Борисов: Води се популистка лява политика, обрича ни на фалит

"Как няма да сме най-бедни, който мине, ни обира"
19 мар 2023 15:25, Елка Василева
345
Борисов: Води се популистка лява политика, обрича ни на фалит
Снимка: архив, БГНЕС

Дойдеше ли БСП, спираха всички фондове, сега е същото, защото се води популистка лява политика, която обрича на фалит. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред членове и симпатизанти на партията във Велико Търново, предаде БГНЕС.

Още по темата
Борисов предупреди, че, „ако сега не победим и не направим правителство, при следващи избори няма смисъл да правим агитация“. Той заяви, че за тези 2 години, в които не е на власт, има пълен застой и нищо не е направено за подобряване на инфраструктурата и условията на живот както на Велико Търново, така и на жителите на цялата страна.

„АМ „Хемус“ щеше да е стигнал до възела на 20 км от вас, между Плевен и Ловеч беше почти готова и трасето до Търново съм го минавал, затова строяхме ин хаус процедури, защото сте безкрайно изостанали – целият северозапад и север. Строяхме бързо, докато едните правят мостовете и тунелите, други правеха друго. Всичко беше спряно. Ние оставихме по сметка 1,2 млрд. лв., за да могат да го продължат“, каза Борисов.

Той припомни, че благодарение на неговото управление са били санирани безплатно 32 блока. „Това е най-добрата социална политика, няма по-добра. Досега щяхме да се изкарали поне още 20 от тях“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Борисов заяви, че за изминалите две години ПП и техните партньори не са направили нищо, за да дойдат парите по ПВУ. „Когато бяхме на власт, са работили 98% еврофондовете“, даде за пример той и добави: „Дойдеше ли БСП, спираха всички фондове, сега е същото, защото се води популистка лява политика, която обрича на фалит. Спасява ни оръжейната промишленост, че изнасяме оръжия за Украйна, ток“.

„Сега Росица Велкова, финансовият министър, иска да обложи бизнеса с 33% данък. В основата на програмата на ГЕРБ е да държим данъците най-ниски в ЕС“, заяви още Борисов. „Оставихме 1 млрд. лв. за ВИК сектора, за две години похарчиха и тези пари и сега, като си пожелавате – искаме отново да станеш премиер, то това е лошо пожелание, защото те всичко похарчиха и пропиляха. Ние не сме богове, ние сме хора и сме го постигали всичко това с време и вашата подкрепа и затова сме се старали да правим всичко, което да ви е добро. ПП-ДБ не могат да направят кабинет с ГЕРБ, ДПС, освен ако вчера няма нова коалиция ПП-ДПС, благословена от белгийския премиер“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Според него този път ще бъде много по-трудно държавата да бъде изправена на крака.

„Всичко ще направим, но ще е по-трудно от всеки нов път. 2009 попаднахме на най-голямата финансова, икономическа криза. Тогава не дадох нито една банка да мръдне и държахме инфлация 0,2; 0,3% и 50 лв. бяха 50 лв. сега вие с тия 100 лв. какво ще купите в магазина“, попита риторично той.

„Купувахме най-евтиния руски петрол. От всеки от нас измъкнаха по 1 лв. за литър от бензиностанцията. Сега ви измъкват парите през веригите по магазините – как няма да сме най-бедни, който мине, ни обира. Заради Кирил Петков България е дала на Путин 5 млрд. и всички го знаят и на Запад го знаят“, каза Борисов и добави: „След много трагедии България се е възстановила, ще се възстановим и след Промяната“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


345
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
197
11
 
7
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Три години едни и същи опорки..."чекмеджета", "кюлчета", "краде", ...а всичките заедно доказаха, че не са му и на малкия пръст на Борисов, как се управлява държавата! С лъжи осъществиха преврата, и си мислят, че все така ще я карат! Борисов ни извади от най-голямата финансова криза в Европа, от мигрантската криза, от Ковид кризата..., а Превратаджията Радев и неговите "Шарлатани", нямаше криза в която не ни забиха!
196
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
180 килограма лой
195
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко ,я се сети колко от твоите са Милионери, колко Милиарда са Свръхпечалбите на гербфирмите по програми,пътища,проекти,фондове ? бедин гербаджия Няма ! Фалита ще е за останалия народ
194
5
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 1 година
Тиквун добре разтяга локумите.Станишев му остави 8 млрд.фискален резерв.ББ остави фискален резерв нула/zero/.
193
4
 
4
 
! Отговори
Аборигена преди 1 година
Старите Муцуни Изедниците Със Трудови възнаграждения иш заплати около 10000лв.Трябваше.по.места райони ПП да изчисти изчегърта всички Разни гербери язита и до сета всички Кметове и районни полицейски шеф управления. Тия взимат за лудо всеки месец по около 10 000лв. Уш трудови възнаграждения и източват бюджета на БГ.Две пол партии са достатъчни едната за опозицията.с ограничен брой депутати ОТ другите НЯМА НИКОЙ НУЖДА А САМО ВРЕДА ОТ ТЯХ. ТОВА робско тъпо българско племе няма ли да поумннее !?
192
3
 
