"Пирогов": Защо трябва да се сменява един успешен директор на болница?

Болницата не е съгласна да научава от медиите за кадрови промени
Обновена: 6 дек 2023 15:06 | 6 дек 2023 15:06, Нели Христова
40
"Пирогов": Защо трябва да се сменява един успешен директор на болница?
Снимка: БГНЕС

"Нека лични настроения и нагласи да не оказват влияние върху сериозни и важни за всички, включително и за цялото общество, решения като назначаване/освобождаване на ръководството на най-голямата спешна университетска болница "Пирогов". Нещата трябва да се правят на принципна и прозрачна основа". Такава е позицията на най-голямата спешна болница у нас "Пирогов", ден след като стана ясно, че здравният министър проф. Христо Хинков е отстранил директора й д-р Валентин Димитров.

Медицинският съвет на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" заседава днес в присъствието на Съвета по здравни грижи.

"Изпълнителният директор д-р Валентин Димитров направи устен отчет пред всички. Същото направиха и икономическият, и административният директори, с което ясно показаха, че УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов" действително е на позитивен резултат и се развива успешно. Същото становище изказаха и лекари от медицинския съвет", гласи позицията болницата.

Ето и пълният текст:

Естествено възниква въпросът – Защо трябва да се сменява един успешен директор на болница, която се развива позитивно? Възникна и друг въпрос – защо повече от 15 години болницата няма обособен статут, съответен на реалните функции, които е изпълнявала винаги - една от най-големите спешна и социална болница и основен стълб на националната сигурност?

По време на заседанието обсъдихме още случващото през последната седмица в публичното пространство по отношение на болницата, което оказва негативно влияние върху доверието на пациентите към нас.

Единодушното мнение на повече от 90 присъстващи представители на Медицинския съвет, подкрепено и от Съвета по здравни грижи е:

Изразяваме остро несъгласие да научаваме от медиите за предложените промени в ръководството. Изпълнявайки задачите при лечение на болните персонал от 2500 човека заслужава да бъде уведомен от представители на Министерството на здравеопазването. Заявяваме, че ще отстояваме безусловно мястото и мисията на УМБАЛСМ "Пирогов" във фундаменталната структурата на здравеопазната система. "Пирогов" е пример за ефективно функционираща 24-часова спешна болница.

Настояваме за осигуряване на нормални условия в сигурна, стабилна и адекватна работна среда, в която да можем да подпомагаме и спасяваме нашите пациенти.

Отправяме покана към министъра на здравеопазването да посети УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" и да се срещне с Медицинския съвет, Съвета по здравни грижи и всички Пироговци, които имат желание да участват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
МЕДИЦИТЕ В ПИРОГОВ МОЖЕ ДА СА ОРГАНИЗИРАНИ ДА ПОДКРЕПЯТ И ЕЛ ЧАПО И ЕЛ БАЦО, НО ТОВА ВОДИ ДО РАЗСЛЕДВАНЕ ЗАЩО ГО ПРАВЯТ.
16
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
До До анонимен 12БРАВО НА ПП-ДБ! БРАВО НА МИНИСТЪР ХИНКОВ! КРАДЦИТЕ ВЪН!
15
0
 
7
 
! Отговори
До анонимен 12 преди 6 месеца
Тук става въпрос за книжовния български език, а не за разговорния. На улицата можеш да викаш и "днескашния ден", но това в случая е недопустимо.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
100 000 лева заплата взима тоя директор. И избирателите на ГЕРБ и ДПС го защитават. Щото нямат акъл...
13
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Боко превърна болниците в опг
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
ЗАЩОТО КРАДЕ
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Глаголна форма сменява има в бълг.език, но е разговорна. Един журналист трябва да прави разлика и да умее да използва правилен книжовен български език, не да пише, както си говори.
10
2
 
11
 
! Отговори
D преди 6 месеца
Госпожо автор *** Христова.Пише се "сменя", не "сменява"
9
1
 
14
 
! Отговори
Обективен преди 6 месеца
Глагол "сменява" в българския език не съществува, уважаеми неграмотни журналисти! Има глагол "сменя". Съща така няма влезна, излезна, напреде, назаде и т. н.
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
СменяВА се, щото е непослушко. Вместо да застане на страната на Тагаренко и да защити неговия човек, взе, че защити колегите си, а на Емин му биха шута. Е, сега ще си плаща, като е толкова смел, не се забравят и прощават такива постъпки.
7
0
 
1
 
! Отговори
смукарска катя преди 6 месеца
Не пипайте Пирогов и ЦСМП , оти ДПС ще ви накаже , Гелев магия ще ви направи , на Бойко ще ви наклевети , министъро , че урочаса и че ви изволнат сите селяци , да си одите на село да ги пасете овцете , да ги гоните кокошките да им мерите кръвното с проф. Костадин Ангелов - БОТОКСА , най-умнио от ГЕРБ след проф. Асен Балтов / Асан Балтъджъ от Пирогов.
6
3
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 6 месеца
за качеството на лекуване ще се произнасят само пациентите минали през етажитена пирогов останалите ще мълчат защото ние си патим няма организация пенсионирани доктори до обед работят в пирогов след обяд в частния кабинетсанитарките ни упрекват че идваме като на хотел въпреки че сме по 4 в стая безтоалетна в стаята трябва нова болница на тихо място старите болници не са за 21 век
5
5
 
4
 
! Отговори
Е,колко да е успешен преди 6 месеца
Щом Пирогов има 34млн.задъжения?
4
6
 
7
 
! Отговори
ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ преди 6 месеца
ПП ДБ ИЗВЪРШВАТ ГЕНОЦИД НА БЪЛГАРИТЕ - НЕ НИ ПОЗВОЛЯВАТ ДА СЕ ЛЕКУВАМЕ-ПЪРВО С ЕЛЕКТРОННИТЕ РЕЦЕПТИ, ВТОРО СЪС РАЗРУШАВАНЕТО НА ПИРОГОВ И ДРУГИТЕ ДЪРЖАВНИ БОЛНИЦИ....... ГЕНОЦИД НА БЪЛГАРСКОТО СЕМЕ, СЪЩО КАТО ПУТИН ИЗВЪРШВАЩ ГЕНОЦИД НА УКРАИНСКОТО СЕМЕ...... САЩ И РУСИЯ РАЗЧИСТВАТ НАШИТЕ ХРИСТИЯНСКИ ЗЕМИ, ЗА ДА ГИ НАСЕЛЯТ С МИГРАНТИТЕ ОТ АФРИКА И АЗИЯ....
3
2
 
1
 
! Отговори
15 Милйона ЕВРА и вс преди 6 месеца
е пак Не се затваря тая болница . Само сменят един бос със друг - реформа е . Голяма заплата , Бонуси , извънредни часове . Всеки иска . В болница в Гази нямат късмет . Вече 96 са ги бомбили , и са мъртъвци - около 6000 доктори . Може да ходи в Киев , там търсят - точно подобно човече .
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Сменява - сменя! Отдавна си мисля, че не учат български език в специалност журналистика. Справят се само старите кадри, новите, като ги чета, ми иде да хвана червен молив, като ги слушам, едни лоши мисли ме нападат.
1
0
 
18
 
! Отговори
Dido преди 6 месеца
СМЕНЯВА?!??!?! Честно ли? Покъртително образование....