Първан Симеонов: В агонията, която наблюдаваме, печелят Костадинов и Борисов

Това е поредната сцена от драмата, която върви в България, смята Евгений Дайнов
14 юни 2022 10:18, Петя Славова
179
Първан Симеонов: В агонията, която наблюдаваме, печелят Костадинов и Борисов
Снимка: БГНЕС

Политическите трусове в страната коментираха Първан Симеонов, Христо Панчугов и проф. Евгений Дайнов и журналистът Арман Бабикян.

"Това, което наблюдаваме вчера, е позор, агония. Никой не печели, освен Костадинов и Борисов. Най-доброто за страната е не да се правят експерименти с ново правителство, а с това, което имаме, правителството да се опита да преведе страната през трудностите до местните избори. Накрая ще върнем Борисов на бял кон, заедно с русофилите. Страната рискува есента да влезе в социално-икономическа инфлационна спирала. Това правителство може да търси широк консенсус и с опозицията". Това заяви пред Нова тв политологът Първан Симеонов.

По думите му "Възраждане" и партията на Стефан Янев бележат електорален растеж. "Или избори веднага или търсене на подкрепа от ГЕРБ за важните приоритети - сред тях актуализацията и Плана за възстановяване", посочи той.

Още по темата

Политологът Христо Панчугов пък счита, че има опити да се намери позитивният герой. "Ако всичко това е продукт на битката с мафията, усещането е на изоставяне. Защо ИТН не бяха изгонени от коалицията? Защо 6 месеца управляващите са търпели, какво се счупи сега? Изведнъж започнаха да излизат доказателства когато Трифонов изведе министрите си. Има една култура на изнудване от БСП и ИТН. Получаваме много "не знам". Нямаше едно ясно твърдение, къде са резултатите от разследванията на Рашков? Може би са потискали целенасочено скандалите, за да крепят управлението или са безумно наивни", коментира той. И уточни, че един от сценариите е "Възраждане" да покачи своята подкрепа, а ГЕРБ има шанс да първа е политическа сила.

От своя страна политологът проф. Евгений Дайнов сподели, че това, което видяхме вчера е поредната сцена, от една драма, която върви в България. "ПП залагат само на едно нещо - че в гласоподавателите вече има достатъчно модерни хора, които могат да надделеят въпреки балканските и мутренски изкривявания, които има тук. България няма да се върне в Евразия, няма да има хиперинфлация, обществото ще става все по-културно", подчерта той.

Журналистът Арман Бабикян призова политическите лица да почетат книги и да помълчат. "В такъв ужасяващ момент е важно да разширяваш територии. Това е талантът, не да разцепиш. Пресконференциите на ИТН бяха подаръци за рождените дни Митрофанова и Борисов. Кошмар, отвратително е. ПП и ИТН могат да работят заедно и са го доказали, в момента се колят като луди", смята той. И допълва, че от правителствената криза облагодетелстван ще бъде и Иван Гешев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


179
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
9
 
9
 
! Отговори
Антикомунис преди 1 година
Каква мазна лисица си първане, тия внушения, Борисов и русофилите в един куп няма да мине. Точно Борисов няма нищо общо нито с комунисти нито с русофили. Това е толкова вярно колкото е вярно с чекмеджето. Видя се Борисов колко ги превъзхожда тези " нови" управляващи!
134
0
 
4
 
! Отговори
Я па ти.. преди 1 година
До Пян_Гъ 142 От този глас народен , глас божий ,сега сме на това дередже.
133
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КОЛКОТО И ДА ИМ СЕ ЩЕ НА ШАМАНИТЕ ОТ МИМАНСА БУДА И КОСТАГЛАМИНОВ С БИВШИ И НАСТОЯЩИ МЕРАЦИ ДА КРАДАТ ЩЕ БЪДАТ ОТСВИРЕНИ ПРИ ИЗБОРИТЕ!!!
132
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русофобите ще висят от фюзелажите май. Първанчо ще е от първите бягащи продажници.
131
5
 
5
 
! Отговори
иво8 преди 1 година
Време е за Възраждане.
130
2
 
7
 
! Отговори
Радек от Боктор преди 1 година
Тези политолозчета как не ги е срам да се появяват, че и фекалните усти да си отварят! Нали те викаха и скачаха за тези ***, нали Бабикян поркаше на барикадите и викаше "мафия" ???? Какво стана бе ***? Кога ще си понесете отговорността за гнусните ви манипулации?
129
3
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 1 година
хаха Рубльов не позна..както винаги
128
4
 
2
 
! Отговори
Alex преди 1 година
Първане - разкарай тая брада - ужасня е.
127
1
 
13
 
! Отговори
Бебе преди 1 година
На всички бих казала, че от всички тези уреждания на сметки ще спечели само народа и държавата. Колко по-скоро си отидат тези самозвани унищожители на малкото останало добро, толкова по-добре.
126
1
 
4
 
! Отговори
До Пян_Гъ преди 1 година
Донякъде съгласен. Но редно би било, в сметките и правилата да се включат и негласувалите. И докато те са над 50% от имащите право, нищо не правим. Защото де факто, истинското число поддръжници на тази или онази партия са доста по-малко и едва ли надхвърлят 10% от цялото население, като цяло. В този смисъл, изборите малко приличат на "представителната извадка" от социологично проучване. Трябва да се помисли за механизъм/критерий за валидност при поне 51% активно участие на имащите това право...
125
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Некои другаре предлагат бойко рашков, други товарищчи предлагат бойко александров, аз избирам бойко борисов.
124
1
 
1
 
! Отговори
Майсторе, майсторе.. преди 1 година
До ИженерКато те гледам само как пишеш, опазил ни Бог от такъв програмист.....Научете се да пишете правилно и после обяснявайте, колко велики умове сте :)
123
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Орбан забрани финансирането на НПО-та от неясни евроатлантически субекти и в Унгария НЯМА влиятелни "комунисти" да обясняват как НЯМА друга алтернатива освен слугуване на Брюксел.
122
4
 
4
 
! Отговори
тито преди 1 година
До Анонимен , ком. 140........Не ги пиши повече тези чудесии за русия и подмосковето, че *** няма да останат в България и копейкин ще остане без електорат.
121
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами печелят, защото вие губите. Пълни некадърници.
120
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ам' и ти също, бе мисир! Колко на месец ти кихат?
119
1
 
10
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 година
До Кремълски къртици: Лично аз НЕ подкрепям "Възраждане", обаче ЗАЩО САМО ТИ ЗНАЕШ КОЕ Е "ПРАВИЛНО" И КОЕ НЕ? Остави хората да решат. Ти гласувай за "твоите", а онези да гласуват за "техните" и който победи, да управлява. Това моето разбиране за демокрация, а твоето какво е?
118
5
 
9
 
! Отговори
Димитров преди 1 година
Първане Симеонов, толкова време те чакам за да те сложа сега по категоричен начин в списъка си с национални пре_датели.
117
12
 
11
 
! Отговори
Кремълски къртици преди 1 година
Копейкин е ясен. Говорит Москва ! Нови предсрочни избори, още проКремълски партиии като "***" в Парламента и излизане от ЕС и НАТО ! Предател !
116
14
 
11
 
! Отговори
Адмирации преди 1 година
Напред Костадинов! Референдум за излизане от ЕС и НАТО и пресъединяване на България към Руската Федерация!