Скандална ли е датата на вота - 4 април?

Католиците празнуват Великден
20 яну 2021 22:30, Нели Христова
36

Католическият Великден и изборите български – скандална ли е датата на вота - 4 април?

"Голяма част от католическата общност беше скандализирана. Това беше причината да реагираме толкова остро, тъй като се поставя бариера между вероизповеданията", каза за "Денят ON AIR" депутатът от ГЕРБ Младен Шишков.

И акцентира, че кметът на Раковски е излязъл с позиция за промяна на датата.

"Беше дадена ясна заявка, че датата е неудобна. В България общността на католиците е около 50 000 души", заяви още той.

Става въпрос за създаване на тежки условия за провеждането на вота.

"Ако бяха съгласни, биха го казали, но те заявиха, че не се бъркат в политическото решение. Ще има намалена активност, тъй като много хора ще  останат вкъщи да празнуват, да се видят с близки, а не да отидат до урните. Ако изборите бяха на православния Великден, представете си как щеше да е", допълни Младен Шишков за Bulgaria ON AIR.

Той посочи, че по време на изборите се предвижда да има секции отделно за карантинираните.

"Ще бъде гарантирано на всеки, че ще упражни вота си. Ще имаме проблем с намиране на хора заради самата криза", посочи още той.

"Кампанията ще е интересна и различна, не като тези от последните години", прогнозира депутатът и допълни: "Ще има удари под кръста и ще са силни. Готови сме за изборите".


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
3
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 1 месец
Неграмотните ГЕРБ-ери и датата за изборите объркаха. Защото некадърно изработения им изборен кодекс не определя кои дати не могат да бъдат определени за избори. Отново ГЕРБ-ерска НЕГРАМОТНОСТ. И както е в техния стил на управление, те отново са недоволни от спазването, от прилагането на закона. При това на закона гласуван от тях.
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Една шепа католици в православна България, са против, а българите избягали предимно в католически държави, ще им е по- лесно да гласуват, тъй като ще е почивен ден. От това се притесняват управляващите, от по- високата избирателна активност.
32
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всяка дата е неудобна за гроб. И все ще платят на някой да квичи, че баш тогава си е дал обувките на ремонт.
Затона има Конституция и Кодекс - дават границите за дати и президентът ги определя.
Левашките циркове, раздухвани от левашките медии, са безинтересни отдавна.
Айде, стига театро и рев. Избори - на 4.04.
31
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що за поредно тъпо заглавие? Дата, като дата. Сред тези, които по Конституция и ИК са си в ред. На гробаджии и компания никоя няма да е удобна, на избори не се правят заради тях. Поне не и според закона.
Кривите ракети ги мятат за скраб. Космосът няма да го оправяме заради тях.
30
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 22, 23
Религията няма връзка със светската държава, да! Но!

Милион и повече българи по света НЯМА да могат да гласуват - в доста държави 4.04. е голям празник и ще има много затруднения за пътуване до градовете с изборни секции.
Ще гласуват основно българите, живеещи в нехристиянски държави.
Не говорим само за 50000 католици и т.н. вътре в България!
А за над милион гласа западните страни!
Тоест, наистина датата не е добра за България.
29
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нека си реват калинките, те само това могат. За разлика от тях, тези които имат празник на тази дата са умни хора и ще успеят да съчетаят празника и гласуването. Да не се кахърят герберите, хората са нива над тях. До сега не се е чуло да са направили нещо за тези общности, а сега рязко се разтревожиха брей, брей, ще им повярваме:)
28
4
 
5
 
! Отговори
Койчо преди 1 месец
На този с лъскавата глава ще му чукна две червени яйца за Великден
27
8
 
15
 
! Отговори
CAT преди 1 месец
Глупости. Скандална е само в герберската глава.. Дата като дата.
26
7
 
17
 
! Отговори
Mopcku_ преди 1 месец
Датата на вота не е скандална. Скандално е квиченето на гербаджийте. Скандално е, че правят скандал за уважаваните от всички ни католици, които са около 50 000 души, но за ГЕРБ не е скандално, че лишават от глас 2 милиона зад гранцица. Аршина им е според ситуацията.Да се махат и никога повече не ги видим освен по новините с белезници дано. Амин.
25
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Римокатолиците в България няма от какво даде оплакват от Българската Държава, БПЦ и българите. България като техен Домакин им е дала религиозни права, права и за живот,труд и заплата в България, а тия мрънкат! Православните Християни българи сме мирни хора и съвестни граждани към България и Българската Държава, като Верово мнозинство в миналото и сега и в бъдеще НЕ сме притеснявали който и да е малцинствата! Молим друговерците в България- римокатолици, протестанти, мюсюлмани и др. за същото!!!!
24
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Скандални са само тъпите ви заглавия. Под вола теле търсите.
23
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно както е казал 3, 50 хил. срещу над 2 млн. българи извън пределите на страната, които наистина нямат право да гласуват. А католиците стига да искат като на празник биха отишли и до урните. Но ония над два милиона няма как да гласуват, ще могат една малка част.
Колкото до датата, каквато и да е, все ще се намерят недоволни. Тази е ок!
22
10
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 1 месец
Гербаджиите да не се...напъват.Държавата ни е...светска и не зависи от религиозните...обреди на никое вроизповедание.Както държавата ни не се намесва във религиозните...избори на клира,така и избора на светската власт не се влияе от ничие вероизповедание.Другото са политически...бръщолевения на самоуки политически калинки.
21
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вина нямат нито гражданите не Раковски , нито Президента за изкуствена раздуханият проблем !
Просто на хора , като бузестия празнословец на клипа към статията , а и на неговата партия , всичко (и всички) им пречи !
Пречи им на намерението краденето да продължи , затова сега търсят и пос вола теле и като удавници (защо като?) се хващат и за сламка ...
20
7
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 1 месец
Лично аз смятат,че Радев можеше да намери и по подходяща дата,но това е негово право и Кофата няма никакво право да имитира мисъл...не и се получава.
Иначе Радев досега не е казал и една неистина,което обаче не означава,че не е руски агент. Изобщо тъжен е народът управляван от Тиква,подпирана от калинки и с опозиция от Техноимпекс. Да, България са най искрени в стремежа си да разградят шайката.
19
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 15

ще докарате мюсюлмани

Да бе, ***,не самите вие, а Православния Свят ви е виновен, че римокатолиците сами и по собствено желание подкрепиха хомосексуализма и наводниха страните си с араби и африканци...
18
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гажетата не щат да излизат тоя не ще оне ще Еми да мутираме като новия щамп ли ние вече мутирахме.Исеш на работа стрес идеш вкъщи пак стрес е така нее било в студа да пиеш едно кафе трябва да ида до бензиностанцията ли за една лава ца еи сега
17
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Колкото е скандално това дали ще пуснат кафета и молове я град които има един мол какво правим а да ви попитам пет кафета и петдесет пенсионера ходим на разходка.Едно време реваха ще затворим дискотеките и какво ходим по калдъръма остава един *** да сложим и на пеикатс и парка пенаиорска работа
16
10
 
10
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 месец
Браво на Президента.Тази държава все още се нарича БЪЛГАРИЯ,и тя е православна.Папата и неговият Великден не ни интересуват.
15
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 15

Злобата е към Православните, неблагодарен лицемерецо! Римокатолиците са също причина Балканите, България и Византия да паднат под османска власт! Помним!!!!!