ЦИК: Подсигурени са машините за президентските избори

Броенето на всички разписки е било "безсмислено", призна Милоев
17 ное 2021 10:25, Петя Славова
47
ЦИК: Подсигурени са машините за президентските избори
Снимка: БГНЕС

Подсигурени са президентските избори в неделя, заяви пред БНТ Велко Милоев, член на обществения съвет към ЦИК. И двете страни - и Централната избирателна комисия и "Сиела Норма" посочиха, че има достатъчно машини за вота, ако трябва да се заменят машини или части. Технически не би трябвало да има никакви проблеми за балотажа.

По думите му проблемът около машинното гласуване са били контролните разписки, като на предстоящия вот няма да се броят всички разписки, тъй като е "безсмислено".

"Заповедта на ЦИК за 100% контролно броене в секциите беше неразумна, трябва да се прави рутинно и публично, пред телевизионни и камери и наблюдатели, не там, а в районите избирастелни комисии или в ЦИК", допълни Велко Милоев.

Според него броенето в секциите дава ненадеждни резултати.

 "Процедурата при машинното гласуване трябваше да е максимално близо до тази с хартиени бюлетини, проблемът беше, че Централната избирателна комисия в началото на избора за гласуване в квадратчетата трябваше да сложи по прост и избираем език", добави Велко Милоев.
 


47
Още от Избори 2021
Социалистите не били разколебани в подкретата си за Радев
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Само Радев преди 2 седмици
До Анонимен 39 - Извинявам се - На една страна сме !!
41
1
 
0
 
! Отговори
Само Радев преди 2 седмици
До Анонимен 39 - Децата си ще ги гледаш на интернет , ако оставиш ГЕРБ и ДПС да продължават да вилнеят и да създават проблеми , и понеже им остана само Герджиков , затова са се наострили така !! Този ще създава само проблеми под влияние на Борисов и Карадайъ , а ти ГЛУ..КО ще си стоиш на интернета !!
40
3
 
1
 
! Отговори
ГербеДжипков преди 2 седмици
Преди да ме издигне за президент, Бoриcoв мe пoпитa дaли cъм умeн, a aз oтгoвoрих чe cъм. Тoгaвa тoй ми кaзa "Брaвo, мoeтo мoмчe, зaщoтo нaли знaeш чe нa умeн чoвeк ce нaбивa aкъл, a нa прocт чoвeк кOR ce нaбивa." А аз гo пoглeднaх пaлaвo, нaмигнaх му и му кaзaх "E, мoжe би нe cъм чaк тoлкoвa умeн"
39
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Борисов отвори вратите на властта за организираната престъпност.Дойде време за дезинфекция и проветряване.Ако не го направим децата си ще ги гледаме дистанционно през интернет пръснати из белия свят
38
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Разбира се, Радев печели безпроблемно, но ще отида на втори тур да гласувам за него, за да е ясно, че няма връщане назад към времената на мафията и магистралното крадене.
37
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Я да видим какво имаме сега - 4 антигерб формации и анти ДПС с 60% електорална тежест и колко депутата, май 147 - къде не сме го изчегъртали като след трети избори не може да си кажат заглавието в НС - изолирани в ъгъла. Разкарват ви се кадрите от ключовите постове- днес са изхвърлили Николов от БЕХ като мръсно коте. Рашков овладя МВР и службите, каскетя не смее да мъцне, отделно ви мачка по места по изборите. Спецов ви е подкарал гербавите фирми с ревизии и на ония им се реве, Комитова ви спря кранчето в пътните, Киро - в ДКК и монтажи, СГП се събуди и почна да дава в правилната посока - там
36
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Еднакви ли си резултатите на гласуване машинно-ръчно щом са броили разписките как бюлетините при двойно броене понеже пред комисията СИК минават желаещите да се отметнат по документи и л. карти,че са явили за избори щот машините не могат да правят туй, не могат л. карти да разчитат и да сравнят по списък подготвен,после избирателите гласуват на електронните машините по упътвания изписани на екрана в квадрат/бутон правят избора,който се отбелязва в СИК,РИК,ЦИК веднага с разпечатка по позициите.
35
0
 
4
 
! Отговори
Един от митинга преди 2 седмици
До ВаняМашините ни /на Радев машините/ са по-добри ,то машините ви /на Мадуро и Чавес от Венецуела/!
34
2
 
2
 
! Отговори
Ваня преди 2 седмици
До Анонимен-32: Нашите машини са най-модерните и доста различни от тези на Мадуро...?!
33
4
 
6
 
! Отговори
Знаещият преди 2 седмици
До сегашния президент Мадуро Радеф ! Не те искаме , защото си алчен за власт ,пари , и смятаи че България се върти около теб , а в същност се един пумпал на външна намеса но Херо Мустафа и САЩ! Сега като предадеш България ще признаем великата история на Македония и македонсдкто малцинство в България!Защо бе *** хасковски?Защо? Какво ти обещаха янкете? Пари , власт , защита от затвор? Не се надявай!Очаквай неочакваното!ПРЕДАТЕЛ!ИЗМЕННИК!РОДООТСТЪПНИК!
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Същите като на Мадуро ли, който винаги печели с такива машини. Не случайно целия цивилизован свят не ги ползва. Не случайно. Само ние. Наредихме се.
31
1
 
6
 
! Отговори
в канада съм преди 2 седмици
ама разбира се че са подсигурени , ремонтирани и настроени , иначе фигуранта как ше вземе втори мандат .
30
7
 
2
 
! Отговори
* преди 2 седмици
Никой не може да ме убеди, че герджи не си черви устните. В началото използваше по-ярко червило, а сега понеже е на показ, използва малко по-бледо. А това говори за някакви сексуални отклонения. Сравнете на снимката двамата...
29
6
 
8
 
! Отговори
Bobi преди 2 седмици
Радев е национален предател. Той и хунтата му обслужват Херо МУстафа. Гласувайте за Герджиков и да махнем тия машини най-после.
28
8
 
7
 
! Отговори
ъхъъ преди 2 седмици
До ПодсигурениМного ясно че ще е Радев, а не мекотелото на ДПС и ГЕРБ ...
27
1
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 2 седмици
Беше ясно че в ЦИК освен безсмислени неща друго не правите там.
26
5
 
6
 
! Отговори
Подсигурени преди 2 седмици
и добре настроени в полза на Радев! А, ние балъците само трябва да се разходим до секцията и да се подпишем, че сме гласували.. после всичко е ясно.
25
7
 
4
 
! Отговори
Пижо преди 2 седмици
Мъж или мекотело! То, напарво нямаме избор за втория тур! Какво има да се избира тук?!
24
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
С тия машини Радев стана втори Мадуро на Балканите. Няма да се учудя ако се самоизбере машинно и за пожизнен президент като Путин.
23
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Герб я си направете открито и честно коалиция с ДПС, какво се криете и въртите, на всички ни е ясно, че си бъркате един друг по ...