Ангелкова вкарала BG туризма в "ледена епоха"

Браншът имал нужда от сериозен рестарт, смята Бранимир Ботев
Обновена: 24 юли 2020 16:38 | 24 юли 2020 15:45, Камелия Цветанова
77
Ангелкова вкарала BG туризма в "ледена епоха"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Некомпетентността на Николина Ангелкова беше ясна на всички. Нейното спускане беше предвидено. Тя трябваше да бъде отстранена от поста още на следващия ден след назначаването ѝ. След 6 години опити да се научи що е туристическа индустрия, Ангелкова успешно съсипа българската туристическа индустрия".

Това коментира пред БНР Бранимир Ботев, зам.-министър в няколко правителства, в момента е президент на Европейската лига за икономическо сътрудничество за България.

Още по темата
Според него министрите на туризма винаги гравитират около района на София – област и той попита дали това не е свързано с интереси.

"Въпреки доброто си желание Марияна Николова няма да има време да осъзнае проблемите или да създаде механизъм, по който да се поправят. Дано престоят ѝ да не посветен на това да замита гафовете на Ангелкова и да скрие папките с информация", коментира той.

"Няма представителство на експертизата. Партийно-политическата върхушка управлява изцяло икономиката, всички сфери на държавата, без да има подготовка за това. Ако не се направи сериозен анализ, не съм оптимист. Това са анализи на БАН за националните приоритети на държавата", допълни Ботев.

По думите му туризмът има нужда от сериозна дисекция.

"Всички анализи показват, че сме в дълбока ледникова епоха с ерата "Ангелкова". Това е леденият период, от който трябва да се отърсим и да излезем напред. Всички са недоволни. Туристическата индустрия на България е сведена до точката на замръзването", отсече той.

Според други експерти смяната на министър Николина Ангелкова с вицепремиера от квотата на НФСБ Марияна Николова е политическа. 

Туристическият експерт Соня Енилова не очаква трус след смяната. 

"Госпожа Николова е участвала в срещи с туристическия бизнес, като ресорен вицепремиер. Надявам се темата няма да е нова за нея и бързо ще влезе във всичките проблеми на бизнеса."

Да си министър не е награда, а ангажимент, коментира оставките транспортният министър Росен Желязков.

"На мен лично ми е тъжно, че се разделям с добри приятели и колеги, благодаря им за съвместната работа. Важното е да се знае, че от ден първи в работата на всеки министър, оставката е в неговия джоб. Това човек да е министър, не е награда, а е ангажимент. И този ангажимент се защитава ежедневно с работата", заяви той

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
1
 
0
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Толкова грозна жена не бях виждал през живота си.
61
1
 
3
 
! Отговори
1 преди 3 години
другарю бранимир ботев,не ангелакова ,а слънцето вкара България,в ледената епоха,трябва да минат,поне 25 години,за да излезе България,от пропаста,в която е паднала,вече 11 години.
60
1
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До Хахахахахахахаха/68Да.Други въпроси?!
59
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как никой на отговорен пост не разбра толкова години,че успешен туризъм в България няма докато съществуват концесионери по морските ни плажове и докато хотелиерите не корегират цените си в рамките на средната заплата в страната за българите.Докога ще се свираме по бунгала и палатки,за да си доставим десетина отморяващи дни в годината господа ,,ненаяли се,,.Не очаквайте и чуждестранни туристи с вашите цени.За подобни суми има стотици дестинации по света,на много по-високо ниво.СВАЛЯЙТЕ цените!!!
58
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Догодина всички депутати и министри от герб и патриотчета ще почиват на подпорния хотел на Алепу))
57
0
 
8
 
! Отговори
Има ли отказани преди 3 години
Резервации по морето! Не, няма такива. Но няма и записани туристи. Три изречения: умствен капацитет разкрит.
56
0
 
7
 
! Отговори
новия министър преди 3 години
да си подготви оставката щото нищо няма да промени
55
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някой вместо конкретика борави с лозунги, значи е некадърен комунист
54
8
 
15
 
! Отговори
Коко преди 3 години
Чакаме съд за освободените министри
53
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Големи рокади и перестройки - от Ангелкова минаваме към Марияна Николова. За хората с къса памет, това е същата особа, която беше назначена за шеф на киберсигурността, защото притежава ИТ Кард! Боже, боже, ела да си прибереш вересиите.
52
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жената направи каквото може по време на кризата,това че беше безгласни буква в правителството на толупа-Крадец е друга тема!
51
0
 
4
 
! Отговори
найсе! преди 3 години
Можеше и по-рано! Пустата му голяма заплата!
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
таласъмът ще оправи туризЪма
49
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато туризма в България се води от максимата "ден година храни" и Настрадин ходжа да ви назначат за министър резултата ще бъде все същият. Само *** се учудва на един и същ резултат от едно и също действие - сменяте министър след министър и туризма все зле. Младежта от жълтите павета ви го крещи - свенете водера в туризма.
48
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така е като слагат калинки където не им е работа. Тази разбира толкова от туризъм колкото баба ми от квантома механика. Няма рестарт който да възобнови загубените туристи и пазари, няма. Ще останем най-бени в Европа а скоро и в света, дори Сомалия ще ни задмине.
47
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То мутрите вкарана цяла България в ледена епоха, а не само туризма.
46
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Калинка след калинка на квадрат... Аман от смотани политици и техните протежета...
45
0
 
12
 
! Отговори
az преди 3 години
Епа аз до тая година недоволно хотелиерче нито съм виждал нито съм чувал. Само малко мрънкат, че бентлитата им не са в зелено. Ама айде, то не може всичко.
44
4
 
19
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 3 години
Покрай Борисов няма как да изплува нещо свястно.Цялата държава е узурпирана от безгръбначни плазмодии които вероятно не са чели приказката "Новите дрехи на царя".Е сега дойдоха млади хора които смело казаха "Царя е гол"и не само той.
43
1
 
16
 
! Отговори
Ол инклусив преди 3 години
Все си мислех, че пишман хотелиерите, ресторантьорите обирници и изобщо нивото на "бизнесмените" са причината, но щом Ангелкова ви е виновна, презюмирам че сега ще настане невиждан подем. Гърция, Турция и Хърватска да му мислят.