Бърни де Суза: Бизнесът е смекчена версия на война

Уикендът, който променя живота
Спонсорирано съдържание | Обновена: 8 апр 2014 09:42 | 8 апр 2014 09:42, Екип на Dnes.bg
Бърни де Суза: Бизнесът е смекчена версия на война
Снимка: King of Sales

Бърни Де Суза е международен лектор, преподавател и автор на бестселъри в областта на продажбите. Той ще бъде лектор на четвъртото издание на “King of Sales”, а ето какви тайни за успех в продажбите сподели пред нас преди своя семинар в България на 14 май.

Бърни, би ли ни разказал нещо повече за себе си? Как започна кариерата ти в продажбите?
Започнах, продавайки мобилни телефони, преди повече от 22 години. Бях технически напреднал, знаех цялата налична информация за характеристиките на продукта - обхват, размер и т.н. Въпреки това, въпреки че знаех повече от всеки друг в моята група, през първите 90 дни не продадох нито един телефон. В петък, преди края на 3-месечния пробен период, директорът на отдел “Продажби” ме помоли да се върна в понеделник със служебната ми кола и всичко, което ми беше дала компанията. Неговите прощални думи бяха “Страхотен уикенд, Бърни!".

Как този уикенд промени живота и кариерата ти?
Този уикенд беше повратен за мен. Тогава разбрах, че със съпругата ми очакваме първото ни бебе. Трябваше да реша какво да направя оттук-нататък. Да си намеря обикновена работа и да живея един много скучен живот или да се науча как да работя с хора и да продавам. Чух за един курс в Канада през този уикенд, който струваше £ 5000. Взех назаем пари от мои приятели и семейството ми и преведох парите в понеделник сутрин.

Какво се случи след това? Как премина прощалната среща с твоя шеф?
След като платих таксата за участие, отидох в компанията, за да бъда уволнен. Тогава реших да действам смело! Обясних на моя шеф, че ако той ме уволни днес, много скоро ще работя за конкуренцията, защото ще имам нови умения след обучението си в Канада.

Успя ли да спасиш своята работа?

Да! Дадоха ми още 90 дни пробен период, а аз научих много полезни неща в Канада. Най-важното, което взех, е това, което каза Алберт И. Н. Грей за общия знаменател за успех. През 1940 г. той интервюирал топ 100 на милионерите в света, които са се издигнали сами. След няколко години изследвания, в онзи ден той започна с това изречение: “Успешните хора са готови да правят нещата, които неуспешни хора не са!" А четирите неща бяха:
1 ) да използвате телефона, за да получите среща
2 ) да продавате
3 ) да представяте себе си
4 ) да си създадете работни навици.

Този уикенд промени живота ми завинаги. 90 дни след този курс продадох 60 телефона.

За теб казват, че ти помагаш на компаниите в криза да обърнат нещата и да започнат да осъзнават пълния си потенциал. Как би коментирал това?
Бизнесът е смекчена версия на война. Първо говорим за оцеляване, а чак след това за победа. Ние сме в света на резултатите и всеки иска да печели. Всичко се свежда до поведението. Ако променим поведението на даден човек или компания, със сигурност ще се наблюдават по-добри резултати в представянето им.

Повече информация за Бърни де Суза, както и какво той ще представи на четвъртото издание на “King of Sales”, можете да видите на сайта на събитието: http://kingofsales.eu/berniedesouza


Още по темата: семинаркурспродажба
Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации