Борисов доволен: Ангажиментите към майките – изпълнени!

Видяхте в бюджета – 150 млн. повече, отчете премиерът
Обновена: 26 окт 2018 14:07 | 26 окт 2018 14:00, Красимир Ангелов
93
Борисов доволен: Ангажиментите към майките – изпълнени!
Снимка: БТА

Изпълнили сме в пълен обем ангажиментите си към майките на деца с увреждания, в пъти повече отколкото през управление на БСП, обяви премиерът Бойко Борисов в коментар на приетите от парламента на първо четене Закон за хората с увреждания и Закон за личната помощ.

Още по темата

"Видяхте в бюджета – 150 млн. повече. Което сме поели като ангажимент, в срок се прави", отчете премиерът.

"Вчера в МС в ресорите направихме промени. Между първо и второ четене ще се предложи социалният министър отново да си отговаря. Искахме миналата сряда, когато приемахме и нямаше още този скандал, да е по-високо нивото, да се върши повече работа. Мисля, че и сега всички трябва да са спокойни", коментира Борисов.

Той коментира и продължаващите протести срещу вицепремиера Валери Симеонов, въпреки извинението му. По думите на Борисов в рамките на демокрацията той не може да каже на никой да не протестира.

"Това, което поехме като ангажимент в МС и парламента е изпълнено в пълен обем в пъти повече, отколкото по време на управление на БСП. Толкова мога да кажа на тези хора", подчерта министър-председателят.

Борисов наблюдава демонстрации на военното учение "Тракийски меч 2018" на учебния полигон "Ново село". Той прие строя на ротите от 68 бригада "Специални сили".

Сред гостите са още началникът на отбраната Андрей Боцев, председателят на парламентарната комисия по сигурност и отбрана Константин Попов и представители на дипломатическия корпус на държавите участнички.

Многонационалното международно учение се провежда на учебния полигон "Ново село" край Сливен. В него участват военни подразделения от всички балкански страни и авиационен компонент на ВВС на САЩ. Учението започна на 22 октомври и в него ще бъдат отработени съвместни тренировки по скокове с парашут, стрелба на къси и дълги разстояния, снайперска стрелба и оказване на медицинска помощ в тактическа обстановка - действия при засада.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахаха...а Симеонов?А просташкото му отношение?Няма проблем казваш?А че тези пари и цялата ситуация ги пстави огорчвни, унижени и като заплюти....пак, казваш..няма проблем?
81
1
 
3
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Просто решение като за п'рост човек - даваме още 150 милиона и въпросът е решен. А кой и за какво ще ги изхарчи - това не е важно.
80
1
 
10
 
! Отговори
Напишкан и на акан преди 5 години
Борисов, размотавахте ги повече от 6 месеца. Мълчи си, ако бяха твоите авери щеше да си им дал един милиард. Както се отбелязва тук: Законът за хората с увреждания роди се трудно, с недостатъци... И сигурно ще го осакатите и накрая няма да го приложите. Така се събирай си партакешите и бегай дома
79
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За да е мирно и тихо премиерът задоволява всякакви искания с пари от бюджета. Така и с полицаите така и с останалите, сигурно и така ще бъде щото иначе изборите чакат и тропат на вратата.
78
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
хубаво отпуснали много пари, ама дали ще стигнат до хората...
77
2
 
3
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...ha ha Borisov "dovolen " I pak "stabilnost " !!! Ei taka e v Balgaria ...chovek da se smee li ..drugo li ?!?....kuchetata si laiat ...kervana si varvi...
76
3
 
9
 
! Отговори
гробарят преди 5 години
Премиерът не е доволен а самодоволен защото е нарцис и егоист на всичко отгоре арогантен и защо да не изпусне кокалът,ако падне от власт светът ли ще свърши или слънцето ще спре да изгрява от изток.Въпросът е или правителството или самозабравилият тоалетен министър, Симеонов,кратко и ясно защото обидата е непростима това е дискриминация на наи-онеправданите хора от държавата,те не са виновни,че са в това състояние!
75
1
 
