Слух за смяна на шефа на ДАТО, а той – с нов мандат

Според новия закон назначението става от президента, а не от МС
Обновена: 23 авг 2017 11:25 | 23 авг 2017 11:23, Веселина Йорданова
17
Слух за смяна на шефа на ДАТО, а той – с нов мандат
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Председателят на ДАТО Цветан Китов е предложен за нов мандат, съобщиха от МС.

От пресслужбата опровергаха информациите в някои медии за смяната му.

Мандатът на Китов изтича и това е причината за проекторешението в дневния ред на МС, което е било прието, като вносител на предложението е премиерът Бойко Борисов.

В нито един момент рокада не е била предвиждана, уточниха от правителствената пресслужба.

Според новия закон назначаването става с указ на президента и заради това министрите гласуваха предложението до президента Румен Радев да издаде указ за назначаване на нов председател на агенцията. 

Цветан Китов е дългогодишен служител на МВР, работил е "Оперативно-техническа информация" и в Национална служба сигурност.

Постъпва в ДАНС при нейното създаване през 2008 г. От август 2013 г. е заместник-председател на Държавна агенция Технически операции, а от октомври 2013 г. е назначен и за неин председател.

 


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
до Анонимен 11 преди 3 години
Точно в Германия Държавата не допуска нито един неин гражданин да живее на улицата, на студено и гладен.Даже отпуска пари и за бездомните кучета, ако поемете ангажимент да се грижите за тях. Ама бизнесът плаща данъци, а не крие, както тук.
14
0
 
1
 
! Отговори
Чичо Чеп преди 3 години
До Наблюдател

Щом не сте успели да отговорите на въпроса "как се казваш", не влизате в необходимия минимум iq = 2
13
1
 
1
 
! Отговори
гражданин преди 3 години
Възмутен съм от хауса който се наблюдава в МВР непрекъснато протести за увеличение на заплати през това време въздраста на пресъпленията пада потресаващо е хладнокръвното убийство с нож от 15 годишен на 11 годишно дете в Бургас.Същевременно в МВР продължават да битуват младите пенсионери и хибридните полицаи тези които взимат и пенсия и заплата .Нима толкова ли са богати от НОИ.
12
0
 
1
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 3 години
До Анонимен-11 Не си прав,че държавата не се грижи за никого. Когато някъде някой палне малко храсти,па и някое дърво из тях,виж тази твоята държава тича през глава да гаси,защото горяло голямо богатство. Ама не казва чие е тома богатство-нейно ли е,твоели е и пр. Майчесегрижи за някои,но не и за народа си.
11
0
 
4
 
! Отговори
Към Анонимен11 преди 3 години
Абе,ти под коя трънка си спал до сега,бе? Какъв бай Тошо те блъска? Тая държава вече за никого не се грижи. Всеки сам се спасява. А,след като тази т.н. ” държава” докара хората до тук,не е лошо да се погрижи. Подхвърля на старите хора жълти стотинки и ги оставя на произвола на съдбата. Какво си зяпнал Германия. Там хората не са подложени на геноцид. Щом се пенсионират,тръгват на околосветски пътешествия.
10
1
 
4
 
! Отговори
АФУЗ АЛИ преди 3 години
Пълним сайтовете с какви ли не глупости, а никой не иска да знае,че до първите студове има само 6 седмици. Питам ви,господа ,с какво в селата хората ще запалят първите огнища,за да стоплят болни,старци,деца и самите себе си,като нямат топливо-дръвца,кюмюрец, тезек и пр.А за градовете няма ,,Южен поток,няма ,,Хъб Бай Ганьо ,ток ит.н.Тогава хората ще попитат;А държавата има ли президент,министри ,Председатели и тия до сега къде бяха?Длъжни са да му отговорят.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ше служи колкото си иска, щото иначе ше има флашки хахаха
8
0
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Ако не е ходил скоро в централата на ГЕРБ за проверка на слуха,може и си получи свободата.В днешните смутни времена за да се храниш пълноценно , това си е основното изискване
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЕДВА ЛИ ИМА В СВЕТА СТРАНА С ТОЛКОЗ МИЛИЦИИ И ПАРАМИЛИЦИОНЕРСКИ СЛУЖБИ И СЛУЖБИЧКИ КАТО ТУКА!ЧЕНГЕСАРИТЕ СТАНАХА ЧЕТИРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ БАЙ ТОШОВО ВРЕМЕ БЕ
6
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Тези от ДАтО и други подобни да спрат да ми пишат минуси ...... много сте зле ....
5
1
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
До 3
Не съм вътре ама кадидатствах и като номер 1 ме скъсаха на интервюто на въпроси като Как се казвам? Какво съм завършил? и др. подобни. По този начин махнаха и втория в класирането. После проверих на сайта на ДАТО всички спечелени конкурси за администрацията им и резултата е впечатляващ ..... взимат хора с IQ 2 до 5 .... който не вярва да провери на сайта им.....
4
1
 
4
 
! Отговори
ЧИЧО ЧАРЛИ преди 3 години
Добрата журналистика изисква да се проверява информацията. Тук виждаме доста пропуски и т.н.
3
2
 
2
 
! Отговори
ДАТО преди 3 години
До Наблюдател
Що ти да не работиш там, та знаеш. Май май си вътреееее
2
2
 
10
 
! Отговори
ХМ преди 3 години
Какво е ДАТО?
Колко ДАТО,ПАТО„КАТО,ППО,МПО имаме в тази държава?
Да не сме 300 милиона.
1
2
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Затова в администрацията на ДАТО работят хора с IQ=2 до 5 ..... а сега с новото предложение традицията ще продължи ..... Браво .... и после ще искат успехи .... Ха ха ха .... Като почнат и тук да се случват неща като в други държави всичко ще лъсне .....