Радев на Гергьовден: Парите на народа – в модерна бойна техника!

Да не разчитаме на НАТО, призова президентът
6 май 2017 11:24,
262
Радев на Гергьовден: Парите на народа – в модерна бойна техника!
Снимка: Булфото

Парите на българския народ трябва да бъдат превърнати в модерни бойно способности по най-ефективен начин. Това заяви президентът Румен Радев на първия му военен парад в тази му роля.

По думите му дълги години се е водил безсмислен спор дали да се влагат средства в собствените въоръжени сили. "Рязкото влошаване на геополитическата обстановка и призива на НАТО за по-голяма ангажираност сложи точка на тази абсурдна дилема", посочи Радев. По думите му изминалата година е била повратна в развитието на армията, тъй като парламентът е приел проекти за превъоръжаване и модернизация на въоръжените сили.

Още по темата
"Необходима е висока военна експертиза и спазване на принципите на прозрачност", категоричен бе президентът. Той призова политиците да се опират по-често на военната експертиза при взимане на важните решения. "Защото не ние политиците ще изпълняваме сложни задачи с тази нова техника, а хората с пагони. Нашата мисъл трябва да е за тях. Необходими са категорични действия за пресичане на отлива от въоръжените сили. За гарантиране на нормални условия за професионално развитие. Без тези мерки няма как да имаме способна армия, гарант за нашия суверенитет", заяви Радев.

Президентът посочи, че мирът през последните десетилетия се дължи на българските офицери, сержанти и войници, но за съжаление ролята и значението на въоръжените сили е било системно подценявано.

"Има дати, които ни зареждат с вяра и оптимизъм. Такава е 6 май, ден на храбростта и празник на българската армия. По силата на една красива българска традиция днес нашия народ засвиделтества признателност към своята армия. Днес почитаме паметта на загиналите в мисии зад граница и изказваме уважение към хората с пагони", заяви президентът. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


262
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
2
 
5
 
! Отговори
тя преди 6 години
В България всеки ,който се е занимавал с политика последните 27 години е милионер!
169
2
 
7
 
! Отговори
тя преди 6 години
"Парите на народа". Г- н Президент, те са в частните хотели , замъци, училища , болници, клиники, самолети, яхти , сметки в чужди банки и пр. Вземете ги и ще имаме модерна армия!
168
5
 
10
 
! Отговори
Ала_Бала преди 6 години
Колко величествено щеше да бъде, ако се беше случило леля Цеца да поздрави войската. И до нея да подскача бати Бойко, а зад тях Цецо с калпака... Благодаря ти Боже, че даде разум на българите този кошмар да не се случи! Браво г-н Генерал! Очакване за авиацията да се сдобие нов самолет, а не с трета ръка таратайки срещу комисионна от 25 % за Плевнелиев и и банда!
167
4
 
10
 
! Отговори
Ой преди 6 години
Какво толкова дъвчете г-н Президента Радев ? Я си представете ,кака Цецка да поздравява войничетата ?!? И освен всички, накрая рота герберска администрация...
166
8
 
8
 
! Отговори
путлер преди 6 години
Честит празник на всички български роби !Честит празник и на първият достоен руски резидент радев !
165
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАЙ-ПОСЛЕ ГЛАВНОКОМАНДВАЩИЯТ БЪЛГАРСКАТА АРМИЯ Е ИСТИНСКИ ГЕНЕРАЛ, А НЕ ТРЕТОПОЛОВ ГЕОПОЛИТИК
164
13
 
11
 
! Отговори
Щирлиц преди 6 години
Честит празник на всички българи!Честит празник и на първият достоен български президент!
163
17
 
13
 
! Отговори
рушист радев преди 6 години
Кога руския фашист и резидент радев , ще влезе в затвора за геноцида над Българския народ !
162
6
 
7
 
! Отговори
до Радева преди 6 години
едно си баба знае, едно си бае. От данъците, които плащаш, знаеш ли колко отиват за безумия от типа на десеторно надценени копченца за светофари, които и без това трябва да светнат зелено? Е, при тази минимална заплата дето я дъвчеш, трябват ли ни такива глупости? А винетки за нищо да плащаме сигурно и това е ок, само армията да не е?
161
7
 
8
 
! Отговори
Радева преди 6 години
И без армия се справяме добре с убиването на българския народ, Мин заплата е геноцид, и като купим техника за армията, накрая за кой ще я ползваме за защита на Костов къщата ли? Все пак децата са му в Милано вече...
160
3
 
8
 
! Отговори
до Радева преди 6 години
не можем или не искаме? Депутатската заплата знаеш ли колко е, а ходят за по час на работа. Била ли си поне на един протест, преди да кажеш - не можем? Български села, в които не се говори български, маловажно нещо ли са?
159
8
 
2
 
! Отговори
Радева преди 6 години
Не може да работите по двете, след като Мин заплата нищожна, това е основен проблем, УБИВАТ се българи с това, каква армия какви 5 лв?
158
3
 
2
 
! Отговори
До 226 преди 6 години
Националния футболист от Банкя е като националната холдингова мениджърка Лейди Корни... Работят по една програма плюй другия и заедно печелете гласове и се возете в мерцедеси, те глупавите маймуни ще им ги спестят
157
3
 
11
 
! Отговори
до Радева преди 6 години
а не може ли да работим и по двете едновременно? Защо трябва да е винаги едното за сметка на другото? Ако не си за герб, значи автоматично си за бсп? Ако искаш добра армия, значи не ти пука за демографията? Толкова ли сме елементарни, че можем само с едно нещо да се занимаваме. Преди стандартния отговор - откъде пари - виж автопарка на депутатите.
156
10
 
4
 
! Отговори
Радева до 224 преди 6 години
Вервайте ми, че ще се промени, но като се затрием като народ е поне ще имаме нови самолети. Последните българи ще има с какво да избягат на запад ... Мисля че демогравската криза е по важна от купуването на в техника ...
155
3
 
0
 
! Отговори
до 225 преди 6 години
Говориш за нац. герой от Банкя, нали?
154
5
 
1
 
! Отговори
До 218 преди 6 години
Големи усилия положи, даже Румъния е много пред нас, пак сме на опашката, с твоите усилия 27 години не ми се мисли до къде ще я докараме.
153
3
 
3
 
! Отговори
по тази преди 6 години
логика и болници не ни трябват - който е болен, да мре - къръци не щем :-) :-) защо да се набутваме ние здравите готини пичове заради болнавите? Че ние може цял живот да не се разболеем
152
9
 
5
 
! Отговори
Радева преди 6 години
Мъжът ми разсъждава като северно кореец, заплати минимална 300 лв, пенсия минимална 160 лв, но важното е наборна служба и голяма армия всички пари там да се браним от Тираните, а кои са Тираните оставете Ким Радев ще измисли някой.. турци, гърци, румънци само келепир да пада и народа да е зле!
151
3
 
0
 
! Отговори
до пенсийката преди 6 години
пич ти си се примирил с мизерията, айде умирай и не пречи на усилията на малкото останали свестни хора в страната. Ако ми кажеш, че няма ни един достоен българин останал, пак ще те заплюя като плъх