Три кабинета, две лета на протести - управлението на Борисов

Политическите му планове засега останат неясни
14 апр 2021 19:17, Екип на Bulgaria On Air
78
Три кабинета, две лета на протести - управлението на Борисов

Почти 12 години управление, три кабинета, две лета на протести и десетки оставки на министри - това са част от нещата, с които ще запомним управлението на кабинета "Борисов".

На 28 юли 2009 г. Сергей Станишев предаде щафетата на първото правителство на Бойко Борисов. А днес, три мандата и 12 години по-късно, беше последното заседание на кабинета "Борисов" 3.

А преди да се стигне дотук Борисов е главен секретар на МВР в продължение на 5 години до 2005 г. Първият му сблъсък с политиката е участието в му в листата на НДСВ. После следват клетвите. Като кмет на София полага две - през 2005 г. и 2007 г. Две години след това и в парламента. Нощта на белия автобус слага край на първия му кабинет.
На 7 ноември 2014 г. клетва полага вторият кабинет на Борисов. 4 май 2017 г. клетва полага клетва третият кабинет на Борисов. Неведнъж Бойко Борисов е изтъквал и контактите си на международната сцена.

Скандали далеч не липсваха. Включително и изтеклите снимки от спалнята на премиера с кюлчета злато. А подобно на лятото на 2013 г., и лятото на 2020 г. ще се помни с протестите.

Според експертите последната предизборна кампания Борисов водеше на пътя. На обиколките с джипа редовно коментираше и епидемията. А при една от обиколките си дори имаше и "армагани". При една такава обиколка той нарече журналистите мисирки. В изборната нощ той се появи в нетипична светлина - сам. А политическите му планове остават неясни.

Вижте повече в репортажа на Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
0
 
! Отговори
SS преди 3 години
Не ви ли прави впечатление, че вече тук не трият анти-герберастките постове?? Явно вятърът на промяната подухва и в blitz. - Супер!
30
0
 
1
 
! Отговори
От народа преди 3 години
Предполагам че ще бяга от България, за да не го погнат...като Галеви..
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лаят против ББ обаче всички ползват направеното от него!Слезте от магистралите и си карайте каруците по коларските пътища, ако обичате!
28
3
 
3
 
! Отговори
Управлението преди 3 години
На Борисов ми напомня на управлението на Ляпчев от народняшката партия, който се ръководел от принципа со кротце со благо и политиката на тоягата и моркова. Общо взето едно много успешно управление в което доходите се вдигнаха в пъти без да се увеличават данъците, инфлацията беше под контрол, създадоха се стратегически предпоставки за по- равномерно развитие на цялата територия.
27
5
 
2
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
3 "кабинета" казва,така ли? Ами според мен лично,предните 2 бяха ялови и незавършени! ИЛи е забравил? -:) А за "референдума" спомня ли си? ЗА или против Белене?-:(ИЛи мисли че сме забравили?КОгато каза че проекта за Белене е бил на "БСП"? И че България нямала нужда от бъдещи Енергоносители?Че сме имали мощности за още 20 г в бъдещето? А после сам се пречупи и пожела,да строим Белене?Много бързо забравя а? А за 3 тият пълен и последен мандат,го изкара покрай патериците си,които НЕ ВЛЯЗОХА ДНЕС!
26
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алооо това е комунистически сайт?!На маргиналите на Радеф!Веднъж не казаха нещо положително за ГЕРБ!А това че Тошко Африкански сече със сатъра нищо?!
25
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато човек няма пари - всичко му е скъпо.Същото е и когато няма акъл - всичко му е тъпо и всеки му е виновен.Затова пишете тук срещу него ,ком'плексари ...
24
3
 
0
 
! Отговори
До 39 преди 3 години
Риторичен въпрос в официозния сайт задаваш...кажи ми кога ка критикували Борисов?
23
9
 
2
 
! Отговори
мак преди 3 години
Тази статия е критична за т.лупа, споменавате ***, чекмедже. А доскоро в днеска.бг все му правихте четки, лидер на герб това, премиерът онова, инспектира, изтъкна, подчерта. Нямаше ден без няколко хвалебствени статии за него. Да смятаме ли, че вече ще го критикувате, защото не е премиер?
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 35Психично болни, като теб.
21
10
 
1
 
! Отговори
До 37 преди 3 години
Те бая българи умряха и от Ковид през последното му управление - 15 000 (спрямо 6 000 в съседна Сърбия например)
20
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И няколко милиарда.......
19
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а аз ще го запомня със самозапалилите се протестиращи Хора!Поклон пред тяхната саможертва !
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко сте *** българи ще се избиете един друг а ромите си живея живота и неги интересува политика
17
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единствен, Борисов, който с корекция на възгледите си, съобразно обстановката, работи в интерес на нас, българите. Както е казал един поетът с ватенката,, За какво ти са триста манифестации и ура, по добре да произнесеш триста пъти,, Наздраве! ,,
16
22
 
11
 
! Отговори
Жипката закъса преди 3 години
Пълен провал във всички сфери на политиката - енергетика, икономика, образование, здравеопазване и същевременно грандиозни успехи в усвояването на евросредства.
15
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ бягат от Афганистан.Ще бягаме и ние.
14
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чекмеджетата вече са изнесени със самолетите при европейските посещения на делегациите. Всеки път по едно куфарчекмедже в западна офшорка.
13
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко довиждане ! Мога или не мога да ти .......
12
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Б.Б. преключи.Плановете му са с чекмеджетата да поеме към Испания.