4
 
! Отговори
Мен преди 1 година
Старите Муцуни Изедниците Със Трудови възнаграждения иш заплати около 10000лв.Трябваше.по.места райони ПП да изчисти изчегърта всички Разни гербери язита и до сета всички Кметове и районни полицейски шеф управления. Сега е време да им кажем.чау за винаги.
191
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ненаситен търбух,за наука глух
190
7
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
а да и за ваше нещастие има и оръжието на Бог...САЩ и Свободният Свят,генетично заложеният ни стремеж към Справедливост и Свобода...и сте обречени...пътници сте!!!
189
3
 
13
 
! Отговори
ББ преди 1 година
имаме памет,за три дни закрихте реповете и направихте с дпс...лАвка на пеевски,продаваща на Българите...хазарт-грабеж на...божков...пращал ти стотици милиони от грабежа на Народа ни,ограбвахте инвеститори и ги прогонвахте!къде е менда?с данчо ментата излъгаха народното да гласува двойна ставка на божков...даващ ти подкупи,той го заяви и го показа с документи!къде е лиляна...да ни санира?не човешки грабежи и там!пътища и магистрали за милиарди по които умрат децата ни...има Бог обаче...
188
4
 
9
 
! Отговори
икономист преди 1 година
Знаем как "контролираше" инфлацията ти*кво... Контролираше я, раздавайки от държавните пари на разни бизнесмени. Защото единственият начин да накараш частниците да не вдигнат цените, е като им дадеш нещо в замяна, но пак от нашите пари, понеже няма откъде да вземеш други. Справка - онзи пр*ост зърнар, който се хвалеше при Сашо Диков, че ти си го направил милионер.
187
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демек важно е Велико Желев, Дебелян, Неохим, Домуза и т.н.да лапат милиарди, а народът да мре! 12 години ти ядохме постната пица , Тиква !
186
4
 
8
 
! Отговори
ББ преди 1 година
Бат ви боко ви работи по стари правила...меркел я няма!вЕбер на щази е виц в ЕС..Война е..гАспадаря ти на когото строеше потоци с парите на бедните Българи и на ЕС,ги обяви за вражески..заплаши ги с ядрена ракета!къде ги къпеш и лъжеш?няма начин да скриеш кюлчетата и еврата ограбени от животите на Българите!!!САЩ...не можеш минеш с 200!!Война е...и ви я обяви гАспадаря на.. тиквата!искате ли да живеете...или предпочитате..50 лв на пеевски ограбени от животите на децата Ви???.."лош матрял" ли сте
185
4
 
3
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ: като говорим за пратени да работят, вожда ти го избират вече 3 пъти и той се скрива в зайчарника и се отказва да влиза в парламента! За какво се кандидатира като смята да излъже тия които гласуват за него и да се замени с някакви си лакеи? Нали уж феновете му гласуват за него, а той се скрива в болницата със скъсан минискус и праща някакви си проксита да го защитават в парламента! Колко пъти той погазва конституцията като отказва да се яви с парламента когато беше министър
184
3
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ: дори и когато те си организираха сами изборите подкрепата им се сриваше с по 100-200 хиляди. Сега с мъка събират половин милион гласа и това са уж първата политическа сила! На последните избори имат 8% преди това имаха с мъка 11%! Никой не ги подкрепя освен тези които имат далавера от тяхната власт! Боко сам се погреба като обеща да направи едно магаре президентка и народа реши да го постави на мястото му!
183
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Помните ли този, който излъга как за 1 ден ще свали цените на горивата? Помните ли кой Ви отне отстъпката от 25 стотинки? Вярвате ли все още на този индивид и шaйкaтa мy?
182
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До преди малко по БНТ даваха биографичния филм за австралийския милиардер Алън Бонд и той каза - "всичко се свежда до три неща - време, пари и ресурси". селячето от Банкя също мисли като Бонд, затова крадеше като невидял, че после може и да не може.
181
5
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ: хартията е фалшифицирана и прави изборите фалшиви още преди да са започнали! Костинброд с бюлетините на Герб, подмяна на чували в таксита докато се носят към Арена Армеец, квестори които изсипват чували с бюлетини в урните докато колегата им гледа в коридора дали се връщат останалите! Избори по африкански! Машината поне си казва, когато някой се опита да я подправи, но проблема е, че мауглито пред нея не я разбира! Хартията гледа като гербер когато я фалшифицират!
180
2
 
2
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ: Еми партиите да си гласуват правителство бе! Каква вина има президента, че 20 партии немогат да съставят 1 кабинет? Каква вина има президента, че на последните избори за 1 депутат са гласували по малко хора отколкото за кмет на малко село? Каква вина има президента,че всички партии са толкова компрометирани,че никой им няма доверие? Че първата политическа сила с клизма събра 8% от гласовете? Партиите да си търсят проблемите в тях, а не в народа и президента!
179
4
 
5
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
До ДОЛУПЪПЪБЪКЭПЪДЭБЭ: аз пък не желая в 21 век да гласувам като първобитен с тоалетна хартия! Значи държавата може всеки месец да събира финансови данни за гражданите, фирмите. Всички документи към НАП, НОИ, митници да се подават електронно, но видиш ли един път на 4 години машините били лоши защото на електората не му стига бъбрека да се справи с един таблет! А знаеш ли, че решението за тоалетната хартия е нелигитимно защото последното НС с мъка събира 20% от гласовете на народа?
178
0
 
0
 
! Отговори
todor преди 1 година
Ако има проблем ,само един има пари да си го реши и той ееееее,тои ее...КОЙЙЙЙ???