Нинова: Ще има ред и еднакви правила за всички!

Когато искаш да управляваш, трябва да има ред първо в партията
Обновена: 6 яну 2021 15:58 | 6 яну 2021 15:43, Анисия Иванова
74
Нинова: Ще има ред и еднакви правила за всички!
Снимка: БСП

"Позицията ни за датата на изборите е една и съща и последователна. На 8 декември за пръв път излязохме с позиция, когато президентът обяви 28 март и тя е, че това е правомощие на президента. Ние сме готови за всяка дата в рамките на законоустановения двумесечен срок. Готвим се за тези избори отдавна. За нас и 28 март и друга са добри дати, стига те да са съобразени с епидемичната обстановка. Най-важното е да се запази здравето на българските граждани“. Тази позиция изрази председателят на БСП Корнелия Нинова пред БНР.

Запитана за предложението на Изпълнителното бюро Георги Гергов да бъде изключен от БСП, Нинова обясни причините за това решение.

Още по темата

"За да стигнем до него се произнесоха колективни органи на партията. Господин Гергов свика Областен съвет в разрез с устава, избра нов областен председател в разрез с устава. Това беше установено от Общопартийната контролна комисия, вследствие на което работна група с членове и от пловдивски социалисти, и от Изпълнителното бюро направи пълен преглед на организацията в Пловдив, срещна се с общински председатели и редови социалисти, констатираха доста нарушения на устава и ни направиха предложения с доклад. Изпълнителното бюро взе това решение, очакваме Националния съвет да го потвърди“, каза тя.

Нинова бе категорична: „Когато имаш заявка да управляваш България, да има ред и еднакви правила за всички, трябва да имаш сили да го направиш първо със себе си, вътре в партията. Въпросът е принципен. Ред, правила, устав и спазването им от всички социалисти, независимо кой как се казва”.

Лидерът на БСП поясни, че пловдивските социалистите са се произнесли: „Имаме техните становища в доклада на работната група, в резултат на което взехме това решение. Становището им не е ласкаво за състоянието на партийната организация в Пловдив.”

Корнелия Нинова отговори и на въпроса дали с вътрешнопартийния избор в БСП е сложен край на вътрешното напрежение. „Мисля, че да. Ние направихме най-демократичния избор не просто за човек, а за линия на поведение на партията и за политики на партията. Чрез избирането ми редовите социалисти потвърдиха, че това, което правим като политика, е тяхната воля и желание. Високата избирателна активност е показателна за това. Близо 80% от гласувалите потвърдиха тази линия на поведение. Редовите социалисти, които са силата на партията се произнесоха по този въпрос”, обясни Нинова.

Лидерът на българските социалисти бе категорична и по въпроса за бъдещото управление на държавата и участието на БСП в него: „Не само че можем да сме алтернатива, а и в последните години, особено в последната предлагаме реална алтернатива и под формата на закони, не само на думи”.

Нинова изреди и част от политиките, които партията е изработила и извадила на вниманието на гражданите: „Ние от БСП предложихме нов модел в здравеопазването. Модел, който Ковид кризата доказа, че е добър и че трябва да се направи - болниците да не са търговски дружества. Да има регионализация в здравеопазването, така че всеки, където и да се намира да има достъп до лечение, т. нар. Златен час. Да се намали ДДС на лекарствата, да има държавна наредба за регулиране на заплащането на лекари, сестри и санитари, а не заплащането им да зависи от печалбата на болницата, която е търговско дружество и прави търговия със здравето на хората. Ето разликата - те постоянно увеличават парите в здравната система, но качеството на услугата, достъпът до здравеопазването не се подобрява. Другото е, кардинално да промениш системата, така че и пациенти, и лекари да са осигурени, системата да работи с грижата за хората.”

Относно образованието Нинова обясни, че "нашето предложението е за един учебник по един предмет в цялата страна и неговото съдържание да е ангажимент на държавата.”

Предлагаме промяна в данъците за физическите лица, каза още тя. По думите й са изключително стряскащи данните за растящите неравенства. "Дори и в Ковид кризата по данни на БНБ в България на месец се произвеждат по 26 нови милионери, а близо 2 милиона души са под прага на бедността. Сега с тази икономическа стагнация, с 380 000 нови безработни за 2020г. става положението става още по-тежко. Един от начините то да бъде решавано минава през данъчна реформа и въвеждане на прогресивно облагане на доходите на физическите лица.”, каза лидерът на левицата.

Относно позицията на БСП по казуса със Северна Македония, Корнелия Нинова заяви: „Пред господин Бучковски, с който се срещнахме по негово желание, заявихме категоричната си позиция спрямо Северна Македония. Ние подкрепяме договора за приятелство и добросъседство, подкрепяме желанието на РСМ за присъединяване към Европейския съюз и няма да се съгласим да е за сметка на българския национален интерес. Нашата позиция ще остане непроменена и в опозиция, и управление. Националният интерес на България трябва да бъде защитен“.

