Радев зове за оставката на правителството и нов модел на управление

Президентът настоя и главният прокурор да напусне поста си
Обновена: 11 юли 2020 18:03 | 11 юли 2020 15:10, Камелия Цветанова
70
Радев зове за оставката на правителството и нов модел на управление
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев поиска оставката на правителството.

„Вчерашният ден бе белязан от масови протест с искане на оставка на правителството, решението на ГЕРБ да организира митинг в своя подкрепа в близост до гражданския протест и по същото време е целенасочена и недопустима провокация към гражданския мир“, отсече Радев.

Още по темата

Според него опитите на премиера да прехвърли отговорността за напрежението нямало да заблуди никой, който познава страната.

„Корупцията, всяването на страх, прокурорският о пит за натиск, безскрупулните лъжи и липсата на справедливост са онова, срещу което въстанаха българите. Адвокатските колегии в много градове настояват за промяна в прокуратурата. Гневът е дълбок, трупан е с години и не може да се потиска със страха и сила“, коментира държавният глава.

„Мафиотизацията на управлението накара българите независимо от политическите си пристрастия да поискат законност и връщане на основни свободи, методично погазвани с години. Сега, когато българите са на площада Европа няма право да гледа Бъгария с широка затворени очи, ЕС има нужда от демократична България, България на закона и правилата. Изходът от ситуацията е един - оставка на правителството и на главния прокурор“, скочи Радев.

Според него насилието и манипулациите не могат да върнат доверието на хората, а всяко забавяне тласка България към безизходица.

„Опитите да се задържи властта и завоеванията на олигархията като се противопоставят хората по политически и етнически признак са недопустими и обречени. Формира се национален консенсус антимафия, а той обединява милиони почтени български граждани и е по-силен от парите и административния ресурс на властта“, смята президентът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
806
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ ОСТАВКА
805
1
 
14
 
! Отговори
коко преди 3 години
Най-накрая се разгърна плана на БСП.Бошков е аут,защото се е заиграл с Нинова.Първо Бошков запчва с компромати/досега не е излязло нищо компрометиращо/.Нинова,за да удължи своята власт в БСП призовава за протести.Радев се присъединява напълно нелогично за сваляне на правителството в ролята си на президент.Президента обевява,че е готов да състави правителство.Това по същество е опит за преврат.Знаете какво направи Борисов преди години.Подаде си оставката.Некомпетентно служебно правителство.Избори
804
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де Радев, и за момент ли не ти мина през ума, че твоите хора наистина може да са престъпили законите. То никой не може да има пълно доверие на човека до себе си, а камо ли на секретари и съветници. Как беше уверен още в първата минута че са невинни. Или ти дадоха честна пионерска и ти им повярва веднага.
803
7
 
17
 
! Отговори
Р.Радев-балалайка преди 3 години
Балалайка - руски музикален инструмент.
802
6
 
20
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Предвижда се отстраняване на президента при наличие на психично отклонение. Това ,което показва Радев не е само отклонение, това си е шизофреничен страх от Гешев ! Защото Гешев има доказателства за неговата държавна измяна и предателство ! Гешев е като булдог - захапе ли, не пуска ! Захапа телефонните измамници - вечед ги няма ! Захапа крадците - скоро ще ги привърши , защото ги ловят още на втория час ! Скоро ще приключи и чорапа ! Дай Боже по-бързо !
801
4
 
18
 
! Отговори
Изумително ! преди 3 години
Демонстрация на погазване на Конституцията на България се прави вече всеки ден от прецедента , а няма реакция на правоохранителните органи !!!!! Какво става ??? Защо още не е арестуван селянина Радеф от прокуратурата ??? На какво си играем ? Ние още ли сме европейци ? В Европа се питат : "Какво става в България?" Трябва да отговорим с действия на Прокуратурата веднага !
800
4
 
24
 
! Отговори
бой със скянката преди 3 години
Червената мафия формира консенсус Антимафия. И, разбира се, главният прокурор да бъде уволнен. Понеже бръкна в *** на Радев. Можеше и да се вярва на Радев, ако не беше лично заинтересован от уволнението на Гешев. Да уволним Гешев, за да не пречи никой на гешефтите на Радев - довчера за двете заплати и жилищата за Радевата любовница, а днес - за съмнителния бизнес на разни президентски хора.
799
3
 
