Андрей Ковачев: Русия ще бъде изключена от SWIFT

ЕС наложи първия етап от санкции върху 555 лица и 32 руски организации
Обновена: 24 фев 2022 14:49 | 24 фев 2022 11:13, Ния Христова
93

"Европейският съюз наложи първия етап от санкции върху 555 физически лица и 32 руски организации. Днес очакваме извънредно заседание на Европейския съвет, което е присъствено. Ще участва и Орбан, а това значи, че ще има абсолютно единство на Европейския съюз по отговора на руската агресия в Украйна",  заяви евродепутатът Андрей Ковачев пред Bulgaria ON AIR.
 
Той подчерта, че ще бъде наложен целият набор от санкции, включително изключване на Руската федерация от финансовата система SWIFT.
 
"И, разбира се, най-тежкото, което ще засегне и България, едно от желанията на ЕС в тази ситуация ще бъде да прекъсне и финансовите потоци към бюджета на руската военна машина. И всички възможни такива потоци трябва да бъдат ограничени. Тук трябва да знаем доколко страната ни е подготвена и дали българското правителство е запълнило газохранилището "Чирен", добави Ковачев.
 
"Ние това никога не сме го искали, искаме връщаме към изпълняване на Минските споразумения, а не да гледаме военни действия, бомби, убийства по градове на Европейския континент. Това е нечувано. За първи път от края на Втората световна война имаме широкомащабни военни действия върху територията на цялата страна. Явно е задействана операцията по превземането на Киев и инсталирането на марионетен режим в Украйна", коментира евродепутатът.
 
"Ние трябва както финансово, така и с техника да подкрепим Украйна, но дали искаме глобален конфликт? Не! Просто трябва да сме солидарни с Украйна. Русия извършва агресия върху друга суверенна държава", настоя Андрей Ковачев.
 
Целия разговор гледайте във видеото.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-големият губещ е Европа. Ще съсипят немската промишленост и ще станем белите робо на САЩ и Англия. Ясно ли стана защо Англия се измъкна от ЕС???
66
0
 
1
 
! Отговори
Събуди ли се? преди 2 години
Ковачев, що ни си гледаш зарядните на мобилни апарати? Отдавна само получаваш огромната заплата за нищоправене!
65
1
 
2
 
! Отговори
Туск преди 2 години
И квоооо. Пак може да си превеждаме пари чрез тетър - криптовалута. Суифт Мифт все тая. НИе не просто сме извън системата, ние сме паралелна система. НЕПОДЛЕЖАЩА НА КОНТРОЛ.
64
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Санкциите ще са най-вече по новините. Кораби и тръби ще пращят от съдържание. Парите ще текат както никога. Уплашения европеец ще извади всичко.
63
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като се очистят коментарите от тр о ловския напън за защита на евр о г ейски ценности срещу комисионки, всеки що-годе икономически грамотен човек е наясно, че подобна глупост ще навреди най-вече на Европа, която купува газ от Русия и изнася за там други стоки.
62
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Газа от Руси ще спре до няколко дни, има резерви за до 30 дни макс. После бензина ще е по 15 евро литъра и ще се доставя от никой не знае от къде защото ФАЩ си го продават на Китай че им е по изгодно и за Европа ги боли х
61
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"И като изключат Русия от SWIFT,Европа няма да може да си плаща за руската газ и тя спре,какво правим тогава?"Както е вредно най-вече за Европа подобно налагане на санкции, така е вредно и за нейните граждани и фирми, които изнасят в Русия и си чакат плащанията. Европа директно ги обрича на фалит! Собствените си граждани и фирми! Трябва или да си много глупав, или да си плратен т р ол, за да считаш, че в подобна идея има нещо положително, вкл. за ЕС. който, впрочем вече не съществува реално.
60
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И като изключат Русия от SWIFT, Европа няма да може да си плаща за руската газ и тя спре, какво правим тогава?
59
12
 
10
 
! Отговори
До ... преди 2 години
"Пълна изолация на агресора!Не им щем "ни меда,ни жилото"..." - - Агресорът от десетилетия е САЩ. Техните войски тъпчат чужди територии постоянно и обират чуждите ресурси. но няма как да ги "изолираме", защото в момента сме им на пряко подчинение.
58
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, ЕС не може да понесе тази цена, която трябва да плати, но то няма изначение. Съюзът вече е опразнен от към съдържание и съществува на издихания единствено като структура. Освен това изпълнителите на американската поръчка на европейска територия са си получили лично парите, пука им, че държавите им ще се досринат. Путин не обявява война, преди да е готов за нея. ЕС не са готовите. Затова му ходиха държавни глави на крака в Москва. Силният приема, не ходи "на гости".
57
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС да затвори тръбата за газ от Русия още днес !
56
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС да не купува нищо от Русия ,да не наливат повече пари там за да правят войни.Има алтернативи за ЕС !
55
4
 
12
 
! Отговори
... преди 2 години
СССР се срина икономически.Основна роля изигра рейгъномиката.Икономически ще загубят и Запада и Русия,но изолацията ще нанесе относително много по-големи икономически поражения на Русия...
54
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мярката 'изключване на Русия от SWIFT' повече ще попречи на Запада. Предиждания ръст на западните икономики с 4-5% тази година може лесно да се превърне в 4-5% спад
53
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От SWIFT не, най-много от разплащането в долари. Но това със сигурност ще повлияе на курса на долара.
52
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Русия и Китай имат аналогични системи на SWIFT. Може да има сътресение за кратко, но има решения на проблема.
51
12
 
23
 
! Отговори
... преди 2 години
Пълна изолация на агресора!Не им щем "ни меда,ни жилото"...
50
19
 
12
 
! Отговори
Гражданин преди 2 години
***! С това няма да уплашите Русия! Това не се нарича война и Стефан Янев беше много прав тази сутрин. Освен това със сигурност е информиран като човек на НАТО, а не на Путин. Ако тази операция не беше съгласувана, Щатите досега да са пратили войски в Украйна. Руснаците нанасят удари по украински военни част, които са американски и в нарушение на всякакави норми, Украйна не е член на НАТО!
49
22
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спират доставките на ГАЗ !!! Никой не е луд да праща, без да му плащат! Байдън иска да затрие Европа. Долу Америка! Да живее братска Русия!
48
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малко вероятно, но дори и да стане, руснаците имат своя система. И преди SWIFT (1973г) имаше търговия и трансакции по телекса. А пък има и един жълт метал, дето се казва "злато"