Радев: COVID-19, войната и инфлацията поставят живота на все по-голямо изпитание

Държавата, синдикатите, бизнеса трябвало да намерят решения
218
Радев: COVID-19, войната и инфлацията поставят живота на все по-голямо изпитание
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Пандемията от COVID-19, енергийната криза, войната в Украйна и галопиращата инфлация поставят живота на хората и трудещите се в България на все по-голямо изпитание. Това каза президентът Румен Радев по време на единайсетия конгрес на Конфедерацията на труда (КТ) "Подкрепа".

Още по темата
"Заедно, като държавно ръководство, като работодателски, синдикални организации, като общество, трябва да потърсим отговор и решение на много от тези проблеми. Предстои ни заедно да вземем важни решения, касаещи приемането на една разумна, рационална енергийна стратегия", коментира държавният глава.

Работейки заедно, въпреки песимистичните прогнози, ние сме длъжни като общество да отговорим на очакванията, каза президентът - на очакванията за бъдещето, че България, Европа и светът ще се справи с предизвикателствата, а никой не може да го постигне сам, допълни Радев.

Президентът обясни, че със синдикатите е обсъждана концепцията да не се бърза под натиск отвън "сами да убиваме нашите базови мощности, преди да сме въвели надеждни, евтини, достъпни системи за съхраняване на енергията".

Всеки конгрес е повод за анализ и равносметка, и макар КТ "Подкрепа" да се роди едва преди три десетилетия, бурният й живот много трудно ще се вмести дори в три века, каза Радев.

По думите на президента в рамките на тези три десетилетия КТ „Подкрепа“ се е превърнала в значим фактор в обществено-политическия живот на страната. "В безмилостен критик, но и ценен, и търсен партньор от всяка власт и работодателските организации", добави Радев.

/Николай Трифонов, БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


218
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
1
 
16
 
! Отговори
HAHA преди 1 година
ФТМАК РАЗСЪЖДАВА...
134
3
 
10
 
! Отговори
Електра преди 1 година
Нали затова опикахте жълтите павета, за да докарате шарлатаните на Крадеф на власт. Сега защо пищите, кога комуняци са били на власт, и да не са ограбели народа ни. Кога Импексовата БСП.дирастия е била на власт, и да не са предизвикали инфлация. Нали и ти се пишеше за умна и красива, и щеше да ни докарваш светлото бъдеще, с чалгарите и шарлатаните...
133
1
 
14
 
! Отговори
ВИНЕТУ преди 1 година
Ей фуражка,що се кахъриш,Гълъб нали наблюдава цените,още Ви звучи залпа на Аврора в кратуните.
132
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Това ми напомня за едни по стари времена,когато виновни бях"сушата,влагата и кишата"да ама сега реалността е друга,а именно,последните две години държавата България в лицето на нейните управляващи(радев и сие)налива милиарди левове субсидия на бизнеса който пък в замяна на това ни смъкна кожата от гърба с цени,та почвам да се замислям кое е по добре за обикновеният българин,рекетът на Борисов над въпросният червен бизнес или услугите с наведената политика които прави Радев на същият тоя"бизнес"?
131
2
 
7
 
! Отговори
ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ преди 1 година
Българи сами си избрахте Радев сега да ви видя радвате ли се на невижданата подмяна на превратаджиите Радев през нощта на Разпети петък обнародва мадуровските машини назначи Рашков Янаки и още иоще комунистически светила извадени от миналото и се започна съсипването на държавицата ни Янаки е награден останалите също че и още управляват назначените Господ да ни е на помощ
130
1
 
12
 
! Отговори
Чарап преди 1 година
Чорапа е за съд.Той назначи служебното Харвардско правителство,което ни съсипа.
129
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много слаб управленец. Да си вдига гълъбите и да отлитат при *** си
128
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко тръгна на зле след вдигане цената на Газа! Преди това всичко беше сравнително спокойно, дори след ковида!
127
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен "Ти и твоето некадърно и корумпирано служебно правителство ни правите живота тежък и ни поставяте на все по-големи изпитания, г-н Радев.Май основно Ви интересува всичко да е наред с пътя на Копринката!!!" ------------------ абе и 10 правителства да сложи чорапа, няма как да задмине по некадърност и кражби 6 месечното управление на киро про3тото!
126
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако кт подкрепа ги нямаше, от икономиката можеше и да оцелее нещо.
125
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до ССЛАБОУМЕН."Ами пита се кой е "слобоумният", колега - Радев или народа, който го избра за Втрори президентски мандат!?"-------------------- отговорът е ясен, все пак същият народ си избира 12 години бибитко, след това кирчу/кокорчу с лена-хиена.. а преди това мадритския старец....
124
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти и твоето некадърно и корумпирано служебно правителство ни правите живота тежък и ни поставяте на все по-големи изпитания, г-н Радев.Май основно Ви интересува всичко да е наред с пътя на Копринката!!!
123
1
 
13
 
! Отговори
Майор Костов преди 1 година
Зелен Чорап, ти си едно муле,като мулетата пренасящи кокаин през граница.
122
1
 
6
 
! Отговори
Няколко преди 1 година
минути ръсиш глупотевини и завормяш доста добра на дница ,като от - 12 000к. заплата + незнай но колко пенсия без таван, не е зле!2
121
0
 
9
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Щом като Нинова го е довела, тя ще трябва и да го изгони. Такива ми ти работи с българските политици и техните лидери. А пък, България отново си няма депутати.
120
3
 
7
 
! Отговори
НИНОВА ГО ДОВЕДЕ преди 1 година
НА ТАКИВА ДЪЛЖИМ УСПЕХИТЕ СИ. ШЕРБЕТ-ШАРЛАТАНИ. КАКВО Е ВИНОВЕН КИРО ПРОСТОТО?
119
1
 
11
 
! Отговори
до ССЛАБОУМЕН. преди 1 година
Ами пита се кой е "слобоумният", колега - Радев или народа, който го избра за Втрори президентски мандат!?
118
1
 
12
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
"Велик е нашият войник" и "Изправи се гора от стомана, насочете се бойни дула". Добре гуссин Радев! Давай напред! Чакаме още подобни речи. С вас е весело. Навремето Т.Х. Живков ни разсмиваше по същия начин.
117
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този господин като Гешев стана! Не можеш да го изгониш!
116
1
 
11
 
! Отговори
ССЛАБОУМЕН. преди 1 година
5 ГОДИНИ СИ ИГРА С ДРОНА И С КОТЕТО НА ДЕСА И ПАК СИ ГО ИЗБРАХТЕ? 2 ГОДИНИ САМО СМЕНЯ СЛУЖЕБНИ С РЕДОВНИ ШАРЛАТАНИ И СИ МИСЛИ ЧЕ УПРАВЛЯВА? НАПРАВО НИ ЗАКОПАВА!