Йотова: По-голяма безхаберност и безпомощност в София не съм виждала

Има тежки съмнения как са правени сметките в държавата
28 ное 2023 18:50, Нели Христова
68
Йотова: По-голяма безхаберност и безпомощност в София не съм виждала
Снимка: БГНЕС

В самото управление и в подкрепящите партии има тежки съмнения как са правени сметките в държавата. Това заяви пред журналисти вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя приветства участничките в 13-ото издание на наградите "За жените в науката".

Йотова даде за пример решението на парламентарната комисия по здравеопазване да не подкрепи законопроекта за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2024 г.

Много се надявам на съдържателна дискусия в пленарна зала и да видим как ще бъде приет бюджетът на първо четене. Дано разумът проговори, каза вицепрезидентът. По думите ѝ сред народните представите има много компетентни хора що се отнася до финансите и до справяне с държавния бюджет.

"Много се надявам, че тези хора няма да изкривят физиономиите си пред собствените си огледала и да гласуват нещо, което е в ущърб на българските граждани, колкото и да са водени от мисълта да участват във властта", коментира тя.

В проектозакона за бюджета за 2024 г. няма член, че ще се продават земи от Държавния поземлен фонд, това е фалшива новина, каза министърът на финансите Асен Василев вчера. Той коментира думите на президента Румен Радев, който заяви, е недопустимо намерението на министъра на финансите за разпродаване на Държавния поземлен фонд.

Финансовият министър беше разкрит. Първо от министъра на земеделието, който е споделил в процеса на обсъждане на бюджета, че се готвят да продават земеделски земи, а след това от парламентарната комисия по земеделието, храните и горите, заяви Илияна Йотова, цитирана от БТА. Според нея Асен Василев вероятно е смятал, че някъде в многото цифри и дискусии може да продаде този поземлен фонд.

По-голяма безхаберност и безпомощност в София не съм виждала последните години, каза Йотова в отговор на въпрос, касаещ случващото се в Столичния общински съвет и липсата на негов председател.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тази има много яки бaджaци
10
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Най-скъпоплатената безработна, да несе обажда, защото тъ пата й червена и куха кратуна нищо не разбира!
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Е па пуснете някоя фолк дива да мине по метрото да наостри мъжките погледи. Може да изхарче 100 200лв гориво с амгто да стигне до там.
8
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Тая нищоправка на заплата явно е спала последните 15г.
7
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
не че харесвам цру агентите, ама почвам все повече да си мисля че боци каза на фирмите за почистване "не правете нищо. тва е *** капан!"....
6
5
 
10
 
! Отговори
toti преди 5 месеца
ДНЕС СТАНА ЯСНО КАК СА КРАДЕНИ ПАРИТЕ ОТ СНЕГОПОЧИСТВАНЕТО !!! ДОКЛАД ДА ВСИЧКО Е ОК,НО САМО НА ХАРТИЯ !!! КОЙ ГИ НАУЧИ НА ТОВА АААА!!!
5
8
 
21
 
! Отговори
Петър Стоянов преди 5 месеца
Щом номенклатурата ***, явно всичко се развива добре!! Тая женица е видна Рубладжийска безхаберница!!
4
13
 
12
 
! Отговори
ЕВРОАТЛАНТИК преди 5 месеца
Прекрасно е да гледаш как всички червени дърти некадърници реват от яд против демокрацията.
3
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
ЩОМ КОМУНИСТИТЕ РЕВАТ ЗНАЧИ ПРОМЯНАТА Е НА ПРАВ ПЪТ
2
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Ти не се оплаквай, наки колегата ти с юмручето искаше промяна, е получихте я, сега си трай! Като Фандъкова друг кмет няма да има, така, че свиквай с хаоса!
1
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
На тая хич не съм й фен..............но е права....................100 %!!!