Плащат увеличените пенсии в началото на юли

Асен Василев: Бюджетът е трудно изпълним, но изпълним
22
Плащат увеличените пенсии в началото на юли
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Би следвало увеличените пенсии да бъдат изплатени в началото на юли, посочи пред финансовият министър в оставка Асен Василев, след като парламентът гласува окончателно актуализирания държавен бюджет, предаде БТА.
Увеличените пенсии бяха изчислени от НОИ по проекта на правителството, който беше приет от парламента, така че би следвало да бъдат изплатени нормално в началото на юли, поясни той.

Според него бюджетът е трудно изпълним, но изпълним. Той се прие в тази сложна политическа обстановка, което показа, че парламентът прояви необходимата доза отговорност, коментира Асен Василев. И изброи, че са били заложени антикризисни мерки за домакинствата, пенсионерите и бизнеса във връзка с цената на електроенергията. Силно се надявам този бюджет да помогне на всички българи да посрещнем кризата в тези турбулентни времена малко по-спокойно, пожела финансовият министър в оставка.

Мерките, които правителството беше предвидило, бяха за около два милиарда лева, допълнително Народното събрание добави мерки за около 760 млн.лв., припомни Асен Василев. Той не смята, че ще има необходимост от нова актуализация на бюджета до края на годината.

По казуса с руската нота Василев посочи, че трябва да се произнесат дипломатите. И обясни, че  политически импровизации не биха били най-доброто нещо.


 


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
2
 
10
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 месец
Браво! ПП наистина проявиха държавническа, загриженост и отговорност към пенсионерите. Благодаря.
14
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До до 1За всичко все янките ли са ти виновни? За това ,че си ***?
13
1
 
2
 
! Отговори
Някой преди 1 месец
Към коментар 5, няма логика да е така. Това означава, че всички, които сега са на тавана от 1500 лв.да станат на 1710. Какъв е смисълът от таван 2000 лв.
12
3
 
13
 
! Отговори
Коко преди 1 месец
Спрямо цените ,и услугите в България.1. Социална пенсия - 400 лв 2. Минимална пенсия - 800 лв 3. Средна пенсия 1500 лв 4. Максимална пенсия 2500 лв Заплащане на труд:1. Минимална заплата 1500 лв 2. Средна заплата 2000 лв Закони:1. Промяна на договорите за концесии.2. Заличаване на корупцията .3.Изграждане на АЕЦ белене .Други ;- Безплатно здравеопазване - Безплатно образование - Безплатно детски градини Закупуване на полицейски коли Закупуване на нови линейки Хиликоптери
11
12
 
10
 
! Отговори
Никога Бойко преди 1 месец
Цялото семейство ще гласуваме за ПП може да са некомпетентни хора но не са корумпирани политици които разграбиха България. Никога Бойко Борисов и Пеевски
10
6
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ ДПС преди 1 месец
Гласувай за ГЕРБ получаваш Гешев и Пеевски за още 12 години. За това ще гласуваме за ПП може да са некомпетентни хора но не са корумпирани политици които разграбиха България
9
7
 
7
 
! Отговори
ДПС ГЕРБ преди 1 месец
Гласувай за ГЕРБ получаваш Гешев и Пеевски. Още 12 години. За това ще гласуваме за ПП може да са некомпетентни хора но не са корумпирани политици които разграбиха България.
8
11
 
6
 
! Отговори
ДПС ГЕРБ преди 1 месец
Пак ще гласуваме за ПП може да са некомпетентни хора но не са корумпирани политици като старите муцуни вече 32 години. Нищо хубаво не сме видели за този преход . На тези момчета и момичета не им дадоха време мафиотите които пряко са засегнати от законите които искат да променят. Слави излезе предател. Пак ще гласуваме цялото семейство за ПП.
7
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Махайте се киро кокорко
6
1
 
14
 
! Отговори
До 5 преди 1 месец
Държавата като взема не пита, а като дава винаги цака яко. Аз имам същия проблем
5
2
 
9
 
! Отговори
гневен мъж преди 1 месец
Моята певсия е 1780 лв.Сериозно плащах ДОО десетки години/самоосигуряващ съм/.Днес беше написано,че такива като мен ще отнесаг дървото.Уеличението ще бъде на основа 1500 лв,разликата от 280 лв няма да ми се изплаща.Според дадения пример,на мен размера ще бъде 1710 лв общо.Това не е глупост,това е безумие.Значи ми намаляват пенсията,след като имам от 2021 г. решение за 1780 лв.
4
6
 
21
 
! Отговори
питащ преди 1 месец
Ей господине, защо минималната пенсия се увеличава 26 %, а останалите с 10 %. Кое е законноти основание за тази несправедливост. Защото получателите на минималната пенсия са предимно онези мур...гавите които нямат никакъв принос към осигурителната система и въобще не са работили. На чужд гръб и сто тояги са малко за пенсионерите които няма да получат увеличението които ще получат лицата с минимална пенсия. Един ден тези които вземате противоправни решения ще ви се търси отговорност от господ.
3
4
 
14
 
! Отговори
до 1 преди 1 месец
няма как да му вярваш. 200 годишните янки се опитват да управляват 1341 годишна държава през посолството си :D
2
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
От нашите пари, на работещите са тези пари, нали?
1
6
 
23
 
! Отговори
Пенсионер преди 1 месец
Защо ли на този не му вярвам........