Атанасова: Кабинетът "Габровски" трябва да бъде аплодиран

Тя отрече да е участвала в проектокабинета
13 дек 2022 10:28, Йоана Цонева
65
Атанасова: Кабинетът "Габровски" трябва да бъде аплодиран
Снимка: БГНЕС

Кабинетът "Габровски" трябва да бъде подкрепен и аплодиран, защото в подобна ситуация партиите не могат да намерят правилния изход. В проектокабинета се залага на хора, които са професионалисти и равно отдалечени от партиите в момента. Това заяви председателят на парламентарната група на ГЕРБ/СДС Десислава Атанасова пред бТВ.

Тя отрече да е участвала в избора на проектокабинета "Габровски". Той лично провеждал срещите с кандидатите за министри, като едва в събота Десислава Атанасова разбрала състава на проектокабинета. Атанасова призова медиите да не търсят конспирации в кабинета "Габровски".

Още по темата
Тя призова никой да не търси задкулисие, договорки или протягане на ръце, а това е опит на Габровски да събере хора, които са доказани професионалисти. Продължаваме промяната не са никакво мерило за политически аргументи и политическа логика, коментира Атанасова. Когато ПП сглобявали кабинета слоганът бик няма ляво, няма дясно, а сега не се коментирал финансовият министър в проектокабинета "Габровски" като непрофесионалист, посочи Атанасова.

Тя подчерта, че проектокабинетът "Габровски" е високо експертен кабинет. Най-добрата формула за България е политиците да поемат отговорност, изтъкна Атанасова и нападна ПП и "Възраждане", че са отказали разговор с номинираният за премиер от ГЕРБ  проф. Николай Габровски.

Атанасова бе категорична, че коалицията ГЕРБ/СДС не се страхува да носи отговорност с кандидата си за премиер Габровски. В момента ГЕРБ разполага само с 67 гласа "За" проектокабинета, но повече отстъпки няма да се правят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари