Росен Желязков: Такситата може да поскъпнат с 1 лв.

„Важно е да се организират и проведат честни и демократични избори“
10 яну 2021 08:19, Елка Василева
52
Росен Желязков: Такситата може да поскъпнат с 1 лв.
Кадър: Nova News

Таксиметровият превоз може да поскъпне с 1 лев, заяви транспортният министър Росен Желязков.

"Претенциите на таксиджиите са за първоначалната такса, да бъде 2 до 3 пъти долния праг на размера на тарифата за населеното място, ще намерим разбирателство. Може би превозът ще поскъпне с 1 лв., дължим го след 7 години без промени" заяви министърът пред Нова News.
Желязков увери, че транспортните коридори в рамките на ЕС функционират, няма проблем с придвижването, а „зелените“ коридори показаха своята виталност.

"За нас е важно да се организират и проведат честни и демократични избори, както и да се сформира кабинет с действащо Народно събрание. Готови сме още на 28 март да се проведат", заяви още министър Росен Желязков.

"Търси се обяснение защо, след като два пъти е обявено, че това е датата и са поканени наблюдатели, се правят консултации. Това е смокинов лист, за да се прикрият други неща. Една от версиите е заради липса на готовност на други формации", коментира той.

По думите му независимо от силните противоречия, които бяха изразени срещу Борисов, няма по-подготвен лидер с национално и международно доверие от него в този неспокоен район, в който се намираме.

Според него електронната идентичност е предпоставка за е-гласуване, но за пощата не е много ясно, в САЩ се видя, че крие рискове.

 


52
Още от Политика
БСП-Пловдив избраха председател на мястото на Гергов
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
1
 
! Отговори
предлагам преди 1 седмица
да им дадете част от партийните субсидии такситата вършат повече работа от партиите и депутатите
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И в Гърция са 1 евро на км ама от това евро на таксиджията остава само18 цента.
И за това им се налага да забравят да включат апарата от време на време. Особено от атинското летище.
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В Италия цените са около евро на км. Такситата са почти чисто нови, шофьорите чисти и костюмирани. Багажа ти го товарят и разтоварват.

Тук е трагедия пък искат да взимат повече от тези там. Там данъци и лизинг не плащат ли?
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ххх
32
3
 
1
 
! Отговори
А защо... преди 2 седмици
...баровците с биташки дрехи трябва непременно да ползват такси и да им е евтино. Много им е хубаво обаче да си извикат по телефона такси, курса да им е 500 метра, да платят 1.80 за четиримата, да дадат два лева и да гледат в ръцете на шофьора за ресто?
31
2
 
2
 
! Отговори
Не дрънкай глупости преди 2 седмици
Който не е карал такси, все дрънка една и съща мантра. Разберете, че цената на горивото далеч не е най-определящия фактор за цената на услугата. Таксиметровите шофьори не са търговци на горива, а търговци на услуга. Че качеството на услугата е ниско, никой не спори, но съм забелязал, че при по-високо качество на предложенага услуга, лъсва с пълна сила максимата "Разбира ли ти свиня от кладенчова вода?". Поне в Русе е така.
30
0
 
0
 
! Отговори
Русе ли? преди 2 седмици
До Анонимен

Ти много лъжеш бре, човек?
Коя е тази фирма дето сваля цените в Русе, че аз самия карам такси в Русе и не я знам.
29
0
 
2
 
! Отговори
уберменш преди 2 седмици
Искаме убер и лифт, а не монопол и таксита !
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Махнаха убер, защото беше трън в очите на монополисите. А и беше лошо за статуквото. Кво е това - хора ще си изкарват пари, че и добри доходи, ще има услуги, ще има и доволни...
Това не е България, каквато те я искат!
27
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До UBER

Той и убер не плаща никакви данъци, но си прав, че са много по-добре. Аз не разбирам САМИТЕ таксиджии, защо не караха и те през уберката. Повече пари вадиш, не се биеш за места за паркиране с другите.
Едно нахално мекере ми казваше, че "трябва да може да караме в бус лените". Бре ей!
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Минимална такса, върл монополизъм, набиране на най-глупавите парчета, дето сами ходят да пребиват конкуренцията, а после, като влзиат в затворите, фирмата отрича връзка с тях ...
България 1995... ааа 2021-а исках да кажа!
25
1
 
5
 
! Отговори
Мара преди 2 седмици
Бройката на "Бакшишите" да се намали до 1/3 и да се въведе униформа и изисквания за чистота!
При толкова много "копърки" е ясно че нема да има хляб за всички, дори и тройно да се вдигнат цените.
24
0
 
5
 
! Отговори
Таню преди 2 седмици
Едно време много ползвах таксита, а бях с бая по-ниски доходи. Сега предпочитам колелото, да походя (радвам се, че имам времето), някой спарк за ден-два, ако ми е по-гъст графика... Нещо много падна нивото на услугата, умножиха се вмирисаните дараци с препотени фасаджии в тях. Цените са, като цяло, доста евтини, ама на фона на предлаганото...
23
3
 
1
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 2 седмици
При соца туристи семейна двойка си поръчваше такси от раз.
Сега няколко човека правят страшен пазарлък със таксиджиите, за курс от няколко километра до Сл.бряг напр.Въпреки, че има таксита със 7 места и им излиза по нЕкой лев услугата.
22
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А най-голямата таксиметрова компания е собственост на едно дебело момче...
21
1
 
11
 
! Отговори
UBER преди 2 седмици
Пуснете Убер ! Бакшишите не плащат почти никакви данъци и такси за да упражняват тази дейност, а продуктът който ни продават е отврат!
20
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 9 бачкатор:

Откакто има нощен транспорт не съм стъпвал в такси. После си взех електрическа тротинетка и сега се движа денонощно при хубаво време, минавам целия град за под 2 стотинки за ток. Като е лошо времето си стоя вкъщи на топло или съм хоум-офис. Цените на такситата отдавна не ме вълнуват.
19
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Трябва наистина да си голямо говедоооо че да ползваш такси. Такси ползвам само когато се напия някъде и станало 3-4 сутринта и няма с кво да се прибера до другия край на града. 3-4 километра ги вървя...за повече викам такси в тези часове.
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Да поскъпнат и с 10. Направо със 100 не щете ли бакшиши, на кого му пука?
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
300 работни дни х 200 лв на ден са 60 000 годишно. Да не се оплакват от 1000 лв лицензи, щото за 60000 могат да се купят 2 нови таксита. Взеха ептен да ни правят на балъци. Аз за това ползвам такси 3-4 пъти годишно