Деси Радева за втори мандат на Румен Радев: Не ми се иска и първи!

Не било важно обаче какво иска тя, а дали обществото има нужда от него
Обновена: 15 дек 2018 21:10 | 15 дек 2018 21:05,
231
Деси Радева за втори мандат на Румен Радев: Не ми се иска и първи!
Снимка: Архив, Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Съпругата на президента Десислава Радева призна в телевизионно интервю, че предпочита Румен Радев да няма втори мандат като държавен глава.

Още по темата

"На мен не ми се иска. Ако щеш ми вярвай, по средата на мандата не ми се иска и първи. Наскоро си говорехме и му казах: Ако знаех какво ще е, нямаше да се съглася. В случая не е важно какво искам аз, а той и дали обществото ще има нужда от него за още един мандат.", каза Радева пред Мартин Карбовски в предаването му по bTV.

Тя коментира, че има предимства в това да бъде съпруга на президента, но има повече недостатъци.

"Предимства да си съпруга на президента има, защото се срещам с интересни хора. Посещавам наистина забележителни места - на първи януари бях на ежегодния Новогодишен концерт на Виенската филхармония. Получих автограф от Рикардо Мути. Бях в Болшой театър - една от мечтите ми. Недостатъците обаче са повече от предимствата, защото си губиш свободата, анонимността", каза тя.

Радева призна и че като семейство Радеви са щастливи, но не знае дали са щастливи като президент и съпругата на президента.

"Щастливи сме като Румен и Десислава Радеви, не знам дали сме щастливи като президент и съпругата на президента, защото тази негова позиция доста изкривява отношенията в семейството. Вече нямаме време да седнем да говорим. По време на предизборната му кампания го подкрепях през цялото време", каза тя.

Десислава Радева призна и че през последните две години, откакто е в тази нова роля, е станала по-тъжна.

"Хората отвикнаха с женско присъствие до президента. За жалост последните 5 години не го видяхме. Получих страшно много критики, че имам кабинет в президентството, да, имам. Такива кабинети са имали и другите съпруги на президентите. Охрана от НСО - да, имам. Такива охрани са имали и другите президентши. На мен в момента ми се налага да променям нагласите на хората, което е много трудно", добави тя.

Тя коментира и случая през февруари, когато служители на жандармерията спряха за проверка автомобила на НСО, в който тя се вози. По думите й не е ясно какво е предизвикало проверката, а темата била представена провокативно в медиите.

Радева обясни и че няма помощници в резиденция "Калина", в която живее президентското семейство. Тя настоя и че за всички нейни тоалети, прически и грим се плаща от семейния бюджет, който пък се формирал единствено от заплатата на президента.

За себе си Радева разказа, че е един нормален човек, обикновена жена, майка и съпруга.

В София дошла 1989 година, искала да кандидатства журналистика, но се отказала от мечтата си.

"Майка ми ми намери работа в единствената в България рибоконсервна фабрика. На 19 години всичко ми миришеше на риба, животът ми миришеше на риба. Циганите ме учеха да играя кючек. След много учене една циганка ми каза: "Нищо няма да стане от теб", разкри Радева.

"Със Слави Трифонов се познаваме от 90-та година от Студентски град. Доведе го моята съквартирантка, която се връщаше от купон. В 3 през нощта Слави започна да свири на виола в стаята. Впоследствие исках да емигрирам от България, а той беше човекът, който ме убеждаваше да не емигрирам", разказа още първата дама.

С Румен Радев пък се познавали вече от 31 години.

"Работех като манекенка и с Румен се запознахме на едно мое ревю. Беше 8-ми декември. Той явно е бил впечатлен от мен, отишъл е в агенцията, в която работех, да ме търси, разбрал е къде уча. Намери ме пред училище и ми каза "Дължиш ми един танц", разказа още тя.

