Всяка от 4-те партии с вицепремиер в новия кабинет?

Очакванията са до празниците да имаме вече състав на МС
4 дек 2021 14:53, Елка Василева
48

Настоящият вътрешен министър Бойко Рашков най-вероятно ще бъде номиниран да остане на същия пост в новото коалиционно правителство.

Преговорите за кабинет са на финален етап, но имената в него още не са уточнени. Това ще стане след подписване на споразумение. Вероятно в него ще бъде заложено и всяка партия да има вицепремиер. От "Продължаваме промяната" ще предложат Бойко Рашков за редовен министър на вътрешните работи, обяви пред Сашо Диков Кирил Петков.

Още по темата

"Ние от много го харесваме. Аз лично се радвам за работата, която той върши. Ние го познаваме. Работихме рамо до рамо в първото служебно правителство, но това не означава, че ще бъде той задължително. Това става след разговори с партньорите", заяви Кирил Петков.

Така той отхвърли версията, че председателят на БСП в оставка Корнелия Нинова може да бъде издигната за вицепремиер и вътрешен министър. И от левицата отрекоха да са обсъждани конкретни имена, но според тях участието на лица от всяка партия в кабинета ще е гарант за стабилност на управлението.

"Ако една политическа сила независимо дали БСП, "Демократична България" или "Има такъв народ" остане извън управлението, тази конструкция би била нестабилна и животът на това правителство – кратък, което означава нови избори, нещо, което не трябва да допускаме. Обратното е правилно като принцип. Поемане на лична отговорност от политическите сили. Надявам се до празниците да имаме вече състав на МС и една яснота, защото трябва да се захванем с държавния бюджет", подчерта Явор Божанков от БСП, цитиран от Bulgaria ON AIR.

От "Демократична България" обаче признаха, че са обсъждани и имена за бъдещи постове. А те очакват да получат Министерството на правосъдието.

"Да, това във всяка една от партиите е правено. Ако някой ви каже, че не са, ще ви излъже. Много са хората, които биха могли да свършат тази работа и биха стояли добре на този пост", коментира Иван Димитров от ДБ.

От ГЕРБ остават в опозиция с готовност за съдействие.

Вижте повече в репортажа на Петър Антонов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
2
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисара преди 2 години
До Катя Катя, не познавам летец да откраднал или излъгал. Това са дисциплинирани хора.Когато Радав е вдигал самолети в въздуха, твоя комир от Банкя си е дигал потните гаши в някой физкултурен салон. Спорен е момента дали в салона или на някой паркинг си е мислил за пачки или кюлчета.
38
0
 
0
 
! Отговори
US Motherfucker преди 2 години
Майкаааа, прайм министърът ще има четири заместници, от всяк партия по един. Бафмааму! И тва доживяхме.
37
3
 
7
 
! Отговори
Катя преди 2 години
Радевци с голямо самочувствие,надежди обажда за мъст сте насосани от радевата ченгесарска пропаганда но ще бъдете жестоко излъгани.Това са приомите на мошениците да заграбят властта ,с лъжи и схеми,иначе няма как да стане
36
4
 
5
 
! Отговори
1 преди 2 години
До При разследването за, ти мисли за доходите на тиквата,Рашков ще се оправи
35
6
 
6
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Герберите *** и вият! Няма кюфтаци, няма комисиони, няма индийски избиратели?Лошо , лошо Седларов! Би казал един герой от Банкя!
34
3
 
8
 
! Отговори
пасарела преди 2 години
Така де , Жаборко и Кокорко се отблагодаряват на Зеления чорап с кенефчията Рашков , като го оставят на поста , нали той му искара изборите !Нали се борим с надутата администрация и за тава ще имаме четирима вицета итях да храним и возим .Апа да видим как Жаборко ще направи мост при Силистра ,четири км. път /сам/ до село , модерна болница в Ямбол ? Дано съм жив да видя , ще го поздравя искрено !!
33
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много вожд, малко индианец..
32
7
 
8
 
! Отговори
При разследването за преди 2 години
доходите и имотите на Рашков се установи,че той няма обяснение за поне четвърт милион лева.Но това не смущава Кирчо и Кокорчо,те са му длъжни,защото благодарение на неговите клевети,действия и обвинения без доказателства, които ГЕРБ проспа да опровергава всеки ден,ПП-то им спечели изборите.Кирчо е виновен според КС,за "чистото минало"и моралния семеен облик на Кокорчо има легенди,та как да имат етичното право да съдят Рашков за това откъде е придобил парите за имотите си?
31
1
 
5
 
! Отговори
Ситуация: преди 2 години
министър от най-голямата партия взема някакво решение,но ресорното му вице от най-малката партия не е съгласен с него.Какво става-двамата плачейки отиват при Кирчо?Или вицетата ще имат ресори 8:4:3:2 и всеки ще си отговаря за неговите?Значи вицето 8 ще има тежест колкото 4 вицета 2(във власт,а в заплата?).Или вице 2 ще е бедния роднина от провинцията?Остава(за намаляване на бюрокрацията ха ха)за да има равнопоставеност,да имаме 4 правителства(на всеки от коалицията)-орел,рак и щука.
30
5
 
9
 
! Отговори
Двама палячовци преди 2 години
Тези две момчета - Кирчо и Кокорчо се държат като палячовци, излезли от цирка !
29
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Държавна пара, какво ви дреме? Търтеи
28
0
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
7 заместници в нс 4 безделника като зампремиери хаиде спрете се вече стигасте харчили пари това са излишни длъжности намалете депутатите на 120 души
27
3
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Добавки не може да има за турци,евреи,арменци,сирийци,араби,полски мишки и пепелянки. Всеки от тия си има Родина и трябва да си отиде там,където ревът му ще бъде разбран. Пенсии и увеличения само за ЕТНИЧЕСКИ БЪЛГАРИ ПО МАЙЧИНА И БАШИНА СОЯ! Другото е пдстрекание и подръжка на nаразuтuзмът!!!!!
26
3
 
1
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Бих искал да поясня нещо,което да позволи на всеки,който ,като мен, е разположен в Лявото Републиканско Политическо Пространство да разбере,че макар Родът ми по Майчина Соя да е Вокилов,аз нямам никакви презумпции,които да ме водят към власт. Аз съм за Аристократична Република без Цар или Президент,в която Всички Български и Френски Дечица ще бъдат Декларирани за Непобедима Аристокрация ! Предвиждам три партии Безсмъртни-Женска,Мъжка и Детско-Юношеска(мноз.). Аз не съм Марксист,а Сен Симоновист!
25
1
 
5
 
! Отговори
Край с добавките преди 2 години
От Нова година добавки ще има само за тези пенсионери, които след увеличението на пенсиите от 25 декември ще останат под линията на бедност, каза днес Василев. Те ще получат добавка, която да изравни пенсиите до 413 лв., колкото е линията на бедност за тази година. "Всички други пенсии ще бъдат вдигнати между 13 и 20% в зависимост от стажа", каза Василев.
24
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирил премиер Асен вицепремиер и финансов. Други вицета няма нужда.
23
3
 
11
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Мамая Манолова там ли е за вицепремиер :)))
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нещо ми се види че напролет ако оцелеем пак почваме маратона.
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колегата правилно е забелязал че ДБ не заслухават постове. Да дадат на Корнелия външното да видим как ще се оправи с македонците. А пък Славчо министър без портфейл. Може да изкарат до Нова година. Амин.
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз предлагам Тошко