Репичките – зеленчукът, който забавя стареенето при жените

Те са лечебен зеленчук, смята диетологът Анна Дробишева
6 дек 2021 21:15, Ния Христова
8
Репичките – зеленчукът, който забавя стареенето при жените
Снимка: Pixabay
Репичките имат многостранен благоприятен ефект върху човешкия организъм, но за жените могат да се считат за идеален продукт. Това каза диетологът Анна Дробишева пред руски медии, цитирана от БГНЕС.
 
"Репичките са лечебен зеленчук. Той има антибактериални свойства, така че трябва да се консумира в по-големи количества при възпалителни процеси. Репичките са отличен продукт за жени. Той нормализира хормоналния фон, намалява болката през критичните дни на менструалния цикъл и забавя стареенето на кожата", казва експертът.
 
"Зеленчукът е полезен и за здравето на мъжете", продължава Дробишева. "Той повишава нивата на тестостерон и облекчава възпалението на простатата. Репичките са отлични със зелена салата, овкусени със зехтин и лимонов сок. Те също така са отлична добавка към месни ястия", заяви Дробишева.
 
Диетологът обяснява още, че хората с бъбречни заболявания и подагра трябва да изключат зеленчукът от менюто си. Репичките са противопоказни и за бременни жени, тъй като съдържат етерични масла, които повишават тонуса на матката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как влияг ре пичките на зеления чук при мъжете.
3
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой май не може да си продаде репичките...
2
0
 
0
 
! Отговори
За застарели дами преди 2 години
Също и корнишоните, късоплодните краставици, морковите и бананите.
1
0
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
РЕПИЧКИТЕ СА МНОГО ПОЛЕЗНИ НО НАДАЛИ СА В ГРУПАТА НА ПОДМЛАДИТЕЛИТЕ!!! АКО ИСКАТЕ ПОВЕЧЕ МЛАДОСТ ЯЖТЕ МОРКОВИ И ПИЙТЕ СОК ОТ МОРКОВИ! МОРКОВА Е ЦАРЯ НА ЗЕЛЕНЧУЦИТЕ!