9
 
! Отговори
До 71 преди 5 години
Защото нормалните деца не са зеленчуци, те също имат нужди: да се развиват физически, ментално, културно, духовно за да станат личности. Освен това те също боледуват, понякога даже чупят крайник и влизат в болница. Някои деца са надарени, в такива деца се "инвестира" още повече. Може да ти е странно, но не всичко се върти около това да ядеш и се4еш.
74
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 70 Никой не е казал че 900 лв са много пари,МАЛКО СА .Тук става въпрос че парламента предпочете вместо да инвестира такива средства по предназначение за роднините и за самите деца без никой от тях да се докосва до парите освен държавата .ВМЕСТО ТОВА ще им дадат едни пари на калпак всеки месец и толкоз . Реално проблемите остават а парите от нашият джоб - такси,данъци ,услуги ще се вдигнат ,заемите от СБ и МВФ ше са поголеми за да могат да се дават тези средства (198лв+660лв+930 лв
73
2
 
3
 
! Отговори
СатаНАТО преди 5 години
До АнонименМайка ми съм я пратил на по-добро място преди много години, така че ако искаш, *** при нея да си поговорите.
72
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Сата НАТОЕ ти си си готов, няма нужда да се записваш. Пращай *** да събира парите.
71
5
 
8
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
1788 лв награда за това, че си произвел увредено поколение...Няма такъв цирк!Къде да се запиша и аз за Д-бил и аутист, моля!
70
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До нямям думиИ защо трябва да дава на нормалните?Те могат сами да си вземат, защото са нормални.Помощите не са за нормалните и никога няма да бъдат, сериозно на клон ли живеете с тия изказвания.
69
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АхАХХАХ, който смята че 900 лева за отглеждане на тежко увредено дете са много му пожелавам да си отгледа точно едно такова с въпросната сума и да почерпи с квото му остане.
68
7
 
5
 
! Отговори
Факт преди 5 години
До нямям думиНа едно дете с хидроцефалия на ромка което никога няма да стане човек и ще умре след 3-4 години държавата дава 900 лева а за нормалните нищо------------ На едно дете с аутизъм на българка, което никога няма да стане човек и ще живее до 50-60 години, държавата дава 900 лв. А едно здраво ромче, което може да се изучи с тия пари, вместо това ще стане престъпник и ще ви тормози ВАС.
67
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
930 ЛВ ПЕНСИЯ ЗА ДЕТЕ С ТЕЖКО УВРЕЖДАНЕ 198 ЛВ ИНТЕГРАЦИОННА ПОМОЩ 660 ЛВ ЗАПЛАТА НА МЕСЕЦ ЗА ЛИЧЕН АСИСТЕНТ ЗА МАЙКИТЕ+ СТАЖ ОБЩО 1788 ЛВ за всеки с такова дете ____________________________________________________________________________________Дали сега майките ще гласуват за ГЕРБ .ТРЯБВА ,ТРЯБВА !
66
6
 
9
 
! Отговори
В.Сименов е прав преди 5 години
Абсолютно е прав В.Симеонов! Дадоха по 930 лв./дете/месец, а майките продължиха да крякат по политически причини. На всеки ще му писне от цирковете, както и на целия български народ. Двуличници! Ще плачете за В.Симеонов, който е способен и щеше да подпука всички фалшиви ТЕЛК-ове, дадени на братята роми. Като започне нещо го докарва докрай.Ама вие комунистите не искате това, затова врещите като заклани. Имайте малко срам! Само убивате хубавите неща, които прави ГЕРБ! Няма да видите власт никога
65
3
 
12
 
! Отговори
А за пенсионерите ? преди 5 години
А за пенсионерите забравихте ли след като минаха изборите ? Забравихте ли обещанията си (заради които ви избраха) за 300 лв. минимална пенсия, повишаване на всички пенсии и падане на тавана на всички пенсии ? Всъщност таван на пенсиите няма в нито една друга европейска страна. Какво стана с парите за пенсиите?
64
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво бе, пак разпределяте нашите данъци за хора които нямат желание да се трудят и при които правенето на деца си е основно занимание. Както каза едни ром дето работише при нас :" пенцията на детето стига, аз защо да работя за 500 лв.?! Ако ми потрябва още ще ида на часно някой друг ден да изкарам."
63
6
 
9
 
! Отговори
www преди 5 години
НО МАЙКИТЕ НЕДОВОЛНИ - ОСТАВКА НА СИМЕОНОВ НЕЗАБАВНО......