Депутат от ОП: Действията на опозицията са лицемерни

Мерките срещу COVID-19 закъсняха, смята Христиан Митев
Обновена: 25 ное 2020 22:17 | 25 ное 2020 22:15, Красимир Ангелов
1

Тези мерки са закъснели, те можеха да се приемат още по-рано. Имаме забрана за посещение и за работа на фитнес клубове и едновременно разрешение за посещение на басейни. Бизнесите, които няма да работят, следва да бъдат обезщетени, за срока, в който ще работят тези забрани. 400 млн. ще служат за това обезщетяване, но трябва да има механизми как точно ще се случва това".

Това заяви в ефира на "Денят ON AIR" Христиан Митев от "Обединени патриоти" във връзка с новите противоепидемични мерки, въведени от правителството относно овладяването на ситуацията с Ковид-19. Ограниченията влизат в сила в 23:30 часа на 27 ноември.

"Ние предлагаме 80% от оборота от миналата година да бъдат предоставени като помощ. Служителите ще могат да бъдат задържани. Детските площадки са проблематични, тъй като там, за съжаление, децата поставят под риск своето семейство. Трябва да се мисли за някакъв регламент специално относно детските площадки", каза той.

Народният представител от ОП е на мнение, че всички изразени от опозицията тези са лицемерни.

"Всяко изразено становище от опозицията е лицемерие. Това беше моментът да бъде направен т.нар. рестарт на държавата. Беше пропусната една възможност да бъдат направени решителни промени, които би могло да направи само едно Велико Народно събрание", заяви Митев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му рестартът, към който опозицията се стреми, е рестарт, който търси просто да смени Бойко Борисов с Корнелия Нинова.

"Това очевидно не е начинът. Проектът, който представи ГЕРБ пред обществеността, беше пренаписан. Затова и ние го подкрепихме. На Венецианската комисия не са ѝ били обяснени някои основни неща. Това, което те предлагат по отношение на прокуратурата - въвеждането на прокурор, който да разследва главния прокурор - всъщност те не дават отговор на въпроса кой ще контролира този прокурор", коментира още депутатът от "Обединени патриоти".


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари