Борисов обвини Радев, че не ни приели и за сухопътния Шенген

Три години имало бездействие и хаос по границата ни
379
Борисов обвини Радев, че не ни приели и за сухопътния Шенген
Снимка: БГНЕС

"Три години една лъжица асфалт не беше сложен в област Бургас. Сега, благодарение на т.нар. "некоалиция", за всеки град и община има заложени средства в Бюджета за догодина, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в морския град.

"Като дойде 6 март, ще видите каква ще бъде ротацията. България си имаше добър министър-председател по мое време, но сега по-добре да се съсредоточим за работа с партиите и структурите. Има ясно разписано споразумение Денков - Габриел, и Габриел - Денков при ротацията. По Споразумението, което имаме, ще се направи анализ на работата на всеки министър, и ако има такива, които не са се справили толкова добре и нямат голям напредък, ще бъдат сменени. Но това ще стане с анализ между лидерите и двамата премиери тогава. Най-важното е МРРБ - и това ще му е най-големия тест на министъра, в рамките на тази седмица да направи планът и правилата, които осигуряват проектите за цялата тази година. Така министерството трябва да работи на 1000%, сега всички общини ще подадат проекти. И ако министърът се справи с това, ще остане да работи. Колкото и да не ни харесва некоалицията, тя ни вкара в Шенген, имаме щедър за всички общини Бюджет, има конституционна и правосъдна реформа, както и зелена светлина от цялата европейска общност", заяви Борисов.

"Бургас вече по въздух и море е в Шенген, могат и от морето, и по въздух да излизат хората. Имаше грешки, но големия проблем, който ни спря, бяха тези няколко години хаос по границите. Всеки ден репортажи, избиваха се мигрантите с полицаи, и това отиваше по всички медии. Това бе по време на служебните правителства на Румен Радев", коментира още Борисов.

Според него вътрешният министър Калин Стоянов се справял много добре.

"Благодарим на австрийския бизнес, който е инвестирал в България, застана твърдо зад България, като написа писмо до австрийските власти за Шенген. Трябва да покажем само, че пазим надеждно границата. Нашите партньори в Европа ще ни дадат наблюдатели, за да обясним заедно, че България е изпълнила критериите. Калин и Асен Василев трябва много силно да работят в следващите седмици, за да е ясно за всички, че пазим здраво границите си", каза още Борисов.

Той изрази надежда проверките в складовете на "Лукойл", които започнаха вчера, да доведат до сваляне на цената на горивата.

"Единственото, които искаме, е да не обслужваме интересите на Русия, а този лев, който плащаме отгоре на литър бензин, да остава у българите", обясни лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


379
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
307
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А бе направо го направете Патриарх тоя похотливец и крадец
306
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ЛОЙЧЕ ,ЗАТВОР !!!
305
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Хан Крум *** се надява ратайката му Габриел да го спаси чрез измислената ротация. Мястото на кръволока е единствено и само в тъмницата. Пълна конфискация на имуществото и строг режим!
304
0
 
6
 
! Отговори
Ангелина преди 4 месеца
Бойко Борисов ,когато "хвали " някого е особено "опасно" ....,ако бях на мястото на вътрешния министър бих го имала предвид .По отношение на Президента в рамките на само няколко часа има две напълно противоположни твърдения по един и също въпрос.Този Президент е това ,което не беше "твоето магаре" ,което сложи за Президент и за това няма да го "преглътнеш" ..."Свиквай" предстоят ти още изненади - неприятни за теб и твоята компания от ГЕРБ/ДПС
303
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ТОЯ ОЩЕ ЛИ НЕ Е В ЗАТВОРА
302
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 месеца
Б.Б.- гробокопача на България!
301
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тоя ,само дето още не е обвинил Слънцето , че светейки му е виновно за постоянно разтворените му седалищни мускули ! На какви ли не npocmomuu e способен нашият , само и само да отърве панgeлата ?!
300
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ТОЯ КОГА ЩЕ ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА КЪДЕТО МУ Е МЯСТОТО
299
0
 
17
 
! Отговори
тя преди 4 месеца
Радев няма пълномощия ,ама се им пречи !
298
0
 
18
 
! Отговори
тя преди 4 месеца
Ако не е Радев ,не знам кой ще е виновен на некадърниците !?
297
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
На тоя все някой му е виновен ! Как един път не се погледна в огледалото и да се спре ? Що за наглост да е все още политик ?
296
1
 
21
 
! Отговори
Toni Ivanov преди 4 месеца
Радев не ви е виновен,бе *** мръсни. Австрийците ви видяха,че се съгласявате на всичко и кой знае още какви условия ще ви поставят за сухопътния Шенген.
295
0
 
14
 
! Отговори
taschunka witko преди 4 месеца
Гъзоблизец Храбър
294
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
двете страни на една монета ББ и РР и двамата са виновни за шенген
293
0
 
11
 
! Отговори
Хаоус оф пеин преди 4 месеца
Ами верно е минстрите на Радев Киро и Асен с месеци реваха на границата, че тровим ЕС с домати и чушки даже си носеха щтайга с червени чушки . После с години ревяха ,че прокурора е мафиот, а политичите крадат с чували как да ни пуснат в Шенгено.
292
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Лъжеца ББ разчита на късопамието на народа. През 2009г. каза "имаме да измажем едно КПП и ще ни приемат в Шенген". После управлява еднолично12 години. И сега 15г. по-късно, още не сме в Шенген. Та Румен Радев е виновен, вервайте!
291
2
 
15
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 месеца
За лицето БМБ може да има само един път - съд, затвор, конфискация на имуществото и авоарите!
290
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
КОМУНИСТИЧЕСКИ ИЛИТЕРАТ
289
3
 
23
 
! Отговори
сиромах преди 4 месеца
Да,бе да,то Румен Радев направи дете на любовницата ти,той и купи къща в Барцелона,той краде парите от магистралите,той купува и уволнява магистрати,съдии и всякакви други длъжностни лица!Сигурно той ще бъде виновен и за третата световна война,която всячески се опитвате да предизвикате като си мислите ,че Русия ще вдигне бяло знаме?Нахвърлиха се над 50 хиени,гладни и свикнали да се ползуват от кръвта на другите народи,ама със сигурност сбъркаха адреса!
288
1
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 4 месеца
Б.Б. не петни името на Р.Радев,дори когато го споменаваш.Вие двамата сте на различни полюси.Президента стърчи със своите принципи,необходими за българите,а ти ги острига и продаде вълната.Благодари на Киро отнесения,че днес си между свободните хора.