Стоянов: Политиците говорят за "ръждясалите доспехи" на армията

Той обвини онези, които са вярвали, че друг ще ни пази
3 май 2023 19:14, Нели Христова
7
Стоянов: Политиците говорят за "ръждясалите доспехи" на армията
Снимка: БГНЕС

За днешното състояние на Българската армия трябва да се срамуват онези политици, които ни внушаваха, че друг ще ни пази и не е нужна армия, оборудвана с високотехнологично въоръжение. Това каза служебният министър на отбраната Димитър Стоянов по време на церемонията, на която представители на военно-патриотични съюзи и организации, военнослужещи от запаса и резерва бяха наградени по случай 6 май - Ден на храбростта и празник на Българската армия.

"Същите тези политици днес говорят за "ръждясали доспехи", с които е въоръжена армията ни. Нека на тях напомним, че тези "доспехи" бяха поддържани и продължават да се поддържат благодарение и на вашите усилия, и на усилията на тези, които вие сте учили", каза Димитър Стоянов на наградените. По думите му Българската армия ще продължи да се модернизира.

Днешните наградите бяха връчени за принос към отбраната на страната и активна обществено значима и военно-родолюбива дейност.

"Нещото, което може да се направи в предпразничните дни, е да покажем нашето уважение към всички тези, които през годините полагаха неимоверни усилия, за да я има Българската армия", заяви Стоянов.

Според него благодарение на усилията на военно-патриотичните съюзи и организации и техните инициативи българското общество възражда доверието си към армията. Виждам все повече подкрепа за изграждане на съвременна и модерна армия, способна да отговаря на всички предизвикателства, добави министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 11 месеца
Вижте! Ще бъда откровен! Аз лично,от 3 години Не съм стъпвал на този цирк! Имам възможност,но Вече Не ми е Преуриетет! Това което се Показва на този "парад",аз лично Му казвам МАСКАРАД! Не може,да твърдиш,че си Част от Американската "армия" , 34 години след паданто на СССР ,и да излизаш със старо СЪВЕТСКО ОРЪЖИЕ срещу Русия! -:(( Да Буквално Аз приемам тези смешни "паради" днес,като демонстрация срещу Русия! Един стадион "войничета" сме днес! Служил съм в Армията на НРБ! И знам и помня!-:(((
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Taka e в koлoниитe...
3
3
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 11 месеца
Каква армия бре? 25% недокомплект в личния състав?!? За 60 годишната техника да не говорим. Добре, че ни пази НАТО, иначе зелените човечета на Путин да бяха цъфнали във Варна.
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Министърът ни говореше за фалшивите документи изтекли от Пентагона и разкриващи, че служебното ни правителство е подарило на киевския режим всичките ни самолети. Не разбрахме дали подарихте самолетите ни или ги продадохте.
1
3
 
9
 
! Отговори
обективен преди 11 месеца
Войниците в армията ни са по малко от генералите !!! Няма такава армия във вселената !Тази държава тотално е разсипана от преди 30 години !!