Гвоздейков: Цените на горивата не се влияят от казуса "Росенец"

Концесията е отнета, ще се заплащат пристанищни такси, заяви министърът
Обновена: 4 сеп 2023 19:50 | 4 сеп 2023 19:50, Анисия Иванова
13
Гвоздейков: Цените на горивата не се влияят от казуса "Росенец"
Снимка: БГНЕС

Цените на горивата нямат нищо общо с казуса „Росенец“, петролът е борсова стока. Това каза в предаването „Лице в лице“ по бТВ министърът на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков. Той заяви, че прекратяването на концесията на пристанищния терминал няма да повлияе пряко върху цените на горивата в България.

От днес държавата пое контрола на терминала „Росенец“ и той вече се управлява от държавно предприятие „Пристанищна инфраструктура“. Всичко е в ръцете на държавата, добави министърът на транспорта и съобщенията.  

Той обясни, че концесията е отнета, ще се заплащат пристанищни такси, оперативният контрол обаче няма да е в ръцете на „Лукойл“, а в ръцете на българската държава. Георги Гвоздейков заяви, че пристанищната такса се запазва такава, каквато е в момента.

Държавата има капацитет и опит да управлява пристанищния терминал. Няма да бъдат допуснати извънредни ситуации, всичко е в рамките на закона, отбеляза още той.

„Българската държава не дължи обезщетение към концесионера, защото концесията е прекратена заради форсмажорни обстоятелства, които касаят ограничителните мерки спрямо Руската федерация“, посочи още министър Георги Гвоздейков.

Той коментира и въвеждането на електронен маршрут за изпита на кандидат – шофьорите. Според него това предразполага за прозрачно провеждане на практическия изпит, дори днес са проведени вече първите изпити с избор на маршрут по електронен път.

По думите му санкциите за пияни и дрогирани шофьори на пътя също трябва да бъдат увеличени, но трябва да има образование и дисциплина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
И ГЕРБавите бяха убедени,че не дължат обезщетение за реакторите.След решението на съда си платиха.Много е вероятно да гледаме повторение на същия филм.Скоро Шарлатаните ще напуснат политиката,но ще ни оставят за изплащане огромно обезщетение.
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Мижи да те лажем.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Е па какво друго да каже завалията, освен да продължи да лъже.
10
0
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 7 месеца
Ако се вдига на борсата се вдига и в България, а ако пада извинението е, че е купено на висока цена и е от складова наличност. Как един път нямаше на склад купено на ниска цена когато тръгне цената нагоре по борсите е пълна мистерия!
9
0
 
4
 
! Отговори
Даа преди 7 месеца
И днес във Франция се повлиява на дизел 1.82 е** *** и племе скапано манипулируемо
8
0
 
9
 
! Отговори
Нане преди 7 месеца
Мъ изобщо не ти вярвам прошляко... ===)))
7
1
 
10
 
! Отговори
vale_karo преди 7 месеца
Кой до сега е плащал пристанищната такса , и кой от сега нататък ще плаща тази такса? Ако трябва бившият концесионер сега да плаща тази такса, няма ли да включи тези разходи в цената на произведената продукция. Или казано простичко да се вдигнат цените по бензиностанциите.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Тези ясно са много умни и ккупуват само на най-високите борсови цени, защото никога не пада с много.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Цената на световната борса спада, но в БГ всичко върви нагоре. Извинението винаги е борсовата цена или времето или звездите.
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Същите простотии ще ги блещат и като вкарат еврото
3
0
 
21
 
! Отговори
Пен преди 7 месеца
Ми като е борсова стока , що не падат цените като падне цената на борсата?
2
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Не ме интересува от какво се влияят. Вдигнат ли се, вие заминавате.
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
слава на русия, пазителка на семейните ценности и здравия разум :)))