ДПС пита: Войната между институциите решение за кризата ли е?

Румен Радев само бил я задълбочил и усложнил ситуацията
35
ДПС пита: Войната между институциите решение за кризата ли е?
Снимка: БГНЕС

Според ДПС явно от вчера институциите президент–правителство са във война и диалог между тях няма да има, което обаче означава, че няма да има и решение на кризата, в която се намира страната.

"ДПС пита президент, премиер - войната между институциите средство за решаване на кризите ли е", обяви от името на парламентарната група Йордан Цонев.

Той допълни, че само диалог между институциите, между партиите в парламента е пътят за излизане от множеството кризи, които формулират една обща криза на държавността.

Още по темата

Цонев призна, че ДПС винаги е гледало на институцията на президента с особена надежда и очакване за отговорност от страна на човека, който e избран за държавен глава като път към единението на българската нация и на всички процеси, които текат в страната.

"Свалянето на доверието е продължение на акта, който направи президента в предходния мандат, никой преди това не го е правил, а още тогава казахме, че президентът Плевнелиев е в някакви свои измислени конституционни форми. Президентът не снема и не дава доверие, но има право да се обърне към нацията и да каже мнението си", коментира Цонев.

Според него Румен Радев не е казал нищо ново вчера, защото и управляващите знаят, че властта се движи от криза в криза.

"Властта се движи само от умението на премиера да решава кризи в напреднала фаза и в страната не се извършват никакви значими реформи, а тя има крещяща нужда от тях", коментира депутатът от ДПС.

Той настоя, че от три години движението непрекъснато повтаря, че има нужда от извършването на дълбоки реформи в повечето обществени сектори в страната, но няма мнозинство, което да има политическата воля да ги извърши.

Според него обаче те могат да се извършат само при широко политическо съгласие в противен случай или са обречени на неуспех или правителството пада.

"Заради това от години призоваваме заедно да извършим реформите и никой не ни чува. Възлагахме надежда на президента да повтаря това: "Елате при мен и решете този и този проблем“, така че никой да не се съпротивлява и сега когато президентът констатира, че се върви от криза в криза, питам от името на ДПС, самото изявление не задълбочава ли кризата още повече?", коментира Цонев.

Оценката на ДПС е, че Радев само констатира, но не дава формула за излизане от криза.

Според Цонев това не може да стане през предсрочни избори, защото те не била променили ситуацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 4 години
фон Клаузевиц: "Войната е продължение на политиката, но с други средства".Вярно е, че е по-добре да се решават проблемите с диалог, но да се говори на гербаджиите е безмислено - те чуват само себе си. Така че, на война - като на война.Залогът е бъдещето на България.
24
0
 
1
 
! Отговори
Само преди 4 години
Машинно гласуване.
23
1
 
5
 
! Отговори
МентоС преди 4 години
Данчо ментоса, еманация на интелекта на дъпъсъ. .!.
22
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
dps sa svetovni teroristi i se radvat na voini i svaleni samoleti...dps i bsp sa teroristi v bg parlament. s svetovno dokazani teroristi krizi ne se reshavat, a samo se uvelichavat krizite v bg parlament i v bg darjava...
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 20А Боко умното ли е тогава? че доста пр..остоват хитрец ми се струва
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тъпченето на едно място и застоят решение ли са?Или може би празнодумството е решение?С диалог не става. В политиката диалогът е купуване или натиск.
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Данчо Ментоса и Воля Колата заедно правят смес и кипят в името и за славата на ГЕРБ и Борисов.
18
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДПС и Патриоти заедно управляват и подкрепят ГЕРБ. Воля също подкрепя властта. Коалицията е от ДПС, Воля, ГЕРБ и ОП.
17
12
 
6
 
! Отговори
ф-э. преди 4 години
Един умен човек е казал:" Когато нямаш кауза, имаш нужда от война." Това с пълна сила важе за Румен ***. Поведението му няма да изблезе на добър край.
16
3
 
9
 
! Отговори
Естет преди 4 години
Тоя Бойко се занимава само с асфалт и тръби. Едно водно огледало не може да направи. Такива високопоставени и квалифицирани хидроинжинери като в ДПС седят без работа и без парчета от баницата. Това не е ли криза.
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Ако гласуването е задължително бсп-дпс нямат никакъв шанс да влязат в парламента"Ако пък гласуването е истинско без манипулации, ГЕРБ едва ли ще влязат също!
14
7
 
6
 
! Отговори
България няма презид преди 4 години
Шербет Каунов е част от проблема, ето защо не може да бъде част от решението. Той с нищо не е по-разбичен от тези, които критикува. Различен е с това че няма морал, няма интелектуален капацитет за длъжността която заема, лъже, отмъстителен е, корумпиран е, и въобще не знае какво прави.
13
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами прав е Цонев - Радев е съучастник, а не решение на кризата !
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не е президента кой ще им има доверие за да се подпише за тяхното назначение или мислят,че след като народа някак си ги избрл,че влезли в парламента с проценти и по проценти се подредили,че още поговорили кой с кого за да не изпуснат мандат едните,а другите местата за следващите години,че още около тях си назначили и с туй доверието е свършен факт и никой не може в това число и президента над тях да им няма доверие след като си е сложил подписа за тяхно назначение по институции за изпълнение
11
0
 
17
 
! Отговори
Един преди 4 години
"само диалог между институциите, между партиите в парламента е пътят за излизане от множеството кризи, които формулират една обща криза на държавността" - Данчо, не на нас тези. Нали точно кризите са медът и маслото за ДПС? Точно разделението на обществото е единственото условие вие да имате решаващ глас в управлението от 30 години насам. Не ни гледай, че сме от село, ние не ги ядем доматите с колците ;)
10
1
 
16
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
- А партия на етническа основа - Нарушение на Конституцията на РБ ли е...
9
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фааатмака толкова си може. Каквото му пуснат от руското посолство това прави.
8
2
 
22
 
! Отговори
Да преди 4 години
Онзи ден гласуваха с комунистите За сваляне на правителството и създаване на хаос.Сега са за дружба и разбирателство. Смях в залата
7
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
никой от статуквото няма да хареса раздвижване да има,защото всеки си е захапал бозката и суче,ама сучат от нас а дори не ни дават да ядем,трябва сами да си търсим паша а те само да бозаят.Така повече не става,време е да станем европейци не само по цените а и по доходи,тея крълежи горе ни изсмукаха,нищо не достига до нас като доходи,всичко изсмукват
6
19
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов нали викаше, че ДПС и БСП са комбина, а какво излиза, че ГЕРБ си управлява с помощта на ДПС. Гласуването на СЕТА го доказа.Всички на хранилка при ГЕРБ и Шиши скочиха срещу президента.Какво по-голямо доказателство за корупцията обхванала върховете на държавата.