МВнР: Делегация от България ще отдаде почит на гроба на Гоце Делчев в Скопие

Министър Демерджиев и зам.-министър Катинов ще положат цветя
3 фев 2023 21:50, Анисия Иванова
31
МВнР: Делегация от България ще отдаде почит на гроба на Гоце Делчев в Скопие
Снимка: БГНЕС

Официална делегация от Република България, ръководена от заместник министър-председателя по обществения ред и сигурност и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев утре ще положи венец и ще отдаде почит на гроба на Гоце Делчев в Скопие.

Поводът е отбелязването на 151-вата годишнина от рождението на революционера.

В съответствие с дипломатическата практика посолството на България в Скопие официално е информирало властите в Северна Македония с три вербални ноти - една от 2 февруари и две от 3 февруари, посочват от МВнР.

Още по темата

Министрите на вътрешните работи на България и на Република Северна Македония са в постоянен контакт, както и посолството на Република България в Скопие с Министерството на външните работи на Северна Македония.

„Очакваме властите на Република Северна Македония да осигурят безпрепятствен достъп до църквата „Св. Спас“, където е гробът на Гоце Делчев, както на официалната българска делегация, така и на желаещите да се поклонят българи от България и от Северна Македония“, допълват от МВнР.

От Министерството на вътрешните работи съобщиха, че Иван Демерджиев и зам.-министър Венцислав Катинов ще положат цветя в двора на църквата „Свети Спас“ в Скопие.

Днес от Скопие съобщиха, че само обявените делегации ще имат достъп до църквата "Свети Спас". Останалите делегации и граждани, които не са предварително заявени, няма да могат да поднесат цветя по време на държавната церемония.

Премиерът Димитър Ковачевски каза, че няма да са добре дошли тези, които провокират и отричат македонския народ и държава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
и ся кво за едни цветя ше стигне скопие прати по поща по по рейса по влака некой ше ги остави
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
те ти булка спасов ден
2
2
 
3
 
! Отговори
София преди 1 година
Никой да не ходи утре на гроба в Скопие.
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо снижават ранга на посещение и изпращат полицаи????