Хърсев: Очакват се санкции и по закона РИКО

Санкциите по закона "Магнитски" може да се отменят с изпратено писмо
12 юни 2021 18:13, Ния Христова
11
Хърсев: Очакват се санкции и по закона РИКО
Снимка: БГНЕС

"Санкциите по закона „Магнитски“ действат върху конкретни лица, като има различни дефиниции за свързаност. В случая нито една от българските правни дефиниции не се прилага". Това каза пред Нова тв финансистът Емил Хърсев.

Според него трябва да се уточни кои са лицата, с които при сключване на сделки, може да се стигне до санкции.
 
"Списъците за свързаност със санкционираните, не са санкция. Финансовите институции, които са сключвали сделки със санкционираните, не са извършили престъпления, това е част от финансовите пазари", обясни финансистът.
 
По думите му опасност вероятно има за тези, които са свързани с лицата с наложени санкции.
Още по темата
 
"2 % от наложените по закона "Магнитски" санкции, са били отменени. Може да се случи след изпращане на писмо до компетентните органи на САЩ и преценка от тяхна страна на база на аргументите в него.
 
"Въздържането от сделки с лица, подлежащи на санкции, е задължение, поето от всяка наша банка, открила свои сметки в САЩ", обясни той.
 
"Очаквам и санкции по закона РИКО - за борба с рекета и измамите - отнемане на имущество, забрана за дейност, санкции за всички, сключили сделки с попаднали в санкционния списък", коментира Хърсев. 

11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Христо Христов....и ВЛАЗЯМИ В ЕВРАЗИЯ- ПОСЛЕДНИ ПО ДОХОДИ В ЕВРОПА И ПЪРВИ В ЕВРАЗИЯ- СРЕДНАТА КЛАСА В РУСИЯ ВЗЕМА КОЛКОТО НАШИЯТ ГАРАНТИРАН ЖИЗНЕН МИНИМУМ- СПОРЕД СВЕТОВНАТА БАНКА СРЕДНАТА КЛАСА ВЗЕМА ЕДНА И ПОЛОВИНА МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА- В РУСИЯ 118ЕВРО- СРЕДНАТА КЛАСА С 180ЕВРО- ЕХ МЕЧТИ ЗА НЕКОИ ТЕРАНИ- Е ДА ДЕ АМА НЕ...ДАЖЕ НЕ СИ ГО ПОМИСЛЯЙ....
8
2
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Петата колона на бррюксел - герб ще бъде изчегъртана, забранена и лустросана, а калинките съдени.После излизаме от лицемерния ес и българомразещото нато - за една свободна и независима България на достойните и кадърни граждани.Да, ще има съпротива от неграмотните и некадърни мързеливи безродници, но не трябва да све толерантни към тях. Закото 1990та, когато атлантиците безнаказано спасиха БКП не трябва да се повтаря.
7
2
 
8
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
какъв срам...какъв позор...за 30 год. мафията закри над 1500 училища...предците ни по времето на робството учеха децата си,неграмотни,зависими,не платени,не успешни ви вменяват "ценности",служи на бойко,служи на доган,служи на станиШеф,е до кога ще служите бре...крадат ви и ви убиват,съсипаха Държавата ни изградена с кръвта на Левски,Ботев,плеядата Светци отдали животите си да ви Има...да сте роби в 21 век на елементарни крадци,да молите да сте живи,убиващите ви,да се срамуват децата ви от вас!
6
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Хърсев е в ТОП 3 на мръсниците- финансисти на Прехода...
5
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ами разследвайте държавната администрация на ГЕРБ как с фиктивни конкурси си вдига заплатите, а данъкоплатците плащат милиони за това! Гербавите началници на това му викат заобикаляне на закона, а то си чисто престъпление. Сега Инспектората проверява министерство на финансите
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Няко разбра ли какво казва Хърсев. Само той си вярва и разбира.
3
22
 
10
 
! Отговори
Руио преди 1 месец
Предатели ни топят и злепоставят на САЩ и ЕС !
2
23
 
5
 
! Отговори
Сега преди 1 месец
Да въведем и ния санкции срещу американските Марици.. И да ги спрем да грабят.
1
1
 
10
 
! Отговори
Иван преди 1 месец
На коя снимка е Хърсев?