Марешки ще крепи стабилността, но видя сделка за кабинета

Кабинетът не е реден в парламента, смята лидерът на "Воля"
Обновена: 7 май 2017 19:17 | 7 май 2017 19:16, Красимир Ангелов
60

"Воля" ще подкрепя стабилността в държавата и кабинета, но това ще стане само, ако правителството работи много по-активно, отколкото досега. Това обяви лидерът на формацията и заместник-председател на Народното събрание Веселин Марешки в интервю за предаването "Опорни хора" по телевизия Bulgaria On Air.

"Прекалено много хора са разочаровали българите и аз, и политическа партия „Воля", се надяваме да не сме поредните", отчете политикът.

Марешки посочи, че вижда реална възможност кабинетът да изпълни целия 4 годишен мандат, но се закани, че партията му няма да даде нито един ден толеранс на правителството и няма да допусне то да не изпълнява поетите ангажименти. "Това ще бъде нашата роля, да осветяваме тяхната дейност и да не им даваме да абдикират от предизборните им обещания", посочи лидерът на "Воля".

Той подчерта, че не му харесва в правителството да влизат крайни националисти, но все пак посочи, че приема най-голямата партия и нейния лидер да изберат с кого да бъдат коалиционни партньори. Марешки посочи, че от "Воля" ще са родолюбци, а не патриоти, защото тази дума вече се била изчерпала след действията на определени политически фигури.

Марешки прогнозира, че няма да има предсрочни парламентарни избори преди резултатите от евроизборите през 2019 година. "Ако вървят по програмата, няма никакви основания да се прекъсва мандата по средата", посочи зам.-председателят на парламента и изрази мнение, че правителството на Борисов не е на принципа "власт на всяка цена".

Марешки отново заяви волята на "Воля" да подкрепи исканите промени от Слави Трифонов по отношение на мажоритарния вот и за намаляването на субсидията на партиите. Според него обаче шоуменът е малко "унил" и е смекчил исканията си.

"Само задкулисие има в България", обяви още Марешки и допълни, че кабинетът не е реден в парламента, а депутатите дори от ГЕРБ не са знаели имената на министрите, за които ще гласуват. Според него има сделка, която до голяма степен е скрепила кабинета.

"Ако впоследствие стане факт, ще покаже цялата действителност на задкулисието в България. Става въпрос за сделка за десетки милиони. Източниците ми са сигурни. Знам за разговор между определени бизнесмени и политици, които са сглобявали с такива сделки кабинета", заяви загадъчно Марешки, но отказа да даде повече подробности. По думите му всичко около тази сделка е записано предварително и той го е сложил в сейф.

И допълни, че в най-скоро време "Воля" ще внесе в парламента свой антикорупционен проектозакон, който подготвя отдавна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
1
 
3
 
! Отговори
Александър преди 6 години
До Анонимен, няма как да не крепи властта, след толкова напъни като едвам влезе, на Марешки му е ясно че това му е първия и последен парламент.
43
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Писна ми от ГМО-та в политиката!!!
42
0
 
3
 
! Отговори
До човека с хляба преди 6 години
До АнонименКато вдигнат горивата,цената на хляба я качват,нали? Гледай взаимовръзките.
41
2
 
4
 
! Отговори
Дай боже повече като преди 6 години
Добре че е Марешки,малко да си отдъхнем от картела. Където има негова бензиностанция цените са драстично надолу.
40
2
 
7
 
! Отговори
:P преди 6 години
Магарешки. :)
39
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Марешки е толкова прозрачен като персонаж, но истинско блато като деяния....
38
0
 
11
 
! Отговори
Хитър Петър преди 6 години
Марешки влезе в този парламент благодарение на предизборните си обещания за по-ниска цени. Не е луд този, който лъже, а този който му вярва. Повече от това няма да намалява цените на лекарствата и горивата, а останалите цени не зависят от него.
37
1
 
17
 
! Отговори
мисля си аз преди 6 години
Марешки няма как да продава най-ефтин бензин без боко да му е ударил рамо
36
0
 
4
 
! Отговори
До хиксовете преди 6 години
Момче не се пени, няма нужда от световъртежи.но запомни :Критиката и то анонимната и необоснованата не са показателни за интелигентните хора!
35
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А какво да кажем ние, които нямаме коли, бе другарю Марешки?Бензин ли да пием, или хляб да си купим?
34
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Още един от тиквената с.***: Киро Парахода ,Вальо Златев ,*** и т.н.
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еврибари на магари! :D
32
3
 
3
 
! Отговори
До трите хикса преди 6 години
Ти със красота ли го превъзхождащ или с интелект, че немога да те разбера, разбирача от кражби ;)
31
0
 
15
 
! Отговори
мнение преди 6 години
За Марешки всичко е сделка.Ако Боко не го крепеше, Марешки немаше как да е недосегаем.Марешки е следващата карта на Боко, след като Патриотите се откажат от него(от Боко)
30
1
 
17
 
! Отговори
нн преди 6 години
Слаба работа като политик. Говори доста тъпизми. Явно не се усеща. Пък и няма как, нова работа, докато я проумее как стават нещата ще минат 4 години.
29
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо слага в сейф информацията? Да я чуем. То и да не я чуем е все тая. Защото ги милваме тия боклу.ци, затова сме в това положение. Ще се оправим ако за всяка лъжа на правителството има гражданско неподчинение. Ако не го "сготвят на тъмно" Марешки ще видим за два три месеца колко е честен. Но много е хубаво за да е вярно, казват хората. Явно си прави пи ар.
28
2
 
35
 
! Отговори
Атлас преди 6 години
Сега стана ли ви ясно защо някой смачва цивилизациите на всеки 2-3000 години? Появява се винаги едно гнусно лустро по върховете което паразитира, а отдолу една огромна тапанарска маса която си блее и трае.Така има много-пренебрежимо малко ХОРА между тази преса.......следва нов рестарт и така вечно.............бееееееееееее беееееееееее беееееееееее
27
2
 
4
 
! Отговори
До К Пенчев преди 6 години
Няма как да прочетеш предишният коментар на 1234(за да ти стане ясно), понеже администратора не го е харесал!
26
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Боже, тоя е толкова ***!.. Съдбата е толкова жестока към някои хора.
25
2
 
5
 
! Отговори
До К Пенчев преди 6 години
Не съм от София момче, не съм от провинцията от морето ида от по-южната част. Въпроса ми бе към човек който казва че в София не му трябвал Марешки, да са си го взимали у Варна, чети и асимилирай, преди да се комплексираш на родно място!