Десислава Радева обаче призна, че голямата любов на Румен Радев са изтребителите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


231
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
147
8
 
27
 
! Отговори
Ани преди 5 години
Просто жената не е подготвена да бъде публична личност.Те в своята арогантност са си мислили че са праведни и никой няма да ги съди.А се оказа че до голяма степен тяхното поведение е белязано от социалистическия корумпиран модел.Господин Радев мисли само за своя политически рейтинг и се лута там където социологическите агенции го съветват че има най-много гласове. Това го прави непоследователен, безпринципен и ще доведе до фиаско.Просто кукла на конци.
146
10
 
13
 
! Отговори
Деса Консерваторията преди 5 години
Не е проблем рибната консерва и образованието, а убостта и чара! Липсват! Подходяща за Греб и Цец Цец!!!
145
20
 
14
 
! Отговори
BRAWO преди 5 години
Адмирации за Радев и Деси - всеки ден шамарят ГЕРБ за Кражбите от Активите на България .
144
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Със Слави са лика прилика!
143
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зад всеки успял човек стои Една амбециозна жена!
142
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Тикваря се гордее, че се е хранил с мас и това не е проблем за еректората! А тази вместо да ходи в Йордания, да си стои край огнището и да не пречи! Надмина и гербугите по тепигьозлик!
141
7
 
5
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До Анонимен 146: Да, срам - за п'ростотиите, които си написал. Откъде се пръквате, жалка г'ерберска тр'олска дружинка за жълти стотинки.
140
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо таке бе Генерал Деси.Лошо ли ти е да си първа дама.Привилегии,пътуване по света и у нас,мангизи и т.н.Излагаш се .
139
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наистина такова чудо не е влизало в Президенството . Единственото нещо е срам, ама голям срам за България са тези Радеви.
138
8
 
19
 
! Отговори
Болшевик преди 5 години
Човешкото племе се е управлявало и продължава да се управлява от благороднически династии и затова е просперирало. Тази мисирка добре е работила на рибата и е била чалгаджийка в компанията на Дългия чалгаджия, ноооо как е дошла в управлението на държава с велики царе ??? Комунистите принизиха управлението на една държава до управлението на кон от жокей. То, като гледаме Русия,там наистина ги управлява жокей.
137
7
 
18
 
! Отговори
точка преди 5 години
Румен Радев=Кумчо Вълчо,Деси Радева=Кума Лиса.
136
11
 
26
 
! Отговори
Радев смешен преди 5 години
Ако бяхме избрали гимнастика Йордан Йовчев щяхме да имаме по-добър президент, защото прави повече коремни...
135
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Деси ,Деси , тотално се заблуждаваш ! Ако Винету не беше предложил Цачка за президент ,щеше да видиш има ли обществото нужда от льотчик президент. Както казваше дедо ми -целувай ръка и бегай!
134
13
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тази е един ненужен плевел.
133
9
 
11
 
! Отговори
Диди преди 5 години
Това че са тролетарии си личи и с невъоръжено око.Критикуват какво ли не, но забравят за провала на Источния модел.Ние обаче не сме забравили и разясняваме и на децата си.Домашното възпитание до 7 та година е най-важно! Именно затова, въпреки подривната дейност на московските агенти България е устояла и ще устои.
132
2
 
12
 
! Отговори
и във франция е така преди 5 години
Максим Одине, експертка за Русия във Френския институт за международни отношения (IFRI), потвърждава това: "Руските действия не трябва да се възприемат като инструмент за мобилизиране на нови активисти за "жълтите жилетки " или пък като средство за подбуждане към насилие. Те имат за цел по-скоро да засилят поляризацията на обществото, създавайки впечатлението за една дълбоко разединена страна на ръба на гражданската война", казва тя.
131
11
 
22
 
! Отговори
глас от народа преди 5 години
Като чустват че тази работа не е за тях, да си подават оставката и да оставят някой по-достоен да бъде Президент на България.На пролет, по време на изборите ще е подходящо.
130
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само с.опола Плевел !
129
16
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Президента е важен,не толкова жена му.И двамата се държат прилично,а тя е обект на вниманието на герберските *** от злоба,че не избрахме "майката" на нацията.Е тогава щяхме да станем за резил пред целия свят.И съселяните и не я искаха дори,а вожда се опита да ни я пробута за президент,за да му топли мястото до следващите избори,когато ще секнат еврофондовете и няма какво да се краде,а заемите да ги връща някой друг.И стана хитрата сврака-с двата крака.
128
17
 
10
 
! Отговори
колко е слаба преди 5 години
Радваше се милата когато от Империята на Злото пишеха злостни коментари за Президента на България. Не е допускала че от Империята ще пишат така и за нея.Това просто е вековна традиция на ИНЗ да унижава българските политици за да са слаби и да могат да манипулират българите.Румбата обаче продължава да се навежда и това е на зле.