Кабинетът решава как да компенсира бизнеса за скъпия ток

Фирмите искат 2/3 от разликата между борсовата и прогнозната пазарна цена
29
Кабинетът решава как да компенсира бизнеса за скъпия ток
Снимка: Pixabay

Мерки за компенсиране на бизнеса заради високите цени на електроенергията се очаква да бъдат обявени от служебното правителство днес. На вчерашния си протест от Асоциацията на индустриалния капитал и от синдикатите настояха фирмите да получават компенсация, равна на „две трети“ от разликата между борсовата цена и прогнозната пазарна цена, обявявана от КЕВР. Настоява се също средствата да започнат да се изплащат заедно със сметките за ток за месец октомври, припомни БНР.

Служебните министри ще приемат отчета за миналата година по Националния план за действие за енергийна ефективност, ще определят и директор на България в Съвета на директорите на черноморската банка за търговия и развитие. Ще бъдат отпуснати допълнителни разходи за финансиране на национални програми за развитие на образованието.

Допълнително пари по бюджетите си ще получат МВР, Министерството на икономиката, МОСВ.
Кабинетът ще одобри доклад за приоритетно приемане от следващото Народно събрание на промени в два закона - за биологичното разнообразие и генномодифицираните организми. Предвидено е също одобрение на промени в Закона за защита на потребителите и Наредбата за административното обслужване.

Овладяването на ситуацията с високите цени на електричеството и природния газ в Европейския съюз ще бъде една от темите в дневния ред на заседанието на Европейския съвет, което ще се проведе в четвъртък и петък.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: токправителство
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
0
 
! Отговори
1 преди 2 години
До гласоподавател "треперят под юргана" само пенсионерите .Я питай младите дали треперят или се перят!И там ли министрите да помагат!?
24
1
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
"Овладяването на ситуацията с високите цени на електричеството и природния газ в Европейския съюз ще бъде една от темите в дневния ред на заседанието на Европейския съвет..." - ще се съберат 27 премиера, половината по-про'сти и раболепни и от тик-вата, и ще се наддумват с празни приказки, що така не сме виновни, че ос'рахме работата...
23
1
 
2
 
! Отговори
гласоподавател преди 2 години
Кабинетът да види как да осигури дърва и пилете за горене на българските граждани,че иде зима и се оказа,че тези от министерствата освен да се бият в гърдите нищо не са направили за плануването на зимата.А вече хората треперят под юргана защото нямат дърва за огрев.Какво е това ръководство,което не знае,че след лятото иде есента а след есента иде зимата,става студено и има нужда от дърва.А за да се намерят дърва,трябва да се отпускат предвидени количества към Горските стопанства-да прави план...
22
1
 
3
 
! Отговори
Пустиняк преди 2 години
Оставка на радевата хунта. Най-добрата помощ за бизнеса и народа.
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червените симуланти нищо не могат да решават, само да отлагат могат.
20
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да се сърдят на Бойко,че чак януари плати половината от предвидените от ЕС за нас ваксини,а интересът към ваксинацията секна с идването на лятото по цял свят,но в ЕС са над 70% ваксинирани и не им се отразява на бизнеса.Да са протестирали пред Бойко.Не те определят правото в ЕС,а той ни го определя.Ако искат да си спретнат един митинг в Брюксел
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само с компенсиране на едни и орязване на други......така не стават работите :)) То един бизнес имаме....направо да ти падне шапката :)))
18
3
 
0
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Чувам гласове :)))
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Протестират, чисто Политически, а за Ламята не казваш кои са!! Дирижирани от Банкя протести до Изборите!! Марионетки сте!!
16
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Играхте си на бизнесмени , докато имаше само за КРАДЕНЕ от СОЦа , и когато оглозгахте кокала се разбра , че не сте способни да си платите и тока !! Толкова ви е бизнеса , колкото Ви е и туриЗАма - ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО ръководено от другото голямо НИЩО наричащо се "бизнесмени" , които са си същите селяни от времето на ТКЗС тата !!!
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кога Бацун мааше торти и подписваше всичко което му дадат в Европата,кога Теменужка ви направи ел борса и освободи пазара вие мляскахте в телешки въсторг с влажни погледи по сутрешните блокове.Сега -"Що така бе,Миме?"....Ами те,така!Ей,това са два "Сахера"без кафе!Анадънмо?
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро Гела има да връща на Държавата 700 млн от сделката за БМФ. Кога ще ги върне в Бюджета? Или Лоестият му ги опрости?
13
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Милионите които Тиквата раздаваше на Гелосания и други бизнесмени от ГЕРБ от къде бяха - негови лични или от Бюджета ?Но тогава никой не смееше да гъкне, нали ?
12
2
 
9
 
! Отговори
Вьпрос преди 2 години
Куфарчетата сьс червените пари взеха да станат бизнесмени , сега пак дьржавата да им дава На мен простия работник кои да даде
11
3
 
2
 
! Отговори
До Асан преди 2 години
Абе мЪлyмняк, ти природно ли си толкова TЪП, или го тренираш усилено?????
10
0
 
11
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Стига толкова на гърба на държавата! Фалит не е лоша дума.
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Асан-Ако имаше как акъл да ти даде някой...
8
5
 
3
 
! Отговори
факт преди 2 години
срещи и празни приказки до като стане време за избори , това е действието на фигуранта и правителството му .
7
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Викаш Тлъстия крадлив илитерат не взимаше пари от Държавата да ги раздава от Жипката. Той ги вадеше от Чекмеджето.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи Киро гелосаният един път продава тока на високи борсови цени, после купува от неговият си ток с помощ от държавата.Това ако не е перфекната схема здраве му кажи.Невидимата ръка на пазара стана видима.