 


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
7
 
! Отговори
4epa преди 6 месеца
НЯМАХМЕ 7 000 0000 ТЕХНОИМПЕКСИ ЗА ДА ИМА ЗА ВСИ4КИ КОРНЕЛИО !!!!!!!!! А САМО ЕДНО И ТИ ГО ПРИВАТИЗИРА !!!!!!!!!!!!!!
67
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ниновна много хубаво ,,работи,, с Устава.Разчисти бьесьепьето.
66
0
 
7
 
! Отговори
БАБИКЯНОГЛУ преди 6 месеца
Пропуснах да добавя при БСП -излизаме от НАТО и ЕС, пълна нацционализация и колективизация, възстановяваме Белене и откритите листове по границата..... ВСИЧКО ЩЕ БЪДЕ НА НАРОДА!
65
3
 
6
 
! Отговори
БАБИКЯНОГЛУ преди 6 месеца
Бсп е партия на можещите. Тя ще ни изведе към светлото бъдеще. Ще построим развито и хуманно общество. От всикиго според възможностите, на всекиго според потребностите.ВЕНСЕРЕМОС
64
1
 
11
 
! Отговори
Въпрос към Курнелия? преди 6 месеца
Как една млада селянка(Курнелия Нинова) на 28 години, от село Крушовица, може през 1999г. да си купи за стотици хиляди долари едно от най-големите външнотърговски предприятия по време на соца "Техноимпекс" ? Нямам повече въпроси...
63
0
 
8
 
! Отговори
нинова президент преди 6 месеца
Позицията е една и съща последователна "Ще гласуват само тези които Аз поканя".
62
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Бяхте толкова време на власт и нищо което да покаже оеднаквяване освен 1-я лев за пенсионери за преглед и това че хора които са работили и тези дето не са работили вземат минимслна пенсия Да не би да има оеднаквяване на заплати дпоред ценза нищо подобно чистачката нс летището взема повече от лекар завеждащ отделение или от учител това ли е равнопоставеност всичко ни е сбъркано само депутатите ди увеличават заплатите
61
1
 
14
 
! Отговори
Да допълня... преди 6 месеца
До БАБИКЯНОГЛУ 58 Съвета ти е чудесен , но не се приема. Имаш чувство за хумор.
60
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нинова е права като иска да въведе ред в партията. В тоя ред на мисли се сещам намериха ли кой им открадна черната каса?
59
1
 
13
 
! Отговори
Не на ГЕРП и БСП преди 6 месеца
Тая женска не е алтернатива на баце.
58
3
 
18
 
! Отговори
БАБИКЯНОГЛУ преди 6 месеца
Така е. Един кабинет в който да влязат можещи и истински българи като: Овчаров, Масларова, Вигенин, Румен Петков, Пирински, Орешарски, Даниел Вълчев(по изрично настояване на българските учители, които го боготворят) Гечев и Мая Манолова....
57
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ау, демокрацията и е отнела много, ама много. Сега ще налага ред, хахаха! Времето ти изтича, неусетно!
56
0
 
7
 
! Отговори
vale_karo преди 6 месеца
До НИНОВА Аз пък теб ще питам.Колко предложения БСП е внесло в Народното събрание през последните четири години и колко колко управляващите са приели.Добавка:Колко от тези предложения с леки изменения управляващите са ги предложили като свои .
55
0
 
10
 
! Отговори
НИНОВА преди 6 месеца
А ПРАГА В БРУТО ЗА ДЕТСКИТЕ ( чл. 4 и 4а от ЗСПД ) ЩЕ МАХНЕТЕ ЛИ ?700 000 БЕЛИ ДЕЦА НЕ ПОЛУЧАВАТ ДЕТСКИ ЗАРАДИ ТОЗИ ПРАГАМА ВИЕ И ДОСЕГА МОЖЕХТЕ ДА ВНЕСЕТЕ НУЖНИТЕ ПРОМЕНИ В ЗСПД,НО НЕ ГО ПРАВИТЕЗНАЧИ СТЕ ЗАЕДНО С ГЕРБ и ДПС СРЕЩУ НАС БЪЛГАРИТЕ
54
2
 
17
 
! Отговори
Патриот преди 6 месеца
Да се чете :"Ще има опашки и еднакви заплати и пенсии за всички!"
53
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
крушевската да си върже един камък и на дъното на копривка
52
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Справедливост ще има когато бсп и техните роми отглеждани 100 год бъдат изселени в Индия и 3 млн българи напуснали домовете си се завърнат.
51
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Нинова се сети, че трябва да има "ред"Като свали Бузлуджа в София и взе участие в протестите май не мислеше така. Искаше с въстания и хулиганско поведение на протестърите да яхне коня на властта.Ама не и се получи.И сега се хвърли да създава ред.Абе каквото и да е дайте да се доберем до баницата - дали с протести, дали с "ред" няма значение.
50
3
 
29
 
! Отговори
Нане Философ преди 6 месеца
Значи всички ще си купиме по един Техноимпекс. По-точно нема да си го купиме, а ще ни го дадат те така, за нема нищо.
49
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
То ко имаше ред курнелия щеше да е в сливен зад решетки за поне 30 години а бсп разпусната