Кирил Петков: Не може отделни бизнеси да платят цената на цялото общество

Министърът на икономиката призова час по-скоро да се актуализира бюджета
Обновена: 19 авг 2021 19:25 | 19 авг 2021 18:51, Петя Славова
55

Актуализацията на бюджета е изключително важна, за да продължи бизнесът да получава помощ от държавата заради Ковид кризата. Това стана ясно по време на среща на министъра на икономиката Кирил Петков и бизнеса. Те обсъдиха дали е необходимо налагането на нови мерки, предава Bulgaria ON AIR.

Според икономическия министър поредно затваряне на бизнеса ще бъде пагубно. За да продължи изплащането на помощи към работодателите, е необходима актуализация на бюджета.

Още по темата

"Ако няма такава актуализация, всички браншове са под огромен риск – особено туристическият и ресторантьорският. Без средства, затварянето на тези бизнеси е абсолютно нечестно. Не може някои бизнеси да платят цената на цялото общество, защото сме решили, че те са най-опасните. Хем ги затваряме, хем не им даваме никакви помощи", коментира Петков.

Работодателите поискаха да не се затварят изцяло бизнеси, а да се подхожда според оценката къде е най-висок рискът от заразяване. От ресторантьорския бранш са категорични, че бизнесът няма как да работи на 30% капацитет при 100% разходи.

"Няма как с 50% капацитет, или с 30% - както е желанието на здравните власти, да се покриват 100% разходи. Към този момент, финансова подкрепа от страна на държавата няма", посочи председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

На срещата в Министерството на икономиката бяха предложени 34 идеи за справяне с финансовата криза от пандемията.

Министърът на икономиката потвърди, че няма да има задължителна ваксинация на служителите в бранша.

.55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
1
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 месец
..тоя е въжеиграч ,бе.....НЕ СТАВА ЗА МИНИСТЪР!....ДАЖЕ И ПЛИТКО ЛЪЖЕ--ЛОВЯТ ГО , КАТО *** У КЮШЕ...
50
0
 
1
 
! Отговори
До 10 преди 1 месец
А аз имам приятели бизнес, но техният никога не е бил подпомаган от държавата и няма да бъде, а напротив, спъван е по всякакви възможни начини и също съм против да бъде подпомагано ресторантьорството с плащане на по-ниско ДДС и пробутване на хората на боклучава храна. Ако ще ги подпомагат, трябва да ги контролират изкъсо, проверки от ХЕИ, проверки за качеството на храната и т.н. Качествените заведения работеха с доставки и споделяха, че нищо не се е променило и имат достатъчно оборот.
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това "честно око" не е министър. Не сме гласували за него, канадски гражданин е, поданик на британската корона, краде като за световно, цялата му частна фондация е засмукала държавните ни приходи, прилича на Джон Траволта, има се за голям играч, едрото сиво-черно райе много ще му подхожда. Всичко което е подписал е нищожно.
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
22 Да ти имам правните познания. Актуализация на бюджета и бюджет се правят от парламента по предложение на кабинета. Кабинет не прави бюджет. Предлага го и чака да бъде одобрен. Никъде не е казано какъв е този кабинет, няма никакво ограничение НС да смени изцяло сумите по време на гласуване.
47
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 месец
е г-н Петков...ама гроб-дпс...в това им е силата...да разделят,не им дреме за животите на българите,трол кампаниите са покзателни...хората са уплашени и лъгани от ...30 г....че ще доиде "спасителят" и ще им даде...превръщат българите в...н.чо.еци,умишлено,обслужващи...чужди интереси...ен.ч.р.те!Подкрепа,продължете да работите за оцеляването на Народа ни,Благодаря Ви!Чиста и Свята...с Народа ни който иска!!!!...и да Народ сме...Обичаме България...нямате пари с които да я разделите и унищожите!!!
46
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Платете му в канадски долари и да си ходи.
45
1
 
4
 
! Отговори
Доха преди 1 месец
И този е контрактор като Краси охранителя.
44
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 1 месец
Не знам защо той и Радев продължават да увъртват около гражданството му.Какво толкова сложно има в този казус?И двамата знаят категорично отговора на въпроса дали при назначаването му за министър Петков вече беше получил официален отговор от Канада,че повече не е техен гражданин.Всичко останало са разсъждения на свободна тема.Или пък се опитват да потулят случая като натъкмят нещо.
43
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Верно като две капки боза е с Джон Траволта. :D :D
42
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кирил Петков да се свърже с ГЕРБ за да бъде оценен подобаващо и да не се занимава с безперспективни партии и личности.
41
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кире, в канада какво правят? Затварят ли кръчмите?
40
7
 
15
 
! Отговори
Логиката преди 1 месец
Е, че щом направихме българите в чужбина да ни избират управляващите ще трябва да допуснем и да ни назначават за министри българи с чуждо гражданство, че даже и чужденци. Нали така. Явно плащащите данъци в тая държава имат все по-малко значение. Те само имат право да плащат.
39
4
 
14
 
! Отговори
Може преди 1 месец
Кире, можев канадско, не в ЧАЛГАРИЯ
38
3
 
5
 
! Отговори
Язовир Батак преди 1 месец
Се пълни в момента
37
14
 
8
 
! Отговори
Иво преди 1 месец
Дошъл от Канада да се бърка в на ГЕРП корупцията
36
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щом има бургери от по 20 лв. на морето не ги мислете ресторантьорите! Ден година храни, сега искат ден две или тригодин храни, е нема да стане!
35
10
 
22
 
! Отговори
Тоя е крадец и лъжец преди 1 месец
Ей, незаконния, ти даваш ли си сметка, че нито имаш право да уволняваш, нито имаш право да преструкторираш, нито имаш право да назначаваш, нито си министър защото не си само български гражданин. Може да мислиш, лъжеш и говориш каквото си искаш, но ти си менте министър и менте човек, и всичко, което си подписал е нищожно!!!! Знаеш, че всичките ти измами, уволнения и назначения ще бъдат атакувани в съда и ще паднат. Защо, вместо да подадеш оставка, и решението на КС, ходиш като обран евреин и цапа
34
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много бизнеси не са спирали работа по време на най големите ристрикции в предвид пандемията. Дори накой от тях успеш о си намериха ниша в ситуация на недостиг на маски, облекла, шлемове и пр.Така че този популист иска да разпределя безотчетни пари, а льотчика го крепи защото ще има и за него. Това че е незаконен, е точно на място. Как после ще търсиш отговорност на нищожни актове.Пладнешки разбойници!
33
13
 
23
 
! Отговори
Sugar face преди 1 месец
Зад миловидното лице се крие абсолютен мошеник! Измислен медиен продукт!
32
1
 
11
 
! Отговори
мммммммммммммм да преди 1 месец
Ривъъъъъъ за милионерите с хотели и ресторанти, повечето правени със заграбени през мутренските години пари.