Путин за британския миноносец: Това беше провокация

Дори и Русия да била разрушила кораба, война нямало да започне
30 юни 2021 15:52, Нели Христова
81
Путин за британския миноносец: Това беше провокация
Снимка: БГНЕС

Трета световна война нямаше да избухне, дори ако Русия беше потопила британския разрушител Defender край бреговете на Крим в Черно море. Това заяви руският президент Владимир Путин по време на годишната „Пряка линия“, предава TACC.

„Вие казахте, че светът е на ръба на световна война. Разбира се, че не е. Дори да бяхме потопили този кораб, пак ще е трудно да си представим, че светът щеше бъде на ръба на трета световна война, защото тези, които предизвикаха инцидента знаят, че не могат да излязат победители от такъв конфликт“, увери Путин.

Ситуацията с британския миноносец Defender беше сложна провокация, допълни президентът.

„Това, разбира се, беше провокация, съвсем очевидно е. Какво искаха да покажат и какви цели се опитаха да постигнат тези провокатори? Първо, тя [провокацията] беше сложна и беше извършена не само от британците, но и от американците, тъй като „британецът“ влезе в нашите териториални води следобед, но още рано сутринта, в 07:30 часа, американски стратегически разузнавателен самолет излетя от едно от военните летища на НАТО в Гърция, от Крит“, обясни Путин.


81
Още от Коронавирус
Принудени ли са руснаците да се ваксинират срещу COVID-19?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
0
 
! Отговори
хахо преди 3 седмици
Айде страхливите българи ,и калпави румънци -отивайте да се биете за Крим. Чувалите са ви гарантирани.А турският флот отива на дъното ,както и педишните пъти.
76
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До blah Днес преминаването на една територия от една към друга страна не се решава както по времето на Сталин? ОК! А дали този акт може да се осъществи по технологията "Косово"? Тази технология валидна ли е или не?
75
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен74 Не знаех, че това да стреляш предупредително по един военен кораб е "само приказки". Сега вече знам ;)
74
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да бяхте го потопили, а то ...само приказки.
73
7
 
1
 
! Отговори
sd преди 3 седмици
пак ли почнахте да ни припомняте че съществува отвратителното руско племе, изчадия с допълнителна хромозома. каквито и золуми да правят ще загубят поредната хибридна война със запада, защото са мало-умни, а най-важно: не могат да печатат долари.
72
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До гаро Do 67Пиленце, едно другарче / вероятно ти/ преди малко убедено твърдеше, че "Западът" е толкова миролюбив, че никакви войни не иска да води и не е водил. След като бе поставен пред фактите, взе да ме събуваш....Смехурко!
71
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
НАТО е въздух под налягане. Случаят е безспорна провокация без кураж за отговор и каквито и да са последици. Демонстрация за балъци, които си плащат за "сигурността".
70
1
 
8
 
! Отговори
Малко за политика преди 3 седмици
Крим е бил даден на Украйна с един подпис на Хрушчов когато Украйна е била в състава на СССР. След разпада на СССР се върна там, където е била преди това - в Русия. И то с референдум - както Косово. И да подскачат украинците, и да правят провокации британците - това е положението. Минало свършено.
69
9
 
2
 
! Отговори
Шмайзер преди 3 седмици
Путин е новия Хитлер - същия мазен лъжец, само за мир се бори, а анексира чужди територии. Нали знаете как свърши?
68
7
 
3
 
! Отговори
blah преди 3 седмици
Крим дали е на Украйна или на Русия - това днес не се решава както по времето на Сталин. Дори в миналото да е бил територия на Русия, последно беше на Украйна. А когато е бил руска територия - Русия не е била същата държава каквато е сега. То и Македония беше част от Югославия, а преди това е била и Българска територия. И ако днес в Кърджалийско инициират референдум дали да станат част от Турция - съмнявате ли се в изхода на вота? А ако в резултат Турция си премести границата и започне отбрана?
67
4
 
2
 
! Отговори
гаро Do 67 преди 3 седмици
Много бос си завалията,...Всичко е интереси. Да имаш нещо да кажеш, че цяла Африка е Китайска. Имат пари грабят. Рашките са бедни като църковни мишки и добре че са ресурсите иначе щяха пак революции да правят. Ирак ако не беше посегнал на кувейт, щеше още да са със Садам сигурно. Либия е лесна плячка, но качествен петрол. Афганистан, кой го интересуват пустините и чукарите им. С наркомани и диваци държава не се прави...Сирия е плацдарм на Русия, затова е проблема. Де има Руснак, трева не расте.
66
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До garoТези, на Запад, имат ли нещо общо с онези, които изкормиха / само в последните години/ Либия, Афганистан, Ирак? Имат ли нещо общо с онези, които финансират *** в Сирия?
65
10
 
4
 
! Отговори
garo преди 3 седмици
До Московските ***,...товарищи, разберете,че никой на Запад не иска да води войни, за разлика от дивите азиатци Русия и Китай. Хората са си уредили живота и малко ги интересуват онези до гушата в собствените си го.вна.На всички им е ясно, че победители няма да има! Руската Диктатура също е наясно с това ,...пък и те имат деца,нали!?Колкото и да се пъчат рашките, декиш хващат само пред бабичките в Русия и пред такива полу..и..диоти като вас другари и другарки.
64
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Едно време имаше Куклено Шоу с жабока Кърмит. От време на време се появяваха двама сбръчкани дъртака, вечно недоволни и вечно дирещи кусури. На тези сбръчкани дъртаци ми изглеждат злобните русофоби, които чета с особено наслаждение.
63
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Нищо ново Не, никой не е връщал Крим на крадеца - Украйна. Обраният, Русия, си върна собствеността върху полуострова. През 2014. Успех в осъзнаването на факта.
62
0
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 седмици
До Анонимен 62: Да не би някой да е върнал Крим на Украйна, а аз да не съм разбрал? Ако това си мислиш, ти е много богата фантазията. Успех в съчиненията!
61
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Нищо новоОпитайте се да разберете, че иде реч за Крим, когато говорим за връщане на откраднатото.Успех!
60
1
 
1
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 седмици
До Анонимен 59: Добре, но не разбрах кой какво е връщал при натирването на британският кораб в открито море. Британците са подразнили руснаците и те са им го върнали, така ли?
59
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Можехте да го свалите, да видим още колко ще дойдат и тях да свалите. Пратете няколко ядрени подводници около Ламанша, за да ги подразните и вие.
58
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Нищо ново При връщане на откраднато нямаме казус на "размяна", а обикновен акт на обратно придобиване на откраднатата собственост. Когато Ви връщат откраднат телевизор или кола - не заплащате цената на телевизора или колата повторно.