Слух за смяна на шефа на ДАТО, а той – с нов мандат

Според новия закон назначението става от президента, а не от МС
Обновена: 23 авг 2017 11:25 | 23 авг 2017 11:23, Веселина Йорданова
17
Слух за смяна на шефа на ДАТО, а той – с нов мандат
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Председателят на ДАТО Цветан Китов е предложен за нов мандат, съобщиха от МС.

От пресслужбата опровергаха информациите в някои медии за смяната му.

Мандатът на Китов изтича и това е причината за проекторешението в дневния ред на МС, което е било прието, като вносител на предложението е премиерът Бойко Борисов.

В нито един момент рокада не е била предвиждана, уточниха от правителствената пресслужба.

Според новия закон назначаването става с указ на президента и заради това министрите гласуваха предложението до президента Румен Радев да издаде указ за назначаване на нов председател на агенцията. 

Цветан Китов е дългогодишен служител на МВР, работил е "Оперативно-техническа информация" и в Национална служба сигурност.

Постъпва в ДАНС при нейното създаване през 2008 г. От август 2013 г. е заместник-председател на Държавна агенция Технически операции, а от октомври 2013 г. е назначен и за неин председател.

 


17
Още от
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
до Анонимен 11 преди 11 месеца
Точно в Германия Държавата не допуска нито един неин гражданин да живее на улицата, на студено и гладен.Даже отпуска пари и за бездомните кучета, ако поемете ангажимент да се грижите за тях. Ама бизнесът плаща данъци, а не крие, както тук.
14
0
 
1
 
! Отговори
Чичо Чеп преди 11 месеца
До Наблюдател

Щом не сте успели да отговорите на въпроса "как се казваш", не влизате в необходимия минимум iq = 2
13
1
 
1
 
! Отговори
гражданин преди 11 месеца
Възмутен съм от хауса който се наблюдава в МВР непрекъснато протести за увеличение на заплати през това време въздраста на пресъпленията пада потресаващо е хладнокръвното убийство с нож от 15 годишен на 11 годишно дете в Бургас.Същевременно в МВР продължават да битуват младите пенсионери и хибридните полицаи тези които взимат и пенсия и заплата .Нима толкова ли са богати от НОИ.
12
0
 
1
 
! Отговори
Герчо с тамбурата преди 11 месеца
До Анонимен-11 Не си прав,че държавата не се грижи за никого. Когато някъде някой палне малко храсти,па и някое дърво из тях,виж тази твоята държава тича през глава да гаси,защото горяло голямо богатство. Ама не казва чие е тома богатство-нейно ли е,твоели е и пр. Майчесегрижи за някои,но не и за народа си.
11
0
 
4
 
! Отговори
Към Анонимен11 преди 11 месеца
Абе,ти под коя трънка си спал до сега,бе? Какъв бай Тошо те блъска? Тая държава вече за никого не се грижи. Всеки сам се спасява. А,след като тази т.н. ” държава” докара хората до тук,не е лошо да се погрижи. Подхвърля на старите хора жълти стотинки и ги оставя на произвола на съдбата. Какво си зяпнал Германия. Там хората не са подложени на геноцид. Щом се пенсионират,тръгват на околосветски пътешествия.
10
1
 
4
 
! Отговори
АФУЗ АЛИ преди 11 месеца
Пълним сайтовете с какви ли не глупости, а никой не иска да знае,че до първите студове има само 6 седмици. Питам ви,господа ,с какво в селата хората ще запалят първите огнища,за да стоплят болни,старци,деца и самите себе си,като нямат топливо-дръвца,кюмюрец, тезек и пр.А за градовете няма ,,Южен поток,няма ,,Хъб Бай Ганьо ,ток ит.н.Тогава хората ще попитат;А държавата има ли президент,министри ,Председатели и тия до сега къде бяха?Длъжни са да му отговорят.
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Ше служи колкото си иска, щото иначе ше има флашки хахаха
8
0
 
4
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 11 месеца
Ако не е ходил скоро в централата на ГЕРБ за проверка на слуха,може и си получи свободата.В днешните смутни времена за да се храниш пълноценно , това си е основното изискване
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
ЕДВА ЛИ ИМА В СВЕТА СТРАНА С ТОЛКОЗ МИЛИЦИИ И ПАРАМИЛИЦИОНЕРСКИ СЛУЖБИ И СЛУЖБИЧКИ КАТО ТУКА!ЧЕНГЕСАРИТЕ СТАНАХА ЧЕТИРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ БАЙ ТОШОВО ВРЕМЕ БЕ
6
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 месеца
Тези от ДАтО и други подобни да спрат да ми пишат минуси ...... много сте зле ....
5
1
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 месеца
До 3
Не съм вътре ама кадидатствах и като номер 1 ме скъсаха на интервюто на въпроси като Как се казвам? Какво съм завършил? и др. подобни. По този начин махнаха и втория в класирането. После проверих на сайта на ДАТО всички спечелени конкурси за администрацията им и резултата е впечатляващ ..... взимат хора с IQ 2 до 5 .... който не вярва да провери на сайта им.....
4
1
 
4
 
! Отговори
ЧИЧО ЧАРЛИ преди 11 месеца
Добрата журналистика изисква да се проверява информацията. Тук виждаме доста пропуски и т.н.
3
2
 
2
 
! Отговори
ДАТО преди 11 месеца
До Наблюдател
Що ти да не работиш там, та знаеш. Май май си вътреееее
2
2
 
10
 
! Отговори
ХМ преди 11 месеца
Какво е ДАТО?
Колко ДАТО,ПАТО„КАТО,ППО,МПО имаме в тази държава?
Да не сме 300 милиона.
1
2
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 11 месеца
Затова в администрацията на ДАТО работят хора с IQ=2 до 5 ..... а сега с новото предложение традицията ще продължи ..... Браво .... и после ще искат успехи .... Ха ха ха .... Като почнат и тук да се случват неща като в други държави всичко ще лъсне .....