Из сценария за бунта в СДС: Чете и реве! Размахва патерицата...

Противниците на Лукарски описали подробно кой какво да прави
Обновена: 18 апр 2018 07:26 | 17 апр 2018 16:30, Вера К. Александрова
38

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Размахване на патерици, четене на доклади с рев и протоколни трикове са записали в сценария си за бунта срещу Божидар Лукарски опонентите му в СДС.

Както Dnes.bg вече писа – сбиване, викове, мутри и напрежение разцепиха и малкото останали в синята партия по време на днешното заседание на Националния съвет.

На форума лидерът Лукарски трябваше да поиска нов консервативно-патриотичен курс на синята партия, а опонентите му се канеха да гласуват оставката му. По време на опитите за провеждане на заседание един от поддръжниците на лидера размаха лист, на който обяви, че е записан сценария за бунта с точни указания кой от опозиционерите каква роля да поеме. Той бе нападнат и свален на земята от опонентите си.

Малко по-късно седесари разпространиха няколко страници от сценария.

"Има изключителни пасажи, недостижими и за Холивуд дори", коментира Борис Марков от Националния съвет на сините.

Ето и извадка от сценария (пасажите са разбъркани, но смисълът се разбира):

"Адвокатът Лъжарски открива заседанието. Още след първото изречение Георги Ненков става и започва да се бори да му дадат думата... Ако се налага, ние членовете на НИС, го подкрепяме словесно от място, ставайки прави, без да ходим на микрофона и ръкомахайки с ръце, а ако се налага Румен Христов ръкомаха с патерицата, с цел създаване на суматоха..."

"Преброителите броят, Пилев обобщава резултатите, съобщава ги на ухото на водещия. Водещият обявява, че дневният ред е приет... Дава думата на Юлиян Леков. Той чете анализа. Чете и реве... Ако е необходимо, той ще поиска кърпичка от костюмирания Бобаракос, известен още като Поп Кръстьо..."

"След като приключи с анализа, той спира да чете и съответно спира и да реве и допълва, че резултатите от анализа и анкетата доказват още веднъж правотата, с която 8 от членовете на НИС още през януари... поискахме оставката на председателя...".

"Пилев скача, грабва микрофона и предлага тайното гласуване. Водещият не допуска никакви дебати и дискусии... Залата гласува, преброителите броят, Пилев обобщава, водещият обявява резултатите. Румен скача, грабва микрофона и предлага комисия по избора в състав..."

"В този момент той вади от другия ръкав на елегантния си кметски костюм цветно копие от подписката и обявява, че е постъпило искане по чл. 24, ал. 1, т. В от Устава на СДС с искане за предсрочно прекратяване на мандата на председателя...(поради некадърност)".

В сценария се разиграват и два варианта за протичане на заседанието. Единият е, че Лукарски е свален с гласуване, а другият е, че не е свален.

При първия се предлага Румен Христов за временен председател до избора на нов. При втория – се иска оставката на главния секретар, за който се припомня, че вече я е подавал веднъж и затова тя се приема.

"Временният председател Румен Христов предлага Контролен съвет в състав (изброяват се имената – б.а)... Най-вероятно някой от сладурите ще стане и ще започне да философства, че кандидатурите не са излъчени от регионални конференции. Димо става и прави тълкуване на чл. 33, ал. 1 от устава. Румен и Камо да му обърнат внимание още утре, за да може да се подготви"...

В крайна сметка този сценарий не можа да бъде задействан в пълна степен, защото Лукарски и хората му прекратиха заседанието и напуснаха залата. Бунтарите пък поеха форума в свои ръце и продължиха заседанието.

9175 гледания   |  Още видео

 


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СДС?!?
Тези бокклуци и национални предатели, дето ни набутаха в този ке н-еф още ли са живи?
Да се махат някъде на далече и там да си правят любимите подлости, гадости, бутнове, корупция и всичко останало, което им е присъщо.
И да не забравят, през 4 часа да се кланят надупени към САЩ, както им приляга на моралния облик.
11
2
 
25
 
! Отговори
АНТИ преди 2 години
Марийка:
-Колко СДС-та има в България ?
Иванчо:
-Колкото БЗНС-та - толкова СДС-та.
10
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия какво чакат, та не се саморазпускат? ДЕОС вече го направиха, разбраха, че за нищо не стават и се саморазпуснаха.
9
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мухаха
Мога да кажа следното:
- Ако сценарият е автентичен, то бунтовниците, явно са истинските седесари. Те действаха така по сценарии още от създаването си с ръкомахане, сълзи, сополи и каквото се наложи. Ако някой си спомня, иначе прекрасния актьор, Йосиф Сърчаджиев каква роля изигра, каква реч през сълзи и рев докара:))
- Ако сценарият е фалшификат пробутан от хората на Лукарски, то значи те са автентичното СДС, на дребните ченгета и интриганти апаратчици.
Абе и в двата случая, все тая.
8
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Копаят дъното вече, срамота!
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хахаха комедианти:))
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Членска карта №7

Големият режисьор Емил Кабаиванов!В главните роли все карловски мекерета Димо ,Камо и едно неуспяло политиче от Сопот -Пилев.Срам и позор!
5
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големи събития днеска. Естествено номинацията на Борисов за евроличност на годината е номер 1!
4
6
 
12
 
! Отговори
ЗА РУСИЯ СЪМ!!!!!! преди 2 години
ЩЕ СЕ ОТВЛЕКА МАЛКО ОТ ТЕМАТА АЗ ЩЕ СТИСКАМ ПАЛЦИ НА ЕВРОВИЗИЯТА ЗА РУСИЯ
3
2
 
14
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 2 години
Румен Христов ми е сред „любимците“ и оня от Общинския съвет... Иванов ли беше :-)
2
5
 
13
 
! Отговори
ПРОТИВ СДС СЪМ преди 2 години
ДОЛУ СДС САМО БСП И КОМУНИСТИТЕ!!
1
1
 
8
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 2 години
„Това беше един трик...“