Депутатите – по света и у нас. Кой в коя делегация?

Разпределиха местата в международните делегации без спорове
11 май 2017 12:07,
9
Депутатите – по света и у нас. Кой в коя делегация?
Снимка: архив Булфото

Депутатите си разпределиха местата в международните асамблеи и делегации, в които страната ни е представена. Участието в тях често е свързано с екзотични командировки и пътувания в чужбина.

Разпределението на местата бе решено единодушно и без съществени спорове. От БСП обявиха, че са се съгласили с бройката на представителите от левицата в името на това да има разбирателство. Но напомниха, че ГЕРБ е имала по-голямо представителство в делегациите в 42-то Народно събрание по време на управлението на БСП.

Така депутатите избраха 6 членове и 6 заместващи в състава на делегацията в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа. За председател бе избрана Джема Грозданова от ГЕРБ.

Ръководител в делегацията в Парламентарната асамблея на НАТО е Пламен Манушев от ГЕРБ като членовете са общо пет.

Десислава Атанасова стана председател на делегацията в Парламентарната асамблея за сигурност и сътрудничество в Европа. В нея влизат петима членове и петима заместващи. Председателят на Народното събрание Димитър Главчев пък бе избран за ръководител на делегацията в Парламентарната асамблея на Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа.

Волен Сидеров бе избран за председател на делегацията в Интерпарламентарната асамблея по православие. Първоначално от ГЕРБ влизаха двама членове, а ДПС не беше представена. Но после управляващите се отказаха от второто си място и в състава на делегацията влезе Велислава Кръстева от ДПС.

Изборът на състав на делегацията в Парламентарната асамблея на Черноморското икономическо сътрудничество предизвика коментар от страна на лидера на "Воля" Веселин Марешки. В състава не бе предвидено да влезе представител от партията и Марешки предложи това да бъде променено. Аргументът му беше, че две партии в парламента са тръгнали от Черно море - "Воля" и "НФСБ" и трябва да имат представител.

Решението не бе прието, а от левицата открито изразиха аргументите си против.

"С риск да защитя ГЕРБ е редно да има пропорционално парламентарно представителство. Трябва да има граници на желанието и всяка група да си преценява тежестта", заключи Кристиан Вигенин от БСП. В крайна сметка за председател бе изпран Петър Кънев от левицата.

В делегацията на Народното събрание в Парламентарното измерение на Централноевропейската инициатива влизат петима членове, по един от всяка парламентарна група - като Николай Александров от ОП е председател.

Крум Зарков от БСП оглави делегацията в Парламентарната асамблея на франкофонията. Там членовете са по един от всяка парламентарно представена група без ДПС.

По един представител от ГЕРБ, БСП и ДПС са в делегацията в Парламентарната асамблея на съюза на Средиземноморието, а неин председател е Йордан Цонев от ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Искам преди 6 години
Искам и аз на екскурзия/ваканция и да харча парите на другите. Къде да се запиша?Събуди се Българино, роб вечен до кога ще ти се качват на гърба а ти ще си траеш и ръкопляскаш. Извадете гилотината пред Парламента, време е
8
0
 
0
 
! Отговори
найс преди 6 години
Хората са умни и се грижат отлично за нас със скромните средства с които разполага Байгания много ясно, че ще взимат мн пара и ще си ходят където искат вместо да благодарите само хейт се лее както обикновенно.
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яко екскурзии с народна пара. Мuжuтypku!!!
6
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
МаГарешкия пак да се бутне
5
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нашите приятели украинците вече говорят за дисквалификация на Кристиян от Евровизия,защото през 2014 е ходил в Крим и защото е роден в Русия.Бравос,хлопцы!
4
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
пращайте Волен само в Русия!!! никаква Европа и цивилизовани държави за него!
3
2
 
18
 
! Отговори
БАБА КУНА преди 6 години
ХАЙДУТИТЕ ДЕПУТАТИ БЪРЗО СЕ РАЗБРАЛИ ЗА РАЗХОДКИТЕ СИ ПО СВЕТА, КЪДЕТО РАЗБИРА СЕ НЯМА ДА СВЪРШАТ НИЩО ОСВЕН, ЧЕ ЩЕ ПАХАРЧАТ ДОСТА НАРОДНИ ПАРИ. ОСОБЕНО СМЕ ГОРДИ, ЧЕ ДУЛОВСКАТА ДЕСА ДОБРЕ ЩЕ НИ ПОСРАМИ КАТО ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯ. АМИ ТО ЗАКЪДЕ ЛИ СМЕ БЕЗ НЕЙНИЯ НЕВЕРОЯТЕН ДУЛОВСКО-ГЕРБЕРСКИ ИНТЕЛЕКТ.
2
2
 
25
 
! Отговори
епохални времена преди 6 години
Дават летището на концесия на две турски фирми-ТАВ и Лимок,които оперират и със Саудитска арабия.Да живее националната сигурност,осигурена от новите стари управляващи.
1
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бравос, на това народът му вика: "гъъз път да види". Иначе файде никаква.