17
 
! Отговори
бой със скянката преди 3 години
Червената мафия формира консенсус Антимафия. И, разбира се, главният прокурор да бъде уволнен. Понеже бръкна в *** на Радев. Можеше и да се вярва на Радев, ако не беше лично заинтересован от уволнението на Гешев. Да уволним Гешев, за да не пречи никой на гешефтите на Радев - довчера за двете заплати и жилищата за Радевата любовница, а днес - за съмнителния бизнес на разни президентски хора.
798
8
 
27
 
! Отговори
Радев да си ходи преди 3 години
Радев да вземе да се разкара вече.Той не става за нищо.Долнопробен човечец е той.
797
6
 
25
 
! Отговори
one преди 3 години
А ти какъв модел на управление предлагаш, другарю Радев?????Или само общи приказки и лозунги!!!!
796
5
 
28
 
! Отговори
глупостта е вредна преди 3 години
рАДЕВ НАИСТИНА НЕ РАЗБИРА КАКВО ПРАВИ.Някой яко му натиска копчето. Глупостта на Радев е разрушителна. Той няма мисъл за бъдещето, а това поведение е безотговорно. Цели хаос и безредици. Какво ще прави, когато разруши държавата, когато спрат еврофондовете? Сега на него му се плаща. Той ще има достатъчно пари и ще се изнесе, може би в Москва? не мога да повярвам, че с глупостта да се гласува за този човек, си причинихме всичко това.
795
4
 
23
 
! Отговори
Robinzon преди 3 години
Президенството като институция не трабва да съществува.Напълно излишно и излишни големи разходи.
794
2
 
23
 
! Отговори
САМО НА МЕН ЛИ преди 3 години
МИ СЕ СТРУВА, ЧЕ текстът по-долу е актуален -Правомоцията на президента се прекратяват предсрочно при: трайна невъзможност да изпълнява правомощията си поради тежко заболяваме (чл.97, ал.1, т.2 от Конституцията)
793
0
 
15
 
! Отговори
Ради преди 3 години
Искам в България да има ред и дисциплина.Долу анархията
792
5
 
30
 
! Отговори
1 преди 3 години
Кои хора мразят прокурорите и желаят тяхната оставка - бившите , настоящите и бъдещите затворници
791
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев - Мадуро на Путин в България.
790
7
 
29
 
! Отговори
СТРАННО МИ Е ЧЕ преди 3 години
Толкова народ не е разбрал, четова е Радеф - Радеффф - ффффф
789
7
 
24
 
! Отговори
Факт преди 3 години
Каква страст у комунисти, руски резиденти и престъпници да се докопат до властта в държавата , за да могат да се облажат с предстоящото вземане на доста милиарди ! Те се облизват и за 60-те милиарда спестени народни пари в банките ! Подготвя се излизане от Европейския съюз и приобщаване към Евразия !!! Това е истината и ако позволим това , горко ни ! Ще се върнем 100 г. назад !!!
788
9
 
26
 
! Отговори
Мечтателя преди 3 години
Импийчмънт за Рубльов! Импийчмънт за националния предател! Новия модел на управление да включва назначаване на всичките метреси и любовници за ПиАр-ки, прикриване на катастрофите на родителите,още по-млади приватизаторки от другарката Нинова,още повече италиански ***,още по-голяма колекция на Черепа,още повече пари и бизнес за олигарсите Ветко Арабаджиев, Миньо Стайков и сие! И връщане на концлагерите-най-голямата мечта на червените кхмери!
787
6
 
29
 
! Отговори
загрижен преди 3 години
Очевидно, въпросния Радев вижда закона като лична прищявка.Това е поведение на незрял човек който очевидно не може да понесе тежката отговорност да бъда президент на България.Най-добре за него и за България е той да подаде оставка, за да прекъсне с престъпната си дейност защото след президетството има сериозна опасност да се сблъска челно със закона.