България ще получи 29 млрд. евро от новия бюджет на ЕС

Това е голям успех за страната ни, заяви премиерът Борисов
Обновена: 21 юли 2020 07:55 | 21 юли 2020 07:53, Красимир Ангелов
788
България ще получи 29 млрд. евро от новия бюджет на ЕС

Средствата за България в новия бюджет на ЕС и пакета "Следващо поколение" са близо 29 милиарда евро, обяви премиерът Бойко Борисов в своя профил в социалната мрежа Facebook.

Той публикува видео минути след като стана ясно, че евролидерите са постигнали споразумение за парите на ЕС до 2027 година.

Още по темата
"България взе над 1 млрд. повече. Всички казаха, че това е заслужено, всички казаха, че нашето председателство е било за пример. Шарл Мишел лично ми се обади по телефона и ми благодари за огромната помощ, която съм му оказал в преговорите. Шарл Мишел е изключителен приятел на България", заяви премиерът. По думите му накрая всички са си стиснали ръцете и са се поздравили в 7 без 20 българско време.

Сестра ми имаше рожден ден в петък, не можах да отида, тя одъртя вече, няма да се сърди, да е жива и здрава, да я поздравя от тук", каза Борисов.

"Това е голям успех за нашата страна, тъй като България получава повече пари за новия период в сравнение с предишния и това при положение, че на ниво ЕС новата финасова рамка е с 62 милиарда по-малко от предишния бюджет", заяви Борисов, който отбеляза, че до 2027 г. ще получим близо 1 милиард евро повече, отколкото през настоящия период.

200 милиона евро от договорените пари за нашата страна са специално за изоставащите райони, което е отбелязано в т. 67 на споразумението.

9 милиарда евро ще са средствата по кохезионните фондове, което е близо 800 милиона евро повече от настоящето, посочи още премиерът. По думите му това е "изключително важно за постигането на основните ни цели – конкурентноспособност, растеж и заетост".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


788
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
620
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българи опичайте си акъла!Ще има много да връща,т българите, след усвояването евро парите.
619
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре ясно си отишъл да договориш колко ще откраднеш ами поне си намери някои заместник които да договори малко пари и за народа ти .
618
0
 
1
 
! Отговори
Иван преди 3 години
това си е за диагноза, не за обсъждане...
617
0
 
0
 
! Отговори
баце преди 3 години
Защо трябва да вярвам на това, което се говори и пише.
616
0
 
5
 
! Отговори
местен свинар преди 3 години
Едно магаре да бяхте пратили там, щяха да го натоварят поне с 50 милиарда и да му ударят един прът да си подава оставката! Запомнете, невежи! Тази глутница е създадена като партия с една единствена цел - да усвоява еврофондове! Когато стана ясно, че ще ви вкарват в ЕС! Преди това се занимаваха с мутротии! Няма ли европари за крадене, сами ще се разпуснат и пребоядисат в актуална келепирска структура. Друг момент да не им се сдава властта е, да не ги изтрепят на улицата без охрана!
615
2
 
7
 
! Отговори
Сат Н преди 3 години
Някой в Европа отчита ли го изобщо тоя гьотверен?
614
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Долу лъжливата Мутра!Безсрамник!
613
2
 
6
 
! Отговори
Гогич преди 3 години
Е то май ще се окаже, че нищо те сме получили, освен парите, соито ни се полагат по право като член на ЕС..,,,. Щото другите са срещу програма, каквато нямаме..... Затова няма и да ги полчим :)
612
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гръцкият министър председател е от една година . Човека с връзките Борисов 11 години и трябва да го държим още толко че познава всички Резултат Гърция 80 милиардаБългария 29 милиардаДа ни е жив и здрав още толко
611
2
 
13
 
! Отговори
Разкрити преди 3 години
Тук има 7 платени драскачи от ГЕРБ или един със седем лаптопа,личът опорните точки дадени от ПР на Боко милионерката с държавна заплата Арналудова
610
2
 
8
 
! Отговори
Докарахте преди 3 години
Хората да си режат горите които са 40 години само и само да ссе отопляват.Това е извращение спрямо народа.При положение че нашите родители построиха много централи за да има евтин ток.Вие продадохте всичко.
609
4
 
13
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
И още нещо да споделя.Чудя се толкова години.Този човек Борисов.С какви очи води "избирателите" си против "комунистите"? Точно Той който е с ПАРТИЙНА КНИЖКА ОТ ЦК НА БКП?! През социализма,Да си пожарникар,милиционер и заемащ държавен пост.ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СИ ЧЛЕН НА ДКМС! И ЧЛЕН НА ЦК НА БКП!Този сеща ли се за ЧЕРВЕНАТА СИ КНИЖКА в гардероба? НА ТОВА ВИКАМ ЛИЧНО АЗ ЛИЦЕМЕР! ПОДКРЕПЕТЕ ТЕЗИ МЛАДИ ХОРА ПО ПЛОЩАДИТЕ! ТЕ СА БЕЗПАРТИЙНИ!ТЕ ВИЖДАТ ИСТИНСКОТО ЛИЦЕ НА др БОРИСОВ!ОСТАВКАнаБОРИСОВ!
608
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво тикво сега може да си купиш и цяла Барселона не само една къща
607
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бате ги"...с 200" и резултата е 29милиарда.Но гърка какво ги е правил и резултата е 70милиарда
606
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
пълни глупости, България ще получи по 1 млрд безвъзмездно на година, другото са пари, които после трябва да се връщат. Искрено се надявам тези пари да не бъдат "усвоени" щото верно ще ги плаща и следващото поколение.
605
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не си прав ако беше магаре имахме повече шанса между другото българия е ощетена отнесено към гърция и румънияточно поради това че в европа не смятат за нужно да отделят пари за народ който търпи подобни мутри да го управляват
604
4
 
10
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
др Борисов!Ти за"герой"ли се мислиш?И МАГАРЕ да бяхме изпратили като представител на БГ в ЕС.Пак същите пари щяха да ни отпуснат!-:)През 1989 г в зората на "демокрацията" Бях на 26 г.Как мислиш българино? Дали Не съм притеглил плюсовете и минусите през социализма? Вече изпитах и твоята 30 г "демокрация"! За мен вече е стара! И дали не съм претеглил плюсовете и минусите и на тази 30 г "демокрация"?!Живков мислеше за хората! Борисов мисли за евгото си да "управлява"ЛИЦЕМЕР! Подкрепям ПРОТЕСТИТЕ!
603
3
 
10
 
! Отговори
Койчо преди 3 години
За да ги вземе България тези пари трябва да има план за излизане от икономическата криза.Но кой ще го направи като при гербаджиите и патериците имат само прости калинки научени само да крадат
602
1
 
3
 
! Отговори
тигана преди да преди 3 години
сме хванали рибата: ЕС и ЕБ дали разполагат с такава сума в трилиони като заделени налични, едва ли и икономиките на ЕС ще успеят да ги осигурят, май като америка фърст ще печатаме хартийки без покритие - да му мисли останалия свят ...
601
0
 
9
 
! Отговори
Sega преди 3 години
Започва еврейския живот.За едни пари за други нищо.