ДПС пита: Войната между институциите решение за кризата ли е?

Румен Радев само бил я задълбочил и усложнил ситуацията
35
ДПС пита: Войната между институциите решение за кризата ли е?
Снимка: БГНЕС

Според ДПС явно от вчера институциите президент–правителство са във война и диалог между тях няма да има, което обаче означава, че няма да има и решение на кризата, в която се намира страната.

"ДПС пита президент, премиер - войната между институциите средство за решаване на кризите ли е", обяви от името на парламентарната група Йордан Цонев.

Той допълни, че само диалог между институциите, между партиите в парламента е пътят за излизане от множеството кризи, които формулират една обща криза на държавността.

Още по темата

Цонев призна, че ДПС винаги е гледало на институцията на президента с особена надежда и очакване за отговорност от страна на човека, който e избран за държавен глава като път към единението на българската нация и на всички процеси, които текат в страната.

"Свалянето на доверието е продължение на акта, който направи президента в предходния мандат, никой преди това не го е правил, а още тогава казахме, че президентът Плевнелиев е в някакви свои измислени конституционни форми. Президентът не снема и не дава доверие, но има право да се обърне към нацията и да каже мнението си", коментира Цонев.

Според него Румен Радев не е казал нищо ново вчера, защото и управляващите знаят, че властта се движи от криза в криза.

"Властта се движи само от умението на премиера да решава кризи в напреднала фаза и в страната не се извършват никакви значими реформи, а тя има крещяща нужда от тях", коментира депутатът от ДПС.

Той настоя, че от три години движението непрекъснато повтаря, че има нужда от извършването на дълбоки реформи в повечето обществени сектори в страната, но няма мнозинство, което да има политическата воля да ги извърши.

Според него обаче те могат да се извършат само при широко политическо съгласие в противен случай или са обречени на неуспех или правителството пада.

"Заради това от години призоваваме заедно да извършим реформите и никой не ни чува. Възлагахме надежда на президента да повтаря това: "Елате при мен и решете този и този проблем“, така че никой да не се съпротивлява и сега когато президентът констатира, че се върви от криза в криза, питам от името на ДПС, самото изявление не задълбочава ли кризата още повече?", коментира Цонев.

Оценката на ДПС е, че Радев само констатира, но не дава формула за излизане от криза.

Според Цонев това не може да стане през предсрочни избори, защото те не била променили ситуацията.


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 5 месеца
фон Клаузевиц: "Войната е продължение на политиката, но с други средства".
Вярно е, че е по-добре да се решават проблемите с диалог, но да се говори на гербаджиите е безмислено - те чуват само себе си. Така че, на война - като на война.Залогът е бъдещето на България.
24
0
 
1
 
! Отговори
Само преди 5 месеца
Машинно гласуване.
23
1
 
5
 
! Отговори
МентоС преди 5 месеца
Данчо ментоса, еманация на интелекта на дъпъсъ. .!.
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
dps sa svetovni teroristi i se radvat na voini i svaleni samoleti...dps i bsp sa teroristi v bg parlament. s svetovno dokazani teroristi krizi ne se reshavat, a samo se uvelichavat krizite v bg parlament i v bg darjava...
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
до 20
А Боко умното ли е тогава? че доста пр..остоват хитрец ми се струва
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
А тъпченето на едно място и застоят решение ли са?
Или може би празнодумството е решение?
С диалог не става. В политиката диалогът е купуване или натиск.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Данчо Ментоса и Воля Колата заедно правят смес и кипят в името и за славата на ГЕРБ и Борисов.
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ДПС и Патриоти заедно управляват и подкрепят ГЕРБ. Воля също подкрепя властта.

Коалицията е от ДПС, Воля, ГЕРБ и ОП.
17
12
 
6
 
! Отговори
ф-э. преди 5 месеца
Един умен човек е казал:" Когато нямаш кауза, имаш нужда от война." Това с пълна сила важе за Румен тъпото. Поведението му няма да изблезе на добър край.
16
3
 
9
 
! Отговори
Естет преди 5 месеца
Тоя Бойко се занимава само с асфалт и тръби. Едно водно огледало не може да направи.
Такива високопоставени и квалифицирани хидроинжинери като в ДПС седят без работа и без парчета от баницата. Това не е ли криза.
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
"Ако гласуването е задължително бсп-дпс нямат никакъв шанс да влязат в парламента"


Ако пък гласуването е истинско без манипулации, ГЕРБ едва ли ще влязат също!
14
7
 
6
 
! Отговори
България няма презид преди 5 месеца
Шербет Каунов е част от проблема, ето защо не може да бъде част от решението. Той с нищо не е по-разбичен от тези, които критикува. Различен е с това че няма морал, няма интелектуален капацитет за длъжността която заема, лъже, отмъстителен е, корумпиран е, и въобще не знае какво прави.
13
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ами прав е Цонев - Радев е съучастник, а не решение на кризата !
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ако не е президента кой ще им има доверие за да се подпише за тяхното назначение или мислят,че след като народа някак си ги избрл,че влезли в парламента с проценти и по проценти се подредили,че още поговорили кой с кого за да не изпуснат мандат едните,а другите местата за следващите години,че още около тях си назначили и с туй доверието е свършен факт и никой не може в това число и президента над тях да им няма доверие след като си е сложил подписа за тяхно назначение по институции за изпълнение
11
0
 
17
 
! Отговори
Един преди 5 месеца
"само диалог между институциите, между партиите в парламента е пътят за излизане от множеството кризи, които формулират една обща криза на държавността" - Данчо, не на нас тези. Нали точно кризите са медът и маслото за ДПС? Точно разделението на обществото е единственото условие вие да имате решаващ глас в управлението от 30 години насам. Не ни гледай, че сме от село, ние не ги ядем доматите с колците ;)
10
1
 
16
 
! Отговори
Щерю преди 5 месеца
- А партия на етническа основа - Нарушение на Конституцията на РБ ли е...
9
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Фааатмака толкова си може. Каквото му пуснат от руското посолство това прави.
8
2
 
22
 
! Отговори
Да преди 5 месеца
Онзи ден гласуваха с комунистите За сваляне на правителството и създаване на хаос.Сега са за дружба и разбирателство. Смях в залата
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
никой от статуквото няма да хареса раздвижване да има,защото всеки си е захапал бозката и суче,ама сучат от нас а дори не ни дават да ядем,трябва сами да си търсим паша а те само да бозаят.Така повече не става,време е да станем европейци не само по цените а и по доходи,тея крълежи горе ни изсмукаха,нищо не достига до нас като доходи,всичко изсмукват
6
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Борисов нали викаше, че ДПС и БСП са комбина, а какво излиза, че ГЕРБ си управлява с помощта на ДПС. Гласуването на СЕТА го доказа.
Всички на хранилка при ГЕРБ и Шиши скочиха срещу президента.
Какво по-голямо доказателство за корупцията обхванала върховете на държавата.