Разказ от първо лице: Да изживееш Дубай

Разказва големият победител от промоцията на Visa в Kaufland
Спонсорирано съдържание | 9 яну 2017 09:52, Екип на Dnes.bg
Разказ от първо лице: Да изживееш Дубай

Едно от най-впечатляващите неща, които Светлана Костова е виждала през живота си, е фонтанът в Дубай – най-големият в света музикален фонтан със собствена хореография, който успява да зърне със собствени очи от 828 м. височина – от върха на небостъргача Бурдж Халифа. Върховната гледка е част от пътешествието на Светлана в космополитния град, докато е там на отдавна мечтана почивка със своя съпруг и техни семейни приятели.  Комбинацията от несравнима гледка, приказна светлина и музикалния съпровод в кулата, оставят у Светлана незабравими спомени, но разстоянието от върха на небостъргача до самия фонтан е измамно.

Светлана остава изненадана, когато вместо за очакваните по нейно мнение 5 минутен преход, тя и придружителите ѝ изминават разстоянието за повече от 15 мин. и дори закъсняват за старта на шоуто на фонтана. Очевидно българите и местните жители на Дубай имат различна представа за разстоянията, шегуват се със случката Светла и нейната компания.

В контраст с опита на Светлана и нейния съпруг от няколко европейски дестинации, престоят в Дубай им създава впечатление за туристически ориентиран град, с отличаваща се култура и фокус върху доброто преживяване на жителите и гостите на града. Така например възможността да се плаща с карта е налична навсякъде и това премахва нуждата пътешествениците да носят пари в брой със себе си, като вместо това могат да използват бързо, лесно и сигурно своите Visa карти в хотели, ресторанти и магазини, както и при пътувания с обществения транспорт.

Едно от най-впечатляващите неща, които Светлана пази в спомените си, са Палмовите острови - три изкуствени острова в Персийския залив, близо до града, всеки от тях с формата на палма, които са едни от емблематичните символи на Дубай. По нейните думи, тези острови са толкова изумителни, че човек би могъл да ги посещава ден след ден, без да му омръзнат. Именно на тези острови Светлана и компанията й се озовават в огромен аквариум, чийто интериор наподобява изгубения град на Атлантида и приютява над 33 000 морски видове, като превръща разходката в него в истинска приказка.

Дубай е точка на пресичане на маршрути от цял свят, но въпреки непрестанния поток от туристи престъпността е почти 0% - за Светлана и нейните придружители това е приятен контраст с преживяното преди, тъй като не изпитват никакво безпокойство за безопасността си по време на почивката. А по думите й безупречният транспорт и отличната хигиена на града са също сред факторите, които допринасят за пълноценен престой на всеки турист, независимо от къде е той.

Дубай е една от най-предпочитаните дестинации през всеки сезон и Светлана дава своето категорично потвърждение. Топъл климат, отлично обслужване, интересни екскурзии, традициите на Изтока, едни от най-луксозните хотели в света, впечатляващи сгради и отлични възможности за шопинг – Светлана не би се поколебала да препоръча посещение на града, а самата тя се надява да го посети отново след една или две години.

Светлана Костова от Варна е големият победител от промоцията на Visa в Kaufland. Разплащане с нейната дебитна карта Visa в търговски обект на веригата в град Варна ѝ спечели ваучер на стойност 3000 лв., благодарение на който тя финансира екскурзия за четирима до Дубай.


Още по темата: KauflandVisa
Още от
Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации