Миков за изтеклите записи - циничен манталитет на псевдополитици

Такива хора не би трябвало да искат да управляват страната
46
Миков за изтеклите записи - циничен манталитет на псевдополитици
Снимка: БГНЕС

Изтеклите записи показват "циничен манталитет на хора, които се занимават с псевдодемокрация".

Това заяви в интервю за БНР Михаил Миков, бивш председател на парламента, бивш председател на БСП и бивш вътрешен министър.

"В този разговор се вижда, че тези хора не би трябвало да имат претенцията да управляват страната. Ако щете, като морал", каза той.

Според Миков "обществото и гражданите, които не отиват все повече да гласуват", са наясно, че "хора с такъв манталитет, с такъв морал, можещи да проведат такъв разговор", които се заканват да сменят училищни директори, "може би утре ще сменят съдиите, когато овладеят Висшия съдебен съвет".

"Управлението е функция на политиката. Когато политиката я няма, управлението се превръща във функция на някакви други интереси", посочи той.

Относно изказано от бившия премиер Иван Костов пред БНР мнение за настоящата политическа ситуация, Миков посочи, че "и едната, и другата коалиция са все негови "деца", а "българската десница може би трябва да е горда с постигнатите резултати на това равнище и в подготовката на едно управление".

Миков е "песимист за ползата за България от едно такова управление" между ГЕРБ и ПП-ДБ.

"А иначе правителство има – служебно, след като никой не може да спечели доверие. Защо никой не поставя въпроса как да спечелим доверие, а винаги се поставя въпросът с кого да се сдружим, за да направим правителство? Защо никой не коментира въпроса защо толкова тежко политическите сили са изгубили доверие?"
"Когато автентичните идеи – леви и десни, отстъпват – години наред бяхме убеждавани колко вредни са идеологиите, всичко трябва да е прагматично, ето ви прагматизъм – сменяме главния прокурор, променяме закона не когато изтича мандатът, а когато решат политиците. Утре това може да се случи на председателя на ВКС, на председателя на ВАС. Тук не става въпрос за Гешев, тук става въпрос за един принцип – че мандатът е този, който дава независимост. Когато няма мандат и могат да се прекратяват предсрочно мандати, тогава всичко е възможно", каза Миков.

Визирайки оповестените от Радостин Василев записи от национален съвет на ПП, Михаил Миков нарече "много смешно" как Кирил Петков "на това прословуто заседание убеждава своите другари, че бил говорил с г-жа Урсула фон дер Лайен да ни пуснат в Шенген" и допълни, че "проблемът му е, че не е говорил с Марк Рюте или с австрийския канцлер".  

"Не става така шуробаджанашки – говорих с Урсула, говорих с тоя, говорих с оня. Това е този гнусен манталитет, заради който хората все по-малко отиват до урните."

Относно други ключови моменти от записите - за ръководителите на служби и съгласуването с посолствата, Миков подчерта: "Тези хора са готови на всичко, само и само да имат повече власт. Ясно е, че става въпрос за политически назначения. Да концентрират повече власт, като се тръгне от службите и се стигне до N-ското училище в еди коя си паланка. И смятат, че по този начин хората ще ги заобичат повече. Ние видяхме колко струват. Каква промяна, какви неща се случват".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още по темата: Михаил Миков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Миков винаги е бил кратък в изказа, но точен и ясен в смисъла.
41
2
 
9
 
! Отговори
Отец Фори преди 10 месеца
Не , Миков, такива хора трябва да бъдат бичувани публично за назидание ! А дори публичен разстрел би бил недостатъчен ! Това са държавни предатели и рушители на българщината ! Те дори не могат да говорят правилен български език !!!! Господи, ела си прибери вересиите !
40
4
 
2
 
! Отговори
ОВчу преди 10 месеца
Иков, това, че повтаряш една обществена разбрана истина не те прави "пророк", шъ знайш!
39
5
 
4
 
! Отговори
Серги преди 10 месеца
Страхотен пиендур и пиянка,поне може да отсвирва политическите главорези и алчните крезове!Хубавец!
38
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Само джибрата Михов не се беше изказвал по темата. Дано да е изкарал хонорар за 1 уиски, той за това се бори
37
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
А вие от БСП - "Говорих с Путин, говорих с Митрофанова.....", добре, че още никой не ви е записал! На светци ли се правите?
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Америка се опитва да строи АСССР под прикритието на уж демокрация. Колко гениално! :)
35
2
 
3
 
! Отговори
пришълецът преди 10 месеца
Ако вие сте политиците:)))
34
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Кой каза наздраве
33
1
 
1
 
! Отговори
До 31 преди 10 месеца
Е, хубаво. Ти знаеш по- добре какъв съм бил аз!!:)))
32
5
 
7
 
! Отговори
пенсионер преди 10 месеца
На какво ли не се нагледах ,но като тези Пепета ,по нагли и олиго вренични куковци не съм и сънувал .
31
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 29...Ти винаги си бил такъв Макар да не подозирал...Но сега се откри на света.Продължавай така и ще стигнеш до Северна Корея.Тсм ги праща Путин българските изселници които са повярвали в русофилството Там ще се обърнеш пак Но ще ти е трудно в Северна Корея
30
3
 
4
 
! Отговори
Видяхме преди 10 месеца
..." красивото" лице на демокрацията Им. Харесва ли ви??? Народе???
29
6
 
6
 
! Отговори
До 25 преди 10 месеца
Е то вече и аз станах русофил след тия разкрития!!! НЕ СЕ ПРОДАВАМ СРЕЩУ ПАРИ!!! САЩ ще ходят в Небитието. Съвсем скоро. И то не заради руснаците . А с Божия намеса. Свише. Ще видиш сам. Не агитирам никого.
28
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
На такива ала бала политици не трябва да им се дава да упражняват всякаква владт. предишното им управление беше печално, а сега вероятно ще е катастрофално.
27
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 18 ...България е ,,прекрасна и подредена държава" и когато турците минават през нея се чудят на пътищата ни .Как е възможно те да са от Османско време построени С малки преправки и асфалт от 5 сантиметра
26
0
 
3
 
! Отговори
До 21 преди 10 месеца
Айде стига прос.тотии! На криво управление с огромна алчност - все юдеите им пречат. От времето на Хитлер! А това е поради неговото собствено тълкуване, че юдеите са предали Христос, който пък също е Юдей. Така че - фалшива опорка.
25
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
До 16...Президентът когато ги откри и назначи от Харвард , нямаше война.Президентът се нуждаеше от силна партия която да събори Бойко Методиев Но от Москва му наредиха да ги свали когато се започна войната.Радеф е русофил до костите си.На всичко е готов за Русия.
24
4
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 10 месеца
Наздраве Миков! Върви ли Водката?
23
3
 
5
 
! Отговори
А ха преди 10 месеца
Няма ли един честен политик по върховете на тази държава, че да ни изведе от тинята на западните фалшиви ценности! Едно говорят, обратното правят. Това им е демокрацията! РЕЗИЛ!!!