Любомир Стефанов: Политиците не ги избираме да се харесват

БСП не успя да обясни своята роля
4 окт 2022 21:51, Росен Стойчев
10
Любомир Стефанов: Политиците не ги избираме да се харесват
Снимка: БГНЕС

"Избирателната активност не е толкова тревожна, колкото изглежда.

Още по темата
Отново влязохме в тази парадигма да търсим виновни. Има един проблем и той е, че 2/3 от българите не се чувстват политически представени, затова не са отишли да гласуват. Вторият проблем е защо започват да се търсят извинения между партиите отново да не чуят гласа на избирателите."

Това мнение изрази в интервю за БНР Любомир Стефанов, политолог, преподавател в Нов български университет.

"Не виждаме именно онова, заради което избираме политиците си – тип лидерско поведение. Няма водачи, които да застанат. Да, има много вождове. Очевидно индианците все по-малко стават и затова не гласуваме, но го няма този разговор след изборите какво се случва. Гражданите не отидоха да гласуват, защото не чуха разговора след изборите кой с кого ще се хване под ръка и таз работа – управлението на държавата, ще я свърши. Не защото му харесва, а защото така се прави. Политиците не ги избираме да се харесват, това не е някакво ново шоу, риалити. Политиците обичат така да го разглеждат."

По думите му БСП не е успяла "да се обясни", тъй като не е била субект, а "притурка към ПП в предишното управление".

Според Стефанов разговорът за оставките в БСП е "странен и неуместен" и е вътрешен въпрос за партията.

"По същия начин може да се запитаме защо Кирил Петков и Асен Василев не подават оставки, тъй като партията им губи четвърт от гласовете от предходните избори. Или куп други партии, които си свиват резултата. Само "Възраждане" го увеличава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ЧЕРВЕН ,,ПОЛИТОЛОГ" .....
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Който не си извади поуките от действията на ИТН и техния водач, скоро отива при тях, отива под бариерата за влизане в Народното събрание и в забравата. Никой на избори не отива за булка, а избира представители за работа.
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политиците си харесват идеите щом се записват по партии за мандати,а там вътре по партии харесват се или не в зависимост кой за колко мандата се записал и го вписали от името на партията по райони,че да вършат работа харесват ли се или не си остава вътрешна работа като работа за партията чийто членове са,че да се издържа тя от членски внос на всеки член в нея чиято идея са харесали за организирано разпределен труд също като за професионална ориентираност на избор за професия с общ. значимост.
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Политиците ги избираме, ако ни харесват... Като не ни харесват, не ги избираме...
4
2
 
2
 
! Отговори
Gogo преди 1 година
Няма по-срамна, по-заразна и по-смъртоносна болест за България от герберастията!!! Който от политиците ни отиде на разговори с гнусната банкянска мутра става същият национален предател като тиквата!!! Мутрите на въжето!!! А продажните журналисти, които са на хранилка при тиквата да се бойкотират!!!
3
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Доста се напрягат да обясвяват как вършат нещо и имали големи успехи докато дефакто нищо съществено не са свършили освен да натеглят заеми и да раздадат, същата история като нискообразован младеж натеглил бързи кредити пък после ще му мислим.
2
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На тях трябва да им се каже и набие в *** кр......, че са пратени в Парламента да работят, а не да се харесват. Така, както във фирмите не се отказваш да работиш с някого, щот не ти харесвал. За наше добро правели избори, какво добро, всеки път милиони на вятъра, щот сме цъВнали и вързали и що да не си поиграем на избори?
1
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да но политиците се харесват за да ги избираме.Ето какво казва Бойко....Добре че съм аз...