЩЕ СЕ СОРТИРАТ ДОБРИТЕ,*** ЩЕ ВИ СЕ ПУСНАТ!НЕ ВИДЯХТЕ ЛИ ИЗРАЗА НА МЕРКЕЛ,ВЧЕРА ?ВИЕ ИЗГОРЯХТЕ !
15
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Миии - блееща биологична единица! Мадам, Ердоганистан (защото това вече не е Турция) използва Сирийския конфликт и бежанската криза, за да шантажира европейските страни, ти за съюзник ги обяви! Бегай се скрий някъде да си свиркаш Интернационала и не се обаждай!
14
10
 
11
 
! Отговори
д преди 7 години
БСП са ни предали на Турция ................. ГЕРБ също .
13
9
 
9
 
! Отговори
РККА преди 7 години
АКО МОЖЕ ПО МАЛКО МЕДИЙНИ ИЗЯВИ ЗАЩОТО СЛЕД 28 ГОД ВСИЧКИ СТЕ МИ ОПРОТИВЕЛИ,ЗНАЕТЕ ЛИ ЧЕ ОТ ДЕН НА ДЕН С ВСЕ ПОВЕЧЕ НОСТАЛГИЯ СИ СПОМНЯМ ТАРИКАТСКАТА , ДОБРОДУШНА ФИЗИОНОМИЯ НА ДР. ТОДОР ЖИВКОВ,ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА МУ...ПП.ПО НЕГО ВРЕМЕ ЗА ГРАНИЦАТА НЕ РАЗЧИТАХМЕ НА ЕФЕНДИТАТА ,А НА ДОБРАТА СТАРА ПРОТИВОПЕХОТНА МИНА..
12
6
 
20
 
! Отговори
дебилен патриот преди 7 години
Малиии, тва ако го беше казал Бойко, червените щяха да го изядат
11
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пр.асе.тата се хранят с тикви.
10
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Страшна ***. В клозета по три пъти дърпа синджира на водата, за да избега кафявото.
9
9
 
18
 
! Отговори
Червен Фен преди 7 години
Другарката Йотова трябва да засенчи безпартийното генералче и да докаже че тя не той, а кара влака, аа пардон самолета.
8
6
 
19
 
! Отговори
Tikwa преди 7 години
В момента Търция е причинител и магнит на тероризъм. Ставайки техен съюзник ще привлечем тероризъм и у нас. Без вина виновни!
7
2
 
6
 
! Отговори
ISTINATA преди 7 години
До АнонименTI I DASI SKISASH OT GIZA TO BEJANSITE NYAMA DA OSTANAT V BILGARYA DA UMRAT OT GLAD TE BILGARITE NEMOJET DASI HRANYAT BG E PO GLAD OT IRAK I SIRIYA
6
8
 
12
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Файда Йотова слуша какво говори Масква и повтаря.