Радев започва консултации за парламентарни избори

В рамките на деня президентът ще обсъжда вота в условията на пандемия
52
Радев започва консултации за парламентарни избори
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев започва консултации за провеждане на справедливи, прозрачни и безопасни за здравето на гражданите парламентарни избори. В рамките на днешния ден президентът ще обсъди с представители на здравните власти и лекарското съсловие необходимите мерки, които да гарантират правото на глас и здравето на гражданите при провеждането на вота в условията на пандемия, съобщава БНР.

Последователно Румен Радев ще разговаря на "Дондуков" 2 с министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов, главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и проф. д-р Красимир Гигов, ръководител на Националния ваксинационен щаб. Държавният глава ще се срещне и с вирусолога проф. д-р Радка Аргирова, председател на Българското дружество по медицинска вирусология, проф. д-р Андрей Чорбанов от Института по микробиология на БАН и с пулмолога д-р Александър Симидчиев, началник на отделение в Медицинския институт на МВР. Целта е да се обсъди провеждането на безопасни избори в условията на пандемия.

Преди месец Радев анонсира, че би насрочил парламентарния вот на 28 март, непосредствено след изтичането на мандата на настоящото Народното събрание. В последствие стана ясно, че ще се проведат консултации по темата с отговорните институции, като бе даден и анонс от екипа на "Дондуков" 2, че не се изключва посочената дата да бъде преосмислена.

Датата на изборите се насрочва с указ 60 дни преди провеждането им, а според Конституцията вотът не може да се проведе по-късно от два месеца след края на мандата на Народното събрание, т.е. това трябва да се случи до края на месец май.

В хода на консултациите се очаква държавният глава да проведе разговори и с ръководството на ЦИК.


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
9
 
! Отговори
Аз преди 6 месеца
Клоун (протеже на решетников)
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 33Знаем кой е протеже на Маджо.Един знаменосец с квадратни ***.
43
2
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 месеца
Кога и с кого ще ги започва консултациите, ако отиде в Парламента там ще го посрещне празна зала, най-много комсомолците на Импексова да го приветстват, но те са в опозиция..Що се отнася до здравните власти, които очаква в кабинета си, най-много да го посетят тези от пациентските организации на Мая Костинбродска..Кремълският парашутист сам се изолира от политическия живот, като обяви открита война на България и нейните институции, сега да си чете листчетата писани от стратегическите му съветници
42
4
 
16
 
! Отговори
Гражданин преди 6 месеца
Тоя пак се е засилил да "мъти водата" по изборите и още отсега започва подготовка,за да излезне самия той " човека на народа " сух от водата ... За сведение на анонимните тук ние,хората от народа ,действително нито го тачим,нито ни е симпатичен тоя човечец закичен от Корнелия с гръмкото "президент ".И като такъв какво направи през годините освен да забърква каша след каша и да прибира за нищо-правене огромната заплата ?! Знаем го неговото " честни и прозрачни " избори...благодарим!!!
41
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 42Ще ни "спаси" с поредния "Орешарски"? Пак ли трябва да разберем нещо по трудния начин, че ГЕРБ е по-малкото зло? Да загубим година и половина, и някакви си нови петнадесет милиарда? Да разберем как горски стопанства и други държавни активи се подаряват на сикаджии и висаджии? Единия, без да се свени вече заяви на Хр.Иванов да не го забравя като стане мин.председател. Има аутсайдери, мой роднини дето чакат някой да им повиши доходите! Един курс за компютри не искат да изкарат!
40
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Радее е изгонен от БСП и ДПС. Вдва ли ще се кандидарира, макар че заплатката от 15 бона за 2 речи на месец, го блазни
39
2
 
8
 
! Отговори
Aнонимен преди 6 месеца
Още ли не схванахте, че най-големите мутри са в съда?
38
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До Анонимен 28Алооо! "Хората"! Стратегическия съветник на Радефф е посления пил питие насаме с Васил Илиев преди да го разстрелят! Та какво означава "мутри вън"? Тази, дето му звъни и посред нощ случайно я знаят и като "сестра Галева". Единия от най-приближените му бизнесмени Бобоков на яхтата с Черепа и Мата Хари. Кой досега си е позволил да записва български премиер в дома му и служебната вила? Имаше запис и на разговор между ББ и Р.Петков. Защо се отказаха да го пуснат? Та "мутри вън"? А?
37
18
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Изборите трябва да са между 28 март и края на май. Разумното решение е да са на 28 март, докато още може да се спаси България.
36
1
 
16
 
! Отговори
Чебурашка преди 6 месеца
До АнонименДеси, скъса се да го защитаваш тоя мизерни дето ти се води мъж а на нас прездент. Трябва да благодариш не на него а на Корнелия, която му изкомандва да се ожени за теб.
35
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Оставка, съд и затвор за ББ и кликата му.
34
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
България ще се оправи, когато мутрите влязат в затвора, а не да съставятт поредното правителство.
33
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Защо сме най-бедни в Европа, даже след Румъния? Ами бяхме пред Румъния преди 2009 година, но на власт дойдоха мутрите .....
32
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Мутродемократите на власт от 2009 година успяха да откраднат два пъти повече милиарди от стотиците милиарди откраднати от демократите на власт преди тях.
31
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Няма разумен българин, който да иска еднокнижника да продължи да управлява и да пълни чекмеджетата.
30
4
 
18
 
! Отговори
Чебурашка преди 6 месеца
До Анонимен..... , че ще има съд и затвор и за тpоловете на мутрите.... Ще има съд и затвор за всички защитаващи националният предател Радев.
29
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Протежето на Маджо и Пашата прекалено дълго се задържа на власт - от 2009 година досега.
28
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Казват, че ще има съд и затвор и за тpоловете на мутрите. Ами сега? Как да продължат да защитават ББ и компания?
27
2
 
22
 
! Отговори
Чебурашка преди 6 месеца
До Анонимен...... Хората сме с президента Радев... Кои хора? Румен Петков, Мая Манолова, Ренета Инджова и Дионисий Зарята ли? Защото дори от БСП се дистанцираха от недоразумението.
26
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Няма повече да ни управляват мутри. Идват избори през март и ще ги махнем от властта.