Кристиян Шкварек: Денков е изключително слаб

Властта, според него, е поделеня между Пеевски, Борисов и Василев
Обновена: 28 ное 2023 22:26 | 28 ное 2023 22:26, Нели Христова
24

Това правителство в момента, което управлява, е либерално. Те изтърбушиха Наказателния кодекс, за да вкарат предпоставката "сексуалност" при престъпления - ако жертвата има различна сексуалност, престъплението ще се наказва по-тежко. Направиха така, че тези с нестандартна сексуална ориентация да са втора категория хора - това е една голяма победа за либералното в България. Еквивалентът от другата страна липсва. Битката между консервативно и либерално ще продължи. Това заяви политическият и международен анализатор Кристиян Шкварек в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му при консервативните каузи нещата се получават по-бързо, но консервативното "може да избие към екзотични режими".

Според него в България има два обособени лагера - единият е либерално-проевропейски, а от другата страна е консервативно-антиевропейски.

"Трябва да има категорична заявка някъде в центъра на консервативното, трябва да се намери почва, от която това нещо да изникне. Трябва време, а политиците ги мързи да направят кауза, предпочитат да направят партия и бързо да влязат в парламента. Консумацията на власт е по-лесен ход на действие", коментира Шкварек в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Властта е поделена между Делян Пеевски, Бойко Борисов и Асен Василев, не и между акад. Николай Денков, той е изключително слаб. Парите толкова не стигат, че се налагат заеми и продажба на земеделска земя. Излъгаха ли българите, че България има много пари, но се крадат или дойдоха на власт и започнаха да крадат те?", попита Шкварек.

По думите му 1 млн. активни гласоподаватели са изчезнали.

"Имахме ги преди четири години, сега отказват да излязат на избори. Нужни са лидери. В България политическите проекти успяват най-вече през институционална позиция", посочи той.

Според него правителството ще издържи до ротацията.

"Тогава ще трябва да подаде оставка", смята политическият анализатор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 4 месеца
Този ЛГБТ анализатор ли е?
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Денков е тотална пародия, но пък тоя Шкварек ни го набутват постоянно, белким ни излъже, че е много патриотичен и консервативен, та да не обръщаме внимание на Костадинов.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Либерали и консерватори е много стара политика от 19 век. Както е казал Бай Ганио - и либерали, и консерватори са маскари.
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Темите на Запада са опиум за народа, отвличане на вниманието от истинските въпроси на народа и обществото. Олигархията се смее на темите и краде, пуска им отвличащи теми за новините.
9
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Шкварек не може да определи позицията си - той либерал ли е или консерва:)-както казва Бай ***. И кое е по-добро.Във всички случаи либералите винаги са били за предпочитане, защото управлението им е добре за хората, за обществото като цяло. Това означава свобода. Денков може да е слаб като физика, но не и като премиер!
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Европа не е либерална и никога не е била. Това, което гледаме сега е само върхът на айсберга. Скоро ще се види истинското лице на Европа и ще измете цялата тази помия.
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 9 - Идеята е до 2030-та, да няма леви партии.
6
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 10 - Ох милата ми тя! Надяваюа, чеюе да има колектвиизъм, че едни хора и смейестват им, няма да се грижат за себе си, да трупат и да се развиват, а ще са бачкери на поочна линияи и доир убити, защото на "мнозинстовто" не му харесвало ...
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Консервативното и либералното са буржоазни, десни идеологии от миналото. Еднакво вредни са и двете, заедно трябва да се премахнат, защото са антинародни. Едните консерватори ще ни докарат един вид фашизъм, либералите буржоа ще ни докарат друг вид фашизъм. Те се занимават и интересуват от извратени идеологии на прогнилата буржоазия. Те отвличат вниманието на народа с всякакви измислени и извратени въпроси, за да потискат народа и работническата класа. Темите в обществото се превръщат във фарс.
4
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Консервативното и либералното са и двете десни идеологии. Истинската лява идеология се грижи за социално-икономическите въпроси на народа.
3
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Къв е тоя Швейк ? :)))
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Палячето скочи да хапе срещу българина!!
1
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Шкварек, а ти си покварен!! Интересно ми е, дали в Полша ще дават трибуна на такъв наглец като теб, но българин? Само в България обираме б0 к лукът на света и ги правим тв "звезди".