В Бургас ще строят военен завод за бронирани машини

Планира се изграждане на заводи в Пловдивско и в Благоевград
23 мар 2023 17:30, Анисия Иванова
33
В Бургас ще строят военен завод за бронирани машини
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Заводът на International Armored Group за бронирани машини в Бургас ще се случи с инвестиция от 20 милиона лева. Компанията е избрала града заради добрата му локация, която позволява организация на всички видове транспорт, както и заради помощта на местните органи. Очаква се след около година строежът да е завършен и да започне производството. Необходима е и подготовката на кадри, които да работят в завода. Това заяви Антон Стефов, собственик International Armored Group, в предаването „В развитие“ с водещ Веселина Спасова.

"Подготовката е критична, тъй като кадрите се подготвят обикновено в самите заводи. Те подлежат на допълнителна подготовка и учебни процеси“, посочи гостът.

Той обясни, че подготовката става паралелно – специалистите се подготвят в самия завод.

По думите на госта целта е у нас да се създаде военна промишленост, която е способна да произвежда такава военна техника - да може страната ни адекватно да се защити, на родна територия да се извършват производствените процеси.

"Потенциалът на българската военна промишленост е огромен. Ще създаде възможност ние да се отбраняваме сами, а не друг да ни свърши работата. Защитата на страната е задължение на българската армия основно“.

Според Стефов в света ще има необходимост от все повече бойна техника. „Старите доктрини се променят, това е процес, който продължава и няма да се промени… Имайки предимство във военната техника, имате предимство в защитата“, каза той.

"Трябва да се опитаме да вдигаме нивото на армията, да създаваме работни места, да прехвърлим ноу-хау в България и да сме пълноценни членове на НАТО“, допълни гостът.

Стефов разказа още, че компанията планира изграждането на заводи в Пловдивско и в Благоевград. „Това е необходимо от военна гледна точка“, изтъкна той.

И добави, че не трябва по никакъв начин да допускаме такава техника да се купува извън страната, защото това ни обрича на безкрайни плащания.

Целия разговор гледайте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
БРавайго преди 1 година
Bravo MOLODCI.. НЕ е за вярване.. Корумпираните престъпници от министерства и ведомства 10 000 000 Еуро не ги Броят за ограбване по ойро проектчета.. НАгли табели с изхарчени за организиране,пропагандиране,иновациики ,обучени на кадри с подобни смешни за тях сумички има само в малките градчета..Иначе се славехме с най големия завод за бронирани машини в Червен Бряг до 3200 годишно в гаубици,МТЛБ,.. НАтупаха ни с над 3500 000 000 $ външен дълг заради износ без пари за режима на САДАМ..
26
0
 
0
 
! Отговори
В. преди 1 година
Терем Търговище - огромен завод.
25
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нужни са две машини и един робот.Машина за превземане на открити пространства. Робот за открити пространства и големи градове.Машина за пехотата която може да участва и за превземане на села с предната си част докато роботи и и другата маши с помоща на дронове отвлича внимание.Колесната машина на пехотата освен мощна броня в предна полусфера трябва да може да минава жодни препятствия и широки окопи а не тия могини на които ги тестват.А ждиповете трябват за американските мисии и се пробива с РПГ7
24
5
 
3
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 1 година
Накрая ГЕРБ докара Бургас на мушката на Русия!
23
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Бургас костюмари ще правят пронирани коли от които няма нужда ама ще се раздават пари без да се направят конкурси с обстрелване на машини от които има нужда. Не може като напишеш ,,интернейшинъл,, и ,,Груп,, и да ти дават пари без да имаш опит в железарията идеи от какви машини има нужда без нищо . Ама давай тя България и без тва няма да я има след 30 години . Не е вятно че съвремена машина имала 5 минути живучество. Зависи от високоточни оръжия и за какво използваш машината.
22
1
 
4
 
! Отговори
пенсионер преди 1 година
и кой ще ги кара тия бойни машини като няма казарма - само с компютърната игра"танкове" не става!
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
така е има келепир в военната индустрия - ще направим България страна произвеждаща военна техника и боеприпаси, но не произвеждаща плодове, зеленчуци, месо. А да и най много айтита на глава от населението - оръжия и IT-та - това е бъдещето на България
20
1
 
0
 
! Отговори
до анонимен преди 1 година
Бъркаш, ако зависеше, както доста правилно си се изразил, от "ненаситните ни и лакоми политици" пиши го фалирал, по-вероятно е, той да има протекции и гаранции от "едно друго място" и нашите политици не смеят дори да се доближат до него!
19
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Боаво на човека! Работи. Дали ще прави танкове или тенджери - няма значение, важното е, че създава нови неща, в България. Ще му е трудно с мързеливите и лакоми политици, но ше успее!
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той ще ревне, че трябва да внесе работници от Виетнам, Монголия. Какви кадри ще подготвя? Да му работят за минимална. Следващото му интервю ще бъде за спешен внос на работници от Третия свят.
17
0
 
5
 
! Отговори
Рендету преди 1 година
Шъ си купя една, че с тези нарко алкохолизирани джигити по пътя само това ви гарантира безопастност!
16
4
 
6
 
! Отговори
Айде преди 1 година
още един кърлеж се лепна на държавна пара.
15
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ой Мале! Нема заварчици, стругари, шлосери... с кой ше ги прайте тия машини? Младежите шублер не са виждали...
14
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си гледа инкасо таратайките. Ментетата му не отговарят на нищо. Да покаже нещо, което издържа на Джавелин.
13
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този чака държавата да му плати завода с поръчки за милиарди. Той строи халето, а държавата да му даде милиарди за ментетата.
12
2
 
6
 
! Отговори
SS преди 1 година
Това не го ли дъвчехме вече ? Голяма работа !
11
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мерете ги с камъни тез предатели къде ги ви се мернат
10
1
 
5
 
! Отговори
ИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ.. преди 1 година
БСП, БКП И ПП-ЛЕВАЦИ САМО ЗА ИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯ ГОВОРЕХА....
9
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още един сеяндурин се из с ра. Сичко мара втасала само бронираните гащ е оцапала.
8
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, не направиха нещо за автомобили, вятърни генератори, нещо полезно, а баш с краварскити глупости ще се занимаваме