Тенденции при фотьойли и канапета, как лесно да ги изберем?

Вижте какво съветват специалистите
Спонсорирано съдържание | 20 сеп 2021 10:48, Александър Попов
3
Тенденции при фотьойли и канапета, как лесно да ги изберем?

Когато обзавеждаме дома си винаги е хубаво да се допитаме до специалисти, които ще ни дадат съвет как най-добре да усвоим пространството в дадена стая, какви са актуалните тенденции, какви цветове да съчетаем. И въпреки това всичко зависи от нашия вкус и усещане за комфорт. Разбира се, и от квадратурата на нашето жилище.

Меката мебел е основна част от уюта в дома ни, все повече се налага тенденцията ъглите да бъдат заемани от фотьойли и канапета.

На пазара има голямо разнообразие и може да ни стори наистина трудно да направим своя избор. За да улесним целия процес е хубаво винаги да започнем от цената. Когато имаме таван на своя бюджет, офертите ще паднат поне наполовина.

Пак ще имате пред себе си голям избор и тук вече идват предпочитаните стилове, материи и цветове.

Цветове

Всяка година дизайнерите предлагат актуалните цветове, но истината е една - можете да заложите както на популярното, така и на класиката, а защо не да бъдете и дръзки?

Ако следваме тенденциите при фотьолите и канапетата, трябва да заложите на класиката - неутрални и земни цветове. Това са бежовата и сивата гама, които създават усещането за уют, а може би най-голямото предимство е, че се съчетават лесно с останалите мебели. Класиката си остава черното, което пък допринася за стила в дома ни.

Специалистите обаче съветват да проявим и своята експерименталност и да бъдем дръзки при избора на цвят. Напълно в крак с модата са фотьойли и канапета в по-дръзки краски като маслено зелено, синьо в комбинация с оранжево, можете да пробвате и със златисто, стига да бъде добра комбинация с останалата част от обзавеждането ви.

Материите

И тази година еко стилът изключително модерен, както при цветовете, така и при материите. Но тук основното при нашия избор на фотьойли и канапета трябва да бъде комфортът. В "Мебели Виденов" можете да намерите голямо разнообразие - от кожа до текстил. Кожените си остават класиката, с която няма как да сбъркате. Удобство, съчетано с лесна поддръжка. Но тя е задължителна, за да се наслаждавате на меката мебел дълго време.

Все по-голяма популярност набира плюшът, всеки може да оцени мекотата на фотьойла или канапето си. Поддържа се малко по-трудно, но пък моментът, в който се отпуснете в плюшения фотьойл ще забравите за всичко останало. Просто не изключвайте тази възможност при вашия избор или поне опитайте на място в шоурума.

Фотьойлите като тенденция

Дизайнерите все по-често препоръчват да усвоим ъглите не с дивани, а с фотьойли. Придават повече класа и стил в обзавеждането и лесно се комбинират с канапета. Цветовата комбинация пък може да вдъхне допълнителен живот и да направи по-интересна вашата стая.
 
И двата вида мека мебел се предлагат на ниски и високи крачета, но кое да изберем?

Ако следвате съветите на специалистите, няма да имате дилема пред себе си. Смело заложете на високите крачета. Освен стил, те предлагат и удобство, което няма как да не оцените още след първите дни, когато ви се наложи да почиствате.


3
Още по темата: канапетафотьойли
Още от
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Няма по-смотани мебели. Ужасно неудобни, но затова пък се чупят лесно.
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дома съм страшно за ремонт.
1
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мебели Виденов - нискокачествени стоки, лошо обслужване. Една продавачка съвместява 5 длъжности. Чаках 10 минути да питам нещо и накрая ми каза "не виждате ли, че сме натоварени?". Тръгнах си без да си задам